Nosečnost in bowling (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Muca83 -> Nosečnost in bowling (8.8.2007 12:11:30)

Prijateljica ima rojstni dan in je rezervirala bowling za 2 uri, jaz pa sem v 8. tednu. Mislite, da mi lahko škodi?

Kak teden nazaj sva šla s fantom sama za ene pol urce kugle metat, pa me je potem malo bolelo v trebuhu, samo ne vem, če je bilo zaradi tega ali pač naključje.

Kaj menite? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Prvi pregled imam šele v ponedeljek, tole je pa v soboto.




Dejča -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 12:17:58)

Odvisno, kako težke so "kugle". Bolečine so najbrž pogojene tudi z nepravilno držo, mene je pri kegljanju (nisem ga prakticirala pogosto) največkrat bolela rit in to le na eni strani. Pojdi in ne pretiravaj - saj vas bo najbrž več - in če bo prenaporno, pač nehaj.




Erdbeere -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 12:28:28)

jaz sem bila na bowlingu v 23 t pa sem se imela odlično...tko da pojdi, če ne bo šlo pa pač počivaj




skuštrana -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 13:04:39)

Jaz sem bila noseča kakšne 4 mesece, ko smo šli na bowling. Brez problemov. 




Jatek -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 14:01:26)

mene tudi zanima kako je z bowlingom v nosečnosti.
Jaz bom šla v 5 mesecu nosečnosti, pa sem mislila biti samo opazovalka?
Ampak, bi pa rajši igrala!




viv_ -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 15:32:18)

Ma jaz sem bila v 5. mesecu, pa je bilo super!




Anonimen -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 15:38:35)

Jaz sem v 6. mesecu šla s kolektivom na bowling, ampak sem lepo pila sokeca in navijala, pa mi ni nič manjkalo. Si ne predstavljam, da bi 10 kilogramsko kuglo dvigovala in potem, ko vržeš je sila dejansko še večja kot 100N.
Nosečnice naj nebi dvigovale več kot 5 kg.
Odločtev je seveda tvoja, ne glede na to kar pravim jaz ali pa katerakoli tukaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sandra85 -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 15:53:16)

mislim, da če si v 8. tednu,ti nima kej bit...če te bo pa kej začelo bolet-pa raje nehaj




Ana Luna -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 16:02:18)

Jaz sicer občudujem mamice, ki še v pozni nosečnosti plešejo rokenrol, hribolazijo, mečejo kugle ... Občudujem njihovo sproščenost in pozitivno naravnanost, da bo z njimi in njihovimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse o.k. Sama pa ... ne upam dvignit več kot 3 kile, pa sklanjat se tut ne upam preveč, ko na primer že v pralni stroj dajem umazane cunje, me začne bolet trebuh ... Jaz bi bla na bowlingu definitivno samo opazovalka. Ampak ne me poslušat ... Samo eno mnenje več.




ella79 -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 19:48:49)

Jaz  bi bowlinga na začetku nosečnosti raje vzdržala. Se mi zdi kugla vseeno pretežka. Odločitev je itak tvoja. V kasnejši nosečnosti pa nimam nič proti.




hope77 -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 20:14:00)

Muca83
jaz sem v 7 tednu in sem bila v ponedeljek na bowlingu pa je sedaj vse ok. S tem da sem imela v 5. tednu celi teden krvavitve in predpisano strogo mirovanje, ampak sedaj več nisem zdržala doma (samo ne mojemu g. povedat, ker bom kregana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Sem pa imela najlažjo kuglo, tisto roza - 8. Mislim, da če nimaš nekih težav ti samo idi, samo ne pretiravat!




mala pikica -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 21:45:09)

Jaz sem bila v 5.tednu nosečnosti, ko smo bili na bowlingu. Metala sem najlažje kugle. Po enem tednu sem imela ss. Pa da me slučajno zdaj ne bi napadale; niti slučajno NE trdim, da je bil ss zaradi bowlanja. Vem, da je 80% ss v tako zgodnji nosečnosti predvsem zaradi kromosomskih napak. Pa vseeno, v drugi nosečnosti sedaj nisem niti pomislila na bowling.




mala pikica -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 21:46:20)

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

...če te bo pa kej začelo bolet-pa raje nehaj


Takrat pa je lahko žal že prepozno...




Anonimen -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 22:36:02)

No, ene ste napisale, da so kugle (pre)težke...tu bi samo rada dodala, da je veliko mamicu tudi tu gor, ki so noseče, pa še vseeno nosijo svoje starejše otroke o rokah...
Muca83, po zdravi pameti - ni ti treba igrati vse igre, oziroma 2 uri.




hokejistka -> RE: Nosečnost in bowling (8.8.2007 22:37:54)

Moje mnenje je tako, da če je nosečnica zdrava (beri: nima krvavitev, krčev, bolečin v trebuhu). Potem lahko normalno meče in dviguje (normalno težke reči). Seveda mora biti primerno ogreta. Ne vem, zakaj naj bi se na začetku nosečnosti vzdržal dvigovanja? Dvigovanje pri zdravi nosečnici postane vprašljivo šele kasneje, ko jo prične ovirati rastoči trebuh in ko ni več dobro obremenjevati hrbtnih in trebušnih mišic.
Veliko užitkov pri bowlanju ali pa pri opazovanju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




skuštrana -> RE: Nosečnost in bowling (9.8.2007 8:42:52)

Nosečnice naj nebi dvigovale več kot 5 kg.


Ja, itak..In kaj naj jaz naši dvoletnici rečem, kadar jo moram dvignit. Morda: Žal, draga moja, imaš več kot 5 kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pušenjak pravi, da dvigovanje otroka v nosečnosti ne ogroža nosečnosti. Ko pa je trebuh večji pa se dvigovanje odsvetuje predvsem zaradi tega, ker lahko pripelje do težav s hrbtenico.
Bowling v začetku nosečnosti pa res ni nek napor - če je seveda drugače vse ok.





Suzi* -> RE: Nosečnost in bowling (9.8.2007 9:44:35)

Jaz pa ne bi šla..... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Oz, šla bi že, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] samo metala tistih kugel, ki so zame kar težke, pa ziher ne bi.




hope77 -> RE: Nosečnost in bowling (9.8.2007 10:12:41)

Odvisno je tudi od tega, če si prej že hodila na bowling. Ker če nisi, potem.... mene je na začetku tako vse bolelo (mislim drugi dan) da niti prav hodit nisem mogla in če še nisi nikoli bila pa te mika ti priporočam poskusiš čisto malo, če si pa hodila pa tako veš kako je. Koliko si se pa pred nosečnostjo ukvarjala s kakšnim športom oz. rekreacijo?




Muca83 -> RE: Nosečnost in bowling (9.8.2007 12:12:10)

Niti nisem športni tip drugače, sprehodi in izleti, pa kakšen badminton mogoče. Redno pa nič takega. Na bowlingu sem bila recimo ene 10x v življenju, ampak nazadnje leto in pol nazaj, pa potem prejšnji teden, ko sva šla z mojim dragim sama.

Mene skrbi, ker naj bi na začetku nosečnosti ne dvigoval težkih stvari. Saj dvigniti kuglo se mi ne zdi težko, ampak ko jo vržeš pa je kar nekaj sile. Mislim, da si ne bi nikoli oprostila, če bi bilo kaj narobe zaradi tega.

Še malo bolj sem skeptična, ker ko sva šla prejšnji teden z mojim dragim, me je začelo boleti v trebuhu sredi druge igre in me je bilo potem strah. Na srečo je bolečina po kakih 20 min minila. Sem pa res ta težko kuglo metala (najbolj težko, ki jo zmorem).

Ne vem, kaj naj naredim, šla seveda bom, samo ne vem, ali naj bom samo navijačica ali naj igram z najlažjo kuglo. Trenutno se bolj nagibam k navijanju, ker imam raje zdravega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kot dve uri bowlinga.




mala pikica -> RE: Nosečnost in bowling (9.8.2007 13:44:15)

Po mojem ni problem ravno v teži kugle, navsezadnje tako kot pravi Skuštrana so marsikje tudi otroci, ki jih je treba dvigovati, meni se še večji problem zdi naprezanje, takrat ko vržeš kuglo.

No, kakorkoli, jaz raje ne bi. Je pa res to stvar vsake posameznice. Pa v marsikaterem članku je možno prebrati, kateri športi se odsvetujejo...




Stran: [1]