kompoti... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

malecka -> kompoti... (9.8.2007 10:40:21)

no dajte mi en dober recept za hruškov kompot. sem mal gledala pa se recepti tako razlikujejo, da ne vem po katerem naj delam.

Anonimen -> RE: kompoti... (9.8.2007 11:17:06)

Marelični kompot
Marelice (enako pa velja za breskve, hruške) olupimo tako, da jih damo v cedilo in jih za pet minut potopimo v vrelo vodo. Olupljene razpolovimo, odstranimo koščice, zložimo v prekuhane kozarce in zalijemo s prekuhanim ohlajenim sirupom. Na liter vode damo 25 -30 dag sladkorja, za litrski kozarec potrebujemo približno 3 dl sirupa. Kozarce trdno zapremo in kuhamo v pari 15 do 30 minut.
Ko tako vloženo sadje odpremo, ga porabimo oz. kozarec shranimo v hladilniku.
Ker je sedaj čas tudi za rabarbaro, velja opozorilo starejših domačinov, da rabarbara ni za majhne otroke

malecka -> RE: kompoti... (9.8.2007 16:29:57)

kaj pa dišave...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] a kar brez ne vem?

sonce in smeh -> RE: kompoti... (20.8.2007 21:32:20)

Jaz vlagam vse sadje tako, da ga ali olupim ali pa pač narežem na tanke rezine, jih zložim v kozarec, dodam 3 žlice sladkorja in jih zalijem z vodo skoz do roba, tako da je sadje pokrito. Potem pa jih zaprem in dam kuhat z kozarci vred, počakam da zavre, kuham 10 minut, poberem ven in obrnem na glavo. Vsi kompoti so superca in vsi kozarci mi držijo.

p.s. Neva a se ti ne zdi, da je 30 min malo predolgo za kuhat sadje? A ni potem čist mehko? Lp

Stran: [1]