|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tisti,ki ste skupaj
9.8.2007 7:30:43   
Anonimen
Pri nama je tko, da hišo financira dejansko v celoti on, ker ima pač bistveno večjo plačo kot jaz. Tud parcela je od njegovih staršev. Moja plača zadostuje pa za hrano, razne izlete.. Rade volje bi dala kaj zraven, sam dejansko ful velik ne morem. Zato raje varčujem kolikor lahko in bom potem za tisti denar npr. kupila kuhinjo.

Kreditov pa nimava, niti jih ne nameravama imeti. Mogoče čisto na koncu, če bo zmanjkalo za kakšno pohištvo, ga bom jaz vzela kak MIO.

Aja, drugače je bilo pa tako, da sva že na začetku vedela, da bova delala hišo, ki jo bo dejansko on financiral, ker takrat sem bila pa itak še brezposelna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
9.8.2007 7:34:20   
Anonimen
Z moževim dohodkom plačujeva za hišo, jaz pa prispevam za položnice in hrano.
Na računih sta obe imeni, moj in njegov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
9.8.2007 7:39:25   
tinkatonka
Pri nas je tako..Mož ima kredit za hišo in daje ves ostali denar od plače za hišo. Jaz ima stroške gospodinjstva, vrtca, oblačil in če kaj ostane dam še za kako malenkost za hišo. 

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.8.2007 7:58:04   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

njegova

Aha, pa sta onadva mogoče razmislila, da bi pisala parcelo pol-pol - potem pa bi oba vlagala? Aja, pa poročena tudi nista?? Torej ona vlaga in še preden sta preseljena skupaj - gresta narazen - kaj točno po tvojem potem pripada njej??

NO jaz definitivno v tem primeru ne bi vlagala, ker kolikor vidim je sebičnost iz obeh strani. Sicer pa tudi če bo on v celoti financiral gradnjo, kdo pa plačuje hrano, položnice (trenutne), ipd....

Pa še to mimogrede, nehajte se vtikati, ker vas nič ne briga kako imata onadva dogovorjeno med seboj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.8.2007 8:05:57   
Anonimen
aja sem pozabila pripisat da je men že smešno kako se ločuje jaz dam za to ona za hrano pa obleke, kukr da nismo družina in da ma vsak svoj denar. tega js ne bom nikol razumela. pri nama je ves denar skupen, ni mojega denarja in tvojega denarja. njegov denar je moj in obratno, in to je družinski proračun. za hrano ne dajeva pol pol al pa kake take finte,.js tega sploh ne razumem?

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
9.8.2007 8:24:52   
kalbo
za hrano ne dajeva pol pol al pa kake take finte,.js tega sploh ne razumem?

Sva že dvauser posted image .
Pri nas je dnar skupen, družinski. Spoh nima veze, kok eden al pa drug zasluži. Ko sva začela rihtat stanovanje je vsak prispeval po svojih najboljših močeh. Da bi si še v družini delil pol pol, to zame ni zakon.

Anonimna, brigaj se zase, druge ljudi pa pusti pri miru.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
9.8.2007 8:28:45   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

itak dobi pol,ker je bilo ustvarjeno po poroki.prebrisano in preračunano

Nič več.

Dobiš tisto, kar si sam ustvaril v zakonu.

Mič, ali so zadnje čase kaj ZZZDR spreminjal? Sicer nevem kakšen je novi predlog Družinskega zakonika in kako daleč je (mislim, da je v medresorskem usklajevanju). Sem pa zadnjič gledala čistopis ZZZDR in še vedno velja:

Premoženjska razmerja med zakonci:

51. člen
(1) Premoženje, ki ga ima zakonec ob sklenitvi zakonske zveze,
ostane njegova last in z njim samostojno razpolaga.
(2) Premoženje, ki ga zakonca pridobita z delom v času trajanja
zakonske zveze, je njuno skupno premoženje.

52. člen
(1) Skupno premoženje zakonca upravljata in z njim razpolagata
skupno in sporazumno.

(2) Zakonca se lahko dogovorita, da le eden izmed njiju upravlja
to premoženje ali njegov del ali da ga upravlja in z njim tudi
razpolaga, upoštevaje koristi drugega zakonca.

(3) Od takega dogovora lahko vsak zakonec vsak čas odstopi, ne
sme pa tega storiti ob neugodnem času.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
9.8.2007 8:34:36   
Olivija
Najbolj zanimiv je pa naslednji člen:

59. člen

(1) Pri delitvi skupnega premoženja se šteje, da sta deleža
zakoncev na skupnem premoženju enaka
, zakonca pa lahko dokažeta,
da sta prispevala k skupnemu premoženju v drugačnem razmerju.

(2) V sporu o tem, kolikšen je delež vsakega zakonca na skupnem
premoženju, upošteva sodišče ne le dohodek vsakega zakonca,
temveč tudi druge okoliščine, kot na primer pomoč, ki jo zakonec
daje drugemu zakoncu, varstvo in vzgojo otrok, opravljanje
domačih del, skrb za ohranitev premoženja in vsako drugo obliko
dela in sodelovanja pri upravi, ohranitvi in povečanju skupnega
premoženja.

Sem zadnjič mal gledala sodno prakso. Po domače povedano: Tip lahko reče, da je lastnoročno gradil hišo, ženska bo pa odgovorila, da je medtem pazila na otroke in opravljala dela v gospodinjstvu (mu kuhala, prala, ...) in že gre vse na pol.

Je pa pri nas tako, da jaz plačujem sprotne stroške od moje plače, njegovo pa poskušava pustiti čimbolj nedotaknjeno (on plačuje samo vrtec).

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 33
9.8.2007 8:48:25   
Anonimen
Tud midva drugače ne gledava na to: jaz kupujem hrano, on pa gradi hišo.. Ampak OBA gradiva hišo in OBA plačujeva položnice in hrano... Ampak dala sem primer, kam gre "njegov" denar in kam "moj".

In dejansko je tako- - jaz hrano, on hišo.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
9.8.2007 8:49:08   
mojamura
midva mava še tudi dosti planov...kaj bo kdo plačeval se zmeniva, saj od njegove plače ne ostane dosti, ker ima zelo majhno plačo in potem ko si plača telefon pa zdr. zavarovanje pa kakšno kabelsko mu ostane še za kakšen tank ali 2 bencina...tako, da večina stroškov nosim jaz in se zaradi tega ne počutim večvredno

anonimna:
to kar mata ona2, čeprav si bodoča žlahta, te (oprosti na izrazu) en qrc briga! Mislim da je on polnoleten in da ve kaj dela. Če je pa tako kot je že ena napisala da dejansko ni na papirju še nič njenega, niti poročena še  nista, se sprašujem, zakaj bi pol sploh morala ona vlagati. Mogoče res malo sebično: ampak, Bog je najprej sebi brado naredil.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 35
9.8.2007 8:49:08   
maruškaŠ
Sem zadnjič mal gledala sodno prakso. Po domače povedano: Tip lahko reče, da je lastnoročno gradil hišo, ženska bo pa odgovorila, da je medtem pazila na otroke in opravljala dela v gospodinjstvu (mu kuhala, prala, ...) in že gre vse na pol.

Sej je tako tut prav. Torej sta oba delala. Lahko pa bi vsak polovico časa gradila, pa polovico časa skrbela za gospodinjstvo.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 36
9.8.2007 8:57:21   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Sem zadnjič mal gledala sodno prakso. Po domače povedano: Tip lahko reče, da je lastnoročno gradil hišo, ženska bo pa odgovorila, da je medtem pazila na otroke in opravljala dela v gospodinjstvu (mu kuhala, prala, ...) in že gre vse na pol.

Sej je tako tut prav. Torej sta oba delala. Lahko pa bi vsak polovico časa gradila, pa polovico časa skrbela za gospodinjstvo.

ja, se strinjam. Itak je težko dokazati, kdo je koliko prispeval. Zakaj  "ženska dela" ne bila ovrednotena?

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 37
9.8.2007 9:08:10   
Anonimen
Jaz pa ne razumem zakaj če ni njena parcela, pa če nista poročena naj ne bi vlagalauser posted image
Saj za oba rihtata a ne, ne sam za njega.
Midva tud nisva poročena, pa vse je na njegovo ime, pa sem in še vedno dam vse kar lahko. Saj je za naju.
Se pač napiše papir, če jo že tko skrbi da bi jo okol prnesu.
Jaz osebno res nebi želela pridt že na "postlano", da ne bi bilo nič mojega. Se ne bi počutila dobro. Je pa treba tudi delo vrednotit seveda, ne samo denar.

Onadva se morta pa sama zmenit. Ker je njegov denar, in njegov problem kam ga da in s kom ga deli.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
9.8.2007 9:12:52   
Anonimen
Onadva se morta pa sama zmenit.
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Jaz pa ne razumem zakaj če ni njena parcela, pa če nista poročena naj ne bi vlagalauser posted image
Saj za oba rihtata a ne, ne sam za njega.
Midva tud nisva poročena, pa vse je na njegovo ime, pa sem in še vedno dam vse kar lahko. Saj je za naju.
Se pač napiše papir, če jo že tko skrbi da bi jo okol prnesu.
Jaz osebno res nebi želela pridt že na "postlano", da ne bi bilo nič mojega. Se ne bi počutila dobro. Je pa treba tudi delo vrednotit seveda, ne samo denar.

Onadva se morta pa sama zmenit. Ker je njegov denar, in njegov problem kam ga da in s kom ga deli.

edin v nekem drugem primeru bi razumela, da v njegovo parcelo in v njegovo hišo ne misl nič vlagat. v primeru da ni nobenega "zagotovila" da bista forever skupaj. ne me narobe zastopit, noben nedaje garancije da smo za zmeri skupi tudi če smo poročeni, ampak pač mogoče je pa to taka veza za mimogrede. pač vrjetno bosta še pol leta skup pol pa vsak svojo pot. vrjetno se že zdej vidi da ni skupnih interesov skupnih ciljev in niti namena da bi si skupaj ustavrila prihodnost in družino. v takem primeru tut js ne bi vlagala. pač posexaš greš na pir pa v kino pa konc. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
9.8.2007 9:14:02   
maruškaŠ
Jaz pa ne razumem zakaj če ni njena parcela, pa če nista poročena naj ne bi vlagala

Če nimata vsaj statua izvenzakonskih partnerjev (vsaj dlje časa), da zanju velja zakonodaja zakonske zveze - potem se lahko zgodi sledeče.

Ob vlagata na njegovo ime. On se smrtno ponesreči v prometni nesreči. Kdo je zakoniti dedič? Žlahta, ona pa definitivno ne. Od njih pa vemo kaj lahko pričakujemo.

Al pa če se skregata in gresta narazen. Sej dokler je vse lepo in prav, itak ne verjameš, da bi partner bil lahko tako nepošten, po razdoru zveze pa kar naenkrat postane tak. Prej se je potrebno zaščitit, zato pa so zakoni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
9.8.2007 9:16:09   
Anonimen
Ja LARA, pomoje maš kar pravuser posted image . Če bi ona načrtovala skupno prihodnost bi z takim veseljem kazala interes za hišo, preračunavala kaj in koliko bo šlo kam, opremljala....no vsaj jst sem bila taka. Mi je kar žal da je že vse narejenouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
9.8.2007 9:17:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Jaz pa ne razumem zakaj če ni njena parcela, pa če nista poročena naj ne bi vlagala

Če nimata vsaj statua izvenzakonskih partnerjev (vsaj dlje časa), da zanju velja zakonodaja zakonske zveze - potem se lahko zgodi sledeče.

Ob vlagata na njegovo ime. On se smrtno ponesreči v prometni nesreči. Kdo je zakoniti dedič? Žlahta, ona pa definitivno ne. Od njih pa vemo kaj lahko pričakujemo.

Al pa če se skregata in gresta narazen. Sej dokler je vse lepo in prav, itak ne verjameš, da bi partner bil lahko tako nepošten, po razdoru zveze pa kar naenkrat postane tak. Prej se je potrebno zaščitit, zato pa so zakoni.

Pa zato so tud papirji in notar. Verjemi da se da uštimat. Midva imava vse na papirju. Če je interes se vse da.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
9.8.2007 9:33:18   
maruškaŠ
Pa zato so tud papirji in notar. Verjemi da se da uštimat. Midva imava vse na papirju. Če je interes se vse da.

No sej važno, da se zaščitita. Ampak kolikor je meni jasno je tuki itak spraševal nek sorodnik, sorodnica ki s svojimi očmi vidi, da on bo vlagal ona pa nič. Niti približno se mu ne sanja, kako sta se pa dogovorila med seboj. Mislim, da bi morali slišati zgodbo od vsaj enega od udeležencev.

p.s. Zanimivo, da od anonimne, anonimnega ni več komentarja?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
9.8.2007 9:41:03   
Anonimen
Ona ga samo
,da je treba šparat,saj sam pove.Mah,kar bo pa bo.Res kakor si postilješ,tako ležiš.Pač vidim in po lastnih izkušnjah vem,kako je ,če te eden izkorišča(finančno in drugače).Pa tretje oči vidijo drugače,tudi drugi opazijo,...

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
9.8.2007 9:44:53   
maruškaŠ
Anonimen-a - še eno vprašanje?

Kakšna pa je ona kot oseba? Je on srečen z njo? Imata že družino? Pa približno koliko sta stara?

Včasih ni najbolj pomembno koliko denarja da kdo, na koncu bosta itak oba koristila, če bosta skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
9.8.2007 10:38:09   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

aja sem pozabila pripisat da je men že smešno kako se ločuje jaz dam za to ona za hrano pa obleke, kukr da nismo družina in da ma vsak svoj denar. tega js ne bom nikol razumela. pri nama je ves denar skupen, ni mojega denarja in tvojega denarja. njegov denar je moj in obratno, in to je družinski proračun. za hrano ne dajeva pol pol al pa kake take finte,.js tega sploh ne razumem?

Še ena taka, ki je to ne gre v glavo. user posted image  Če ne moreva meti skupnega denarja, potem ne moreva meti niti skupnega življenja oz. familije.

Skupen račun, moja kartica je velikokrat v njegovi denarnici, njegova v moji. Pojma nimam, kolikokrat v trgovini dava njegovo kartico, kolikokrat mojo...ker itak se ti kartici ločita samo po imenu in priimku, na koncu koncev pa sta najini.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
9.8.2007 10:44:31   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Njuna stvar. Kakor bosta si postlala, tako bosta ležala...

(Žal) res.

Idealnih parov okoli nas in razmer, kako naj funkcionirajo, da bo družbeno prav in nam v zadovoljstvo, se ne da narediti.user posted image  Tudi če nekomu svetuješ, ga svariš pred posledicami njegovih odločitev, bo ta oseba največkrat naredila po svoje. Ker takšna pač je. Ker ima take vzorce v sebi. Takšno karmo.

Edino kar lahko naredimo, je naš odnos do drugi, komunikacija, ki jo vzpostavimo z drugimi in da sprejmemo stvari takšne kot so.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
9.8.2007 10:45:05   
purple
Tudi midva imava skupen denar, neglede na to koliko kdo zasluži. Pa saj smo družina!

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 48
9.8.2007 10:58:07   
Anonimen
30,36,brez otrok,lauf okol z njene strani(on pa prej nikamor)

(odgovor članu purple)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
9.8.2007 11:01:47   
Jutra
Anonimna, eni rinejo v nesrečne razmere. Ker prav hočejo priti tja, nekam...

Predvidevam, da je to tvoj brat, pa ti ni vseeno. Pa taka bodoča svakinja (ugibam) zna biti tudi zajedalec pri dediščini njegovih staršev...

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?