kumare (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Barči78 -> kumare (9.8.2007 10:38:11)

Ali ve stiskate sok iz kumar, kadar jih pripravljate za solato? Ali je kakšen recept, ker moj skoz jamra, da se mu cel dan gor pahajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




hrabra miška -> RE: kumare (9.8.2007 10:46:27)

Ja,jaz jih prvo posolim in jih pustim stati nekaj časa da spustijo sok,potem jih pa ožamem in naredim solato. Moj pravi da mu je boljše tako.Men je pa itak vseeno,ker sem nora na kumare.




mojsoncek -> RE: kumare (9.8.2007 11:09:49)

Ce jih "nasnitkam", naredim prav tako kot je napisala hrabra miska (nasolim in pustim stati). Ce pa jih narezem na kockice, jih pa nic ne obdelam. In v tej drugi obliki so meni tudi bolj vsec, ker dajo veliko vec okusa.




tanikaa -> RE: kumare (9.8.2007 11:11:41)

IZVIRNO SPOROČILO: hrabra miška

Ja,jaz jih prvo posolim in jih pustim stati nekaj časa da spustijo sok,potem jih pa ožamem in naredim solato.


Jaz delam isto.




Anonimen -> RE: kumare (9.8.2007 11:13:27)

Vse sem že poskusila,pa ne uspeva,še vedno se mi spahujejo,za povrh pa še napenjajo,tako,da se jih ne upam jesti,pa tako rada jih imam posebno z bučnim oljem.Edino še eno nisem poskusila,pravijo,da je potrebno vse pečke ven pobrat,dobesedno jo izdolbit sredino.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: kumare (9.8.2007 11:16:37)

Po kumarah nekaj časa ne smeš piti vodo, ker do spahovanja pride, če prehitro na kumare piješ vodo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kumar nikoli ne stiskam, ker s tem vržem stran tisto kar je v kumarah dobro in koristno.




Jessy -> RE: kumare (9.8.2007 12:19:44)

Jaz sem začela kumare rezat kaz na nož in nič ne pazim, da bi bile zeloooo tanke rezine. Tako narezane dam med paradižnik in nikoli ne stiskam vode stran.

Če pa jemo samo kumare, potem jih naribam ampak vode vseeno ne otiskam več - včasih pa smo jo - kvečjemu odlijem tisto, kar samo od sebe stoji, da ni treba preveč kisa dajat.

Da se ne bi spahovale, ne poznam nobenga recepta.




Sandrin -> RE: kumare (9.8.2007 13:09:23)

Jaz kumare naribam, nasolim , dam za kake pol ure v hladilnik, potem pa jih ožamem. Dodam česen, olje, kis, poper in na koncu kislo smetano. So zelo dobre in se prav nič ne spahujejo.




Gina -> RE: kumare (11.8.2007 23:14:59)

Jaz pa kumaram obvezno dam ven peške. Če jih ribam, jih potem, ko jih olupim, z nožem za mazanje izdolbem, če pa jih narežem (npr. za med paradižnik), potem pa jim peške izrežem ven, ko jih prepolovim. To ni nič zamudno, vsekakor pa prepreči napihovanje (saj napihujejo vendar samo peške, ki jih očitno vsi težko prebavljamo, ne pa meso kumar), spahovalo pa se od mojih tudi še nikomur ni po kumarah. Vedno jih narežem tik pred zdajci. ne jemo postanih, so mi zanič, če stojijo.




bamby -> RE: kumare (12.8.2007 10:19:29)

Jaz olupljene samo naribam s kuhinjskim robotom, lahko na tanjše ali debelejše rezine (kakor mi takrat zapaše) in jih okisam tik pred serviranjem, ne da bi stiskala vodo iz njih. Saj to je čar kumar, da vsebujejo veliko vode in če jih ožemamo resnično vržemo stran vse njene sokove. Tudi mi smo jih doma vedno otiskali, pa so mi sedaj, ko jih ne, precej boljše.

Glede spahovanja pa tudi jaz na žalost nimam recepta.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.8.2007 11:53:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]