krica -> Norice - ne jih mazat (8.8.2007 23:15:23)
|
Noric ne mazat - to so mi zabičali na infekcijski kliniki v Ljubljani. Hčerka je zbolela za noricami. Šli smo k zdravniku, da so potrdili naše ugotovitve. Dobili smo recept za Claritine. V lekarni pa so nam toplo priporočili še puder, kako je oh in sploh dober za otroka - blablabla (vse za denar). Kot skrbna starša sva jih poslušala in norice smo mazali s pudrom - da bo naša punca prej zdrava. Pa se je začelo - vnete norice (na koncu jih je bilo več s premerom 3 cm), visoka vročina, ki ni nikakor padla. Je bila nedelja, gremo k dežurnemu. On nas pošlje v splošno bolnišnico in nam pove, da bova ostala v bolnici. Si mislim ok, samo do bo šlo na boljš. Dežurni zdravnik pogleda hčerko, že prej je po telefonu naročil Voltaren svečko za zbijanje vročine, in nas pošlje domov. Vprašam ga kaj pa te vnete norice, jih je bilo blizu 20, on pa nič, da to tako je in da bo minilo. Ker zaupam (beri sem zaupal) našim zdravnikom, sem bil pomirjen in šel domov. Preko dneva se je stanje le še slabšalo (vročina, izpuščaji, slabo splošn ostanje,...). Pokličem na infekcijsko kliniko v Ljubljano. Dežurna zdravnica reče, da moramo takoj priti k njim, da je jutri, v smislu hujših komplikacijh, lahko že prepozno. Seveda smo odvihrali k njim in ne boste verjeli, šlo nam je na bolje. Že po prvi dozi antibiotika. Danes smo že odlično, malo se še pozna kakšna sled za noricami. Moj namen tega pisanja je: 1. da pohvalim celotno osebje (s katerim smo imeli opravka) na infekcijski kliniki v LJ 2. NORIC NE MAZAT 3. graja dežurnemu pediatru (29.7.07) SB Jesenice
|
|
|
|