Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Anonimen -> Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (8.8.2007 16:57:46)

Naš otrok ima letos spet novo vzgojiteljico, zdaj že tretjo. In ta je spet ena taka na videz bolj brezsrčna ali kako naj temu rečem. Taka regimentna, govori pravilno slovenščino, otroci pa skoraj da morejo mirno stat, ko se z njimi pogovarja. Je po izobtrazbi učiteljica in, kolikor sem jaz uspela slišat, z otroki dela tako, kot bi bili v šoli, pa še to pred 50 leti. Zadnjič sem bila zraven, ko jo je en fantek samo vprašal, če knjigico, ki jo je prinesel, lahko vzame zdaj za domov, pa je bil cel kup takih strogo izrečenih vprašanj iz njene stranii in to na tak način, da sem jaz kar z odprtimi usti gledala, fantek pa je skoraj začel jecljati. Da zakaj jo je pa prinesel, pa če so jo že prebrali (ker takrat nje ni bilo), pa katero knjigico, pa kje da je, pa no vidiš, jaz tega nisem vedela, pa take fore, brez veze. Pa še sandal si kao ni znal pravilno obut oziroma je imela pripombe, da kdaj bo pa copate pobral, ker so bili še na tleh. Pa je že spet napol jecljajoče odgovoril, da jih bo potem pospravil, ko se bo do konca obup, in mu je odvrnila: TAKO SE PA NE OBUVAMO!!!!
V glavnem, Tibor se je boji. In joka. Zvečer in zjutraj, da ne gre v vrtec in da naj ga izpišem. Bilo je tako prvo in drugo leto, ko so imeli tudi eno tako neprijazno vzgojiteljico, lani je bilo super, so imeli eno krasno "mamo", zdaj pa spet štala. In prav zasmilil se mi je včeraj, ko je rekel popoldne, veš, mami, danes je bilo pa v redu v vrtcu, se nisem nič bal. Ker ni bilo Anice.
Malo bom še počakala, kakšen mesec. Ampak kaj pa če ne bo bolje? Naj spet trpimo vsi celo leto ali naj ga vendarle prepišem v drug vrtec, kjer pa pojma nimam, kako bo.
Aja, pa še to: drugi otroci nič kaj preveč ne jamrajo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (8.8.2007 17:25:47)

jas bi naredila takole, če imaš možnost ob nepredvidenem času priti ponj, se pravi v vrtcu rečeš da prideš ob 14h recimo, pa prideš takoj po kosilu in lepo v ozadju opazuješ dogajanje.
jas bi ji dala vedeti da to niso šoloobvezni otroci pač pa otroci v vrtcu no en red mora biti ne pa takšna neprijaznost, če se otrok ni znal obuti je njena naloga da mu pokaže, pove, razloži.
Seveda tako majhen otrok dobi nek odpor do vrtca, če naleti na takšno vzgojiteljico.

No jas sem imela slabo izkušnjo s srednjim sinom bil je star nekje 4 leta, ko sem ga dala malo v vrtec, da bi se navadil otrok in je bila vzgojiteljica tako neprijazna, da je kar kmalu dobil velik odpor in ni hotel več v vrtec. Seveda sem ga izpisala no sem imela takrat še doma možnost varstva. In otrok si to zelo zapomne. Še sedaj ko na cesti srečava tole vzgojiteljico mi reče mami veš to je pa tista, pa bo star 10 let.

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (8.8.2007 17:58:38)

IZVIRNO SPOROČILO: čipka
če se otrok ni znal obuti je njena naloga da mu pokaže, pove, razloži..

Pa saj se je znal, čisto normalno se je preobul, kot bi se tudi jaz. Le da ne vem, kdaj bi po njenem moral copate pospravit. Očitno bi moral biti vmes bos, pa pospravit copate v vrečko, in šele nato obuti sandale. In iz tega je celo znanost naredila, pa odločno mu je povedala, da se pa tako ne obuvamo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Drugače pa je v našem vrtcu treba dati pisno prošnjo za en objem, pa še tega bi potem dodelile mogoče in z odporom, očitno.

Uf, spet sem jezna. Pa spet ne vem, če jaz kompliciram ali je to res tako narobe. Ne vem kako to, da potem drugi otroci nič kaj ne protestirajo. A so vsi taki, da so jim glavni prijateljčki, za vzgojiteljice jim je pa čisto vseeno, katera je, samo pri našem ni tako?

piščanc -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (8.8.2007 20:36:53)

u, to je pa problem. mi smo tudi dobili eno neprijazno, strogo pomočnico. ki je še vzgojiteljico povsem premagala in najpomembneje je postalo spanje, mirno sedenje, pozdravljanje... ampak na srečo smo vrtec tudi zapustili.

parkrat smo starši rekli, tudi pogovarjali mo se z njo, da je nastal problem pri do sedaj mirni punčki...

je rekla, da so vsi otroci nevzgojeni, ker zjutraj ne pozdravijo in ne jejo mirno. ja seveda, če je pa niso marali in so se ji le tako lahko uprli. prej tega problema ni bilo.

kaj naredit v vašem primeru pa ne vem. zaupaj sinu in se najprej pogovori z vzgojiteljico, če ne bo bolje pa naprej k menjavi oddelka ali vrtca. se pa to zeloooo pozna, pa čeprav pri velkem otroku

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 8:38:04)

Včeraj sem izvedela, da je ta vzgojiteljica resnično smotana in da "maltretira otroke" (tako mi je bilo rečeno), tako da nimam pojma, kaj naj naredim. Vprašala bom drugo vzgojiteljico, če bi malega vzela v svojo skupino, samo dvomim, da bo kaj iz tega. Upam pa močno. Ampak zdaj moram počakat, da pride z dopusta, tačas bo pa itak jok vsak večer in vsako jutro, že doma, pa vso pot do vrtca, pa v vrtcu izgleda približno tako kot v klavnici ...

Tiamo -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 8:48:31)

Jaz bi na tvojem mestu poklicala na upravo in povedala vso zadevo, ampak na tak lep način, da ta vzgojiteljica ni slaba ampak da ne razumeš njenega odnosa do otrok in da ima tvoj otrok probleme. Jaz sem upravo vrtca že parkat klicala (drugi vzroki) in odziv je bil dober.

Drugače pa lahko čist komot prosiš za menjavo v drugo skupino, zdaj je tapravi čas..saj se sept. oz. avgusta formirajo skupine.

Lenny -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 8:57:19)

Poskusi z menjavo skupine. Jaz bi se obrnila na ravnateljico. Eno leto je za petletnika grozno dolgo, če bo s takšnim odporom hodil v vrtec. Vidim, kakšno srečo smo imeli, da je naš maxi dobil dve resnično dobri vzgojiteljici, ki bosta z njim vsa tri leta z izjemo dopustov, pa še takrat nimam pripomb, dečko pa tudi ne.
Vprašanje, koliko smisla bi imelo direktno govoriti z vzgojiteljico. Ti jo poznaš, zato boš lažje ocenila. Po prebranem nimam občutka, da bi imelo kaj dosti učinka. Držim pesti, da bi zamenjava skupine uspela!

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 9:13:58)

Tukaj vzgojiteljice kar same razporejajo skupine, ravnateljica nima s tem nobene veze. Pač vrtec spada pod šolo in ravnateljica se ukvarja samo s šolo. Je pa ena vzgojiteljica (od treh) hkrati tudi vodja vrtca, tako da sta potem kar ona in še ena vzgojiteljica (ta, pri kateri bi želela, da bi bil Tibor, kjer je bil lani) skupini sestavili. In tudi ena od pomočnic mi je svetovala, naj kar z njo govorim in jo prosim, če bi ga vzela.

Lenny -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 9:32:43)

Absolutno poskusi in javi, kako je bilo. Držim pesti!

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 9:33:55)

Hvala, bom.

pety78 -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 11:59:00)

Uf, ja, to zna biti problem. Pa smo mamice občutljive gor ali dol, roko na srce, ni vsak za vse in tudi vsaka pač ne more biti vzgojiteljica! Če že v rani mladosti otrok začuti odpor in strah, ne gre rad v vrtec...le kakšne posledice bo to prineslo?

Tudi pri našemu enoletniku se je videlo, kako joka in kako ga je strah, ko je bila pomočnica. Vzgojiteljici je pa šel brez problemov, samo kaj, ko je zjutraj ponavadi pomočnica... No, pa smo ga le izpisali in dali v varstvo k babici. Sedaj gre pa v drug vrtec, predvsem zaradi selitve v drugi kraj.

Splišni, kar prepiši ga, če se da. Sploh pa je potem to začaran krog, ko vzgojiteljica začuti, da je otrok ne mara, ga ona tudi ne več in ga čustveno seveda čist drugače obravnava, kar otrok spet začuti, ....

bumerang -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 20:45:02)

Ja, sem imela enak problem in sem se spraševala, kaj naj storim. Kar nekaj časa sem hodila tako špijonirat v času pred kosilom in slišala take, da me še zdaj stiska. Od zmerjanja do kričanja na otroke. Sicer sem o tem tudi tukaj pisala, vsaj zdi se mi da sem.
Po določenem času je vedela, da večkrat sedim v garderobi in poslušam tako da takih izgredov več ni bilo. Je bila pa večkrat na meji s svojimi pripombami, velikokrat ujedljiva ali pa s takimi odraslimi medvrstičnimi fintami, ki med otroke ne sodijo.
Parkrat sva se na govorilnih urah ali "na vratih", ko sem prišla ponj, malo "udarili" (predvsem o njenih pedagoških kompetencah in nepravilnem ravnanju ob poškodbah) in od takrat je bila še posebej pozorna, kako ravna z mojim otrokom. Se je občutno poznalo.

Mi je bilo pa vse leto zelo hudo, ker sem vedela, da otroka vozim k vzgojiteljici, ki ji ne zaupam. In sem nad pedagoškim kadrom tega vrtca hudo razočarana.

Zato sem tudi iskala drugi vrtec.
No, na srečo se je odločila, da s to skupino ne gre dalje in gre z njimi naprej njena pomočnica, ki je srčna in topla oseba.

Tako da - če ti uspe, poskušaj in menjaj skupino. Pa čimprej, preden pride poplava drugih staršev in to ne bo možno. Če pa ne, ji pa daj vedet, da spremljaš njeno delo z dvojno pozornostjo.

frutka_ -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (9.8.2007 21:37:01)

Splišni, tamalega sama najboljše poznaš. Če resnično meniš,  da si ne domišlja, potem razmišljaj o kakšnem pogovoru z vzgojiteljico oz. z vodjo enote. Jaz bi najbrž malo počakala, ker prvi vtis velikokrat vara. Kako pa to, da so že pri novi vzg.? Običajno jih premestijo v druge skupine s septembrom, ko se začne novo šol.leto.

Njuškalo -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (10.8.2007 9:16:54)

Vsekakor ga probaj dati v drugo skupino ali kar v drug vrtec!Jaz bi to na tvojem mestu naredila že leta nazaj, ko je šel prvič in se je vsak dan jokal!
Ker, to je na nek način zloraba otroka- ker po mojem mnenju se maltretiranju ne more drugače reči.In nima smisla to prenašati.Še vedno je veliko boljših vrtec, kot je Kekec,Janina,Čira Čara...tako, da je izbire dovolj in po moje se bo tudi prostor našel v katerem od teh.Če te skrbi , ker bi šel otrok v novo okolje, mislim, da so skrbi odveč.Prijatelje si bo našel tudi v drugem vrtcu, če bojo vzgojiteljice prijazne, kar mislim, da v teh treh vrtcih so, bo pa še sploh z veseljem hodil!

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (10.8.2007 9:27:09)

Uf, pa ne že spet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (10.8.2007 11:05:15)

IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Kako pa to, da so že pri novi vzg.? Običajno jih premestijo v druge skupine s septembrom, ko se začne novo šol.leto.

Saj še nimajo nove, samo povedali so že sredi junija, kakšne bodo skupine. Takod a sem jaz Tiborja zdaj začela počasi navajati na dejstvo, da bo imel drugo vzgojiteljico, ki pa je tudi fletna ... Zdaj, ko so dopusti, pa je od 90 otrok prisotnih 5, vzgojiteljice se pa menjajo na vsake 2 do 3 ure, se mi zdi.
Ma štala. Danes sem ga že tepla tam v garderobi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], sploh več nisem vdela, kaj naj naredim.  Najprej je dobil eno klofuto, ker je bil totalno histeričen in ni zaleglo čisto nič (ne pogovarjanje, ne crkljanje, ne igroranca, nič - pa to že od včeraj od 19. ure dalje), potem še eno čez rit. Grozno, da ne govorim, kako sem se takrat in po tem počutila. Pa še zdaj se, seveda. Poden od podna, obema se že čisto meša.
Ne, tole tako ne more iti naprej. Čimprej se moram zmenit, da ga ali dajo v prejšnjo skupino ali pa bo šel v drug vrtec. Malo sem mislila, da bi ga kar na Primskovo dala, ta paše pod isto šolo, pa še tam so pozimi 3 mesece bili, ko so v naši šoli kuhinjo prenavljali. In mu je bilo tam ful všeč, ker je res veeeeeliko igrišče. Pa še zdi se mi,d a sta ti dve vzgojiteljici, ki sta zdaj tu pri nas, ker je tam zaprto, prav fletni.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.8.2007 11:57:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (10.8.2007 12:43:06)

Uu Splišni, zoprna zadeva. Meni bi bilo tudi zelo hudo. Te pa popolnoma zastopim, da od vsega skupaj sedaj že ti trpiš. Ti Tiborja najbolje poznaš in če ima tak strah pred vzgojiteljico, ukrepaj. NAjprej bi tud jaz poskusila z menjavo skupin. Kolikor razumem, je ta možnost bolj majhna, ker je malo število skupin? Si se že kaj pogovarjala s straši drugih otrok? Se je oni tud bojijo? Mogoče sta imela s Tiborjem kakšen "kratek stik"? Ma ne vem-samo ugibam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

VSekakor sporoči, kako ste oz. boste zrihtali.

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (10.8.2007 15:01:47)

Uf, zdajle se mi je pa en tak velik kamen od srca odvalil, da se ne da povedat. Sicer me še malo praska po srcu, ampak upam, da bo ratalo.
Ko sem prišla po Tiborja, jih je imela ravno vodja vrtca, ki je tudi vzgojiteljica. Ko sem ji omenila, da imamo ful probleme, je rekla, da ve (je sama včeraj videla, kako to izgleda) in da je že tisti vzgojiteljici, ki je Tiborja imela lani, to povedala in da bodo poskusili Tiborja dati v njeno skupino. Uf, ko bi vsaj to ratalo, bi bila najsrečnejši človek na svetu.

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (10.8.2007 15:08:24)

Uf, ko bi vsaj to ratalo, bi bila najsrečnejši človek na svetu.

Pa saj menda bo, drugače ga pa res prepiši. Ker brez veze, da se boste spet celo jahali zjutraj in zvečer.

dory -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (11.8.2007 6:55:24)

joj groza...jst bi ga poskusala prepisat....ker ze to menjavanje vzgojiteljic ni macji kaselj za take mejhne,da je pa se taka smotana...ne vem....jst postajam vedno bolj v skrbeh in komaj cakam individualnega sestanka,ko se bom z vzgojiteljico seznanila in pogovorila..upam,da bo ok...

Lenny -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (13.8.2007 7:28:34)

Super, Splišni! Upam, da bo mali dobil svojo staro vzgojiteljico!

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (13.8.2007 7:32:06)

Jaz tudi upam, da jo bo, čeprav zdaj že malo premišljujem, da bi šla do pedopsihiatra, ker res samo on takšno zganja. Da mi pove, če kaj narobe delam oz. kako naj reagiram.

pety78 -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (13.8.2007 9:11:36)

Splišni, ne kompliciraj, ne delaš nič narobe, pač se z vgojiteljico nista ujela in pika. Saj ni nujno da vsak vsakega mara. Vsi se pač z vsemi ne štekamo in na vašo žalost se pač glih Tibor in ta vzgojiteljica ne sporazumeta najbolje. Bo bolje, boš videla, sploh, če je to prvi tak primer, potem te naj nič ne skrbi. Le glej, da ga bodo dali drugam, da bo mali srečen in zadovoljen, ti pa tudi manj živčna, pa bo volk sit in koza cela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kaj pa, ko se otrok boji vzgojiteljice? (13.8.2007 20:56:40)

Ni prvi tak primer, saj zato. Dve leti se je tako drl, ko je imel tretjo vzgojiteljico. Dve leti, vsak dan kot bi ga klali. Potem je bil lani mir, letos pa jovo na novo in to eno leto pred šolo, zato me zdaj skrbi. A v šoli bo potem tudi tako, če mu slučajno učiteljica ne bo ugajala ali kaj?! A pa v službi tudi?! Po eni strani sem jezna, po drugi pa nemočna, ker se mi smili in ne vem, kaj naresti, da bo prav.
Pa zadnjič, ko naj bi šel na obisk z očijem k enemu prijatelju, je isto zagnal vik in krik, da ne gre in kaj vse mora oči rečt tistemu prijatelju in vsem tam, ki bodo zraven. Namreč, naj ga pustijo pri miru in take fore in to spet s takim tuljenjem, kot da bo glihkar umrl. Sem ga nagnala, da je šel, kot je dolg in širok.
Zdaj je že dva dni na vikendu pri mojih starših, da mu ni treba v vrtec. Se skriva. Inkogniro.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>