samostojno sedenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

zoli -> samostojno sedenje (15.11.2004 23:28:30)

ojla:miska:
zanima me,kdaj ste začele posedat vaše malčke.Mi smo stari dobre 4 mes.in poslušamo komentarje o tem,da je to še čisto prehitro,nam pa je to tako fino:sloncek:
hvala ,pozdravček:muca:

Taša -> samostojno sedenje (16.11.2004 7:06:42)

Tudi mi smo stari dobre 4 mesece pa že ob opori zelo lepo sedi. Je tudi zelo močna. če hoče, kaj naj naj jo porivam nazaj v ležeči položaj. Delaj z svojo vestvjo pa bo čisto OK.

BARBARA R. -> samostojno sedenje (16.11.2004 8:35:14)

Dobro jutro!
Delaj kot so otrokove želje. :duda: Nam so pri petih mesecih rekli da lahko začnemo sedenjem po par minut(tako,da se otroka drži samo za boke),da bo na ta način prej začela samostojno sedeti,ker si tako utrjuje mišice in se uči ravnotežja.Da pa jo ne smem obložiti z blazinami,ker tako otrok zleze dol in se nepravilno krivi.
Tako,da smo z tem aktivnim sedenjem začeli sedaj,v naročju,vožičku in stolčku je pa sedela že prej.

:muca:

ZARA -> samostojno sedenje (16.11.2004 12:23:59)

Zara zdej pri 6 mes in 10 dneh ze skoraj sama sedi brez opore (ene 10-15 sec)...

dory -> samostojno sedenje (16.11.2004 12:32:12)

Tudi nas mulc sedi brez opore neki casa..pol se pa zvrne na glavo :zmeden:

Gina -> samostojno sedenje (16.11.2004 17:48:19)

Nas sedi samostojno brez opore po kaksne 10 min in vec skupaj, hkrati pa se je zacel plaziti - pri 5 mes in pol. Saj vem, da je tezko verjeti, a je res. Sedaj je star 6 mes in se dviguje ob vsaki stvari - sam - in stoji, pa tudi iz lezecega polozaja se sam dvigne v sed in sedi. Sem ga pa dajala ves cas - po moje od 2-3 mes. na tla - pa ne na deko, ker je premehka, ampak na tepih. Kar se sedenja tice, sem ga pa dvigovala po stopinjah v stolcku, ko ni hotel biti vec leze. Tudi hcerka je bila skoraj tako hitra - sedela in plazila hkrati, ampak pri 7. mes. Prvega sina nisem dajala tako zgodaj na tla in zato se ni mogel nauciti ne sedeti, ne plaziti tako hitro, oz. je plazenje kar preskocil.Po moje je bistveno, da ima moznost biti na tleh, potem bo pa ze sam, s svojo hitrostjo napredoval, pa je cisto vseeno ali pri 6. ali 10. mesecih.
Uzivajte s svojimi soncki!

Stran: [1]