bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Polona31 -> bolniška (8.8.2007 13:56:08)

Ojla!

ali mi lahko katera pove na kakšen način se lahko uveljavlja bolniška za partnerja. Nisva poročena in niti prijavljena skupaj.
Parner se je namreč poškodval in se ni sposoben sam voziti na previjanje, preglede, fizioterapijo.... dopust.....niti en mesec še ne delam in dopust lahko koristim šele po 6 mesecih. Noi če ima katera kakšen predlog, kako rešiti problem....bom  zelo vesela.

Polona

Anonimen -> RE: bolniška (8.8.2007 13:59:45)

hmm..ne vem. a je kaka vrjanta da petronažna sestra hod previjat?

CeluLitka -> RE: bolniška (8.8.2007 14:00:32)

Če očka ne more dobiti za hči, ker je prijavljen na drugem naslovu, po moje tudi to ne bo šlo.

mojamura -> RE: bolniška (8.8.2007 14:05:18)

nenkako si probajta drugače zrihtat, ker če boš ti že zdaj šla na bolniško boš ostala brez službe

Lenny -> RE: bolniška (8.8.2007 14:05:39)

Dvomim, da bo šlo. Poskusi s patronažno službo in s prevozi bolnikov.

Anonimen -> RE: bolniška (8.8.2007 14:43:30)

Doboš spremstvo, sam ne vem, kako je če nisi oženjen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

CeluLitka -> RE: bolniška (8.8.2007 14:57:59)

Kakor je meni znano, za spremstvo ni bolniške.

Anonimen -> RE: bolniška (8.8.2007 15:38:43)

Kakor je meni znano, za spremstvo ni bolniške.

Seveda je. Za staro mamo sem vedno dobila. Za očeta isto. Sestra dobi za tamalo.

Polona31 -> RE: bolniška (8.8.2007 16:25:01)

Nati kako si to uredila. Zanima me...če imaš bolniško ali jo lahko imaš samo uro ali dve na vsake dva dni. No takrat pač ko je treba iti na kontrolo, previjanje.

Anonimen -> RE: bolniška (8.8.2007 16:35:37)

Živim v Cerknici. Do Ljubljane je 56 km. Ko je imel oče kontrolo, mi je dala njegova osebna zdravnica bolniški list. Ne vem kako je s temi urami, za par ur[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kaj ko bi se zmenila, da greš kasneje v službo in kasneje oddideš? Ali obratno? 

Anonimen -> RE: bolniška (8.8.2007 17:49:45)

niti en mesec še ne delam in dopust lahko koristim šele po 6 mesecih

to pa ne bo držalo. Dopust lahko koristiš že v prvem mesecu vendar samo sorazmerni del.

POlona, da bi ga ti vozila in zaradi tega dobila bolniško dvomim, da  obstaja kakšna pot, glede na to, da nista poročena, niti prijavljena skupaj. Žal.

Vendar, če se dragi ni sposoben sam voziti in nima nobene druge možnosti priti v bolnišnico na preveze, mu mora njegova osebna zdravnica napisati napotnico za spremstvo ali v obliki rešilnega vozila (v primeru res hudih poškodb)  ali poslati patronažno sestro na dom.

CeluLitka -> RE: bolniška (8.8.2007 17:57:11)

Se opravičujem,.... za spremstvo ne moreš dobit za otroka bolniške, vsaj tako so rekli pri nas. Za sebe jo pa verjetno lahko.

Anonimen -> RE: bolniška (8.8.2007 20:02:15)

IZVIRNO SPOROČILO: CeluLitka

Se opravičujem,.... za spremstvo ne moreš dobit za otroka bolniške, vsaj tako so rekli pri nas. Za sebe jo pa verjetno lahko.

To sploh ni res. Pri nas v Cerknici z reševalcem zelo šparajo. So samo za nujne vožnje in v dopoldanskem času večinoma za starostnike. Vedno sem dobila bolniško za očeta kot tudi za staro mamo. Zdravniki so prav zadovoljni, da ima njihov pacient spremstvo. Dobiš bolniško in lahko dobiš povrnjene stroške, ki ti jih izplača ZZZS. Vedno! Ko je moja sestra peljala tamalo na polikliniko 2x zaradi poškodbe kolena, je dobila bolniško za spremstvo.Halo? Sej je nujno in to je logično. Ko ti otrok zboli in ga pelješ k zdravniku na pregled, mar ne dobiš bolniške? Valda jo dobiš.

bajsek -> RE: bolniška (8.8.2007 21:49:40)

čAO!

Sory ampak odgovoriti ti ne znam, bi sama dodala še eno vprašanje.
Ena je napisala da oče za hčer ne dobi bolniške, če ni prijavljen na istem naslovu?! A je to res?
Ker moj sin je zdr. zavarovan po očetu, stalno prebivališče ima pri meni in mojih starših, se pravi nima skupnega prebivališča z očetom. In če zdaj mali zboli, oče ne more dobit bolniške al kaj? Kaj pa naprimer, če bi bla mati v bolnici in otrok zboli, kaj pa potem?

Tole me je mal zaskrbelo, ker sept. grem v službo (sem učiteljica in to bo moja 1. služba) in vem da bo mali kaj bolan in sem mislila da bi šel fant v bolniško, ker jaz bi šla mal težko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

lp

benika -> RE: bolniška (8.8.2007 22:17:01)

Ena je napisala da oče za hčer ne dobi bolniške, če ni prijavljen na istem naslovu?! A je to res?
Ker moj sin je zdr. zavarovan po očetu, stalno prebivališče ima pri meni in mojih starših, se pravi nima skupnega prebivališča z očetom. In če zdaj mali zboli, oče ne more dobit bolniške al kaj? Kaj pa naprimer, če bi bla mati v bolnici in otrok zboli, kaj pa potem?

Žal je to res. Pri nas v zdr. domu na pediatričnem oddelku prav piše na obvestilu, da je do bolniškega staleža upravičen SAMO starš, pri katerem je otrok prijavljen.

Stran: [1]