crostata oz. croastata (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Romcka -> crostata oz. croastata (7.8.2007 22:30:38)

hej punce:) ali pozna katera recept za tole pecivo? ko sem bila noseca, sem se basala z njim sto na uro...pa se zdaj se mi lusta...sem ze po netu iskala in tam pise, da naj bi se spodaj dalo listnato testo...samo glede na to, kar sem jaz jedla v slascicarnah, je po moje spodaj neke vrste krhko testo (ala tole za pito), potem gor nekaj skutnega ali smetastega...pa na vrh sadje in gor želatina...skratka noro dobro:)

evo, ce katera ve kako se tole dela, bi bila presrecna ce bi mi napisala recept..
naj naj hvala
R[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ZARA -> RE: crostata oz. croastata (7.8.2007 22:33:49)

http://www.mojirecepti.com/recept/crostata.html




Felicity -> RE: crostata oz. croastata (8.8.2007 8:13:06)

Po moje mora tudi bit spodaj krhko testo, ne pa listnato[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kaj v tem stilu:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4624




asso -> RE: crostata oz. croastata (8.8.2007 8:32:06)

To je v bistvu naša pita (npr. jabolčna pita). Kjer je spodaj krhko testo, gor pa se da karkoli. Crostata je samo ime za takšne vrste (oblike) peciva. Gor je lahko od skute, samo marmelada, slaščičarska krema + sadje, skuta + sadje... zelo različno.

Če daš na italiansko stran iskalni pojem crostata jih boš našla 1000 različnih...




robinzon -> RE: crostata oz. croastata (8.8.2007 13:31:25)

Prejšni teden sem jo prvič delala in je zares dobro pecivo, samo zraven ne smeš mislit na kalorije.

Prava crostata ima dno iz maslenega testa, 30 dag moke, 20 dag masla, 10 dag sladkorja in 2 rumenjaka. Sestavine naj bojo hladne in čim prej zgnetene, da se testo  ne segreje. Najbolje je maslo pred uporabo naribat in dat za nekaj časa nazaj v hladilnik. Testo naj v hladilniku počiva vsaj eno uro, nič ni narobe, če ga naredimo en dan prej.




Romcka -> RE: crostata oz. croastata (8.8.2007 18:41:23)

robinzon....kako pa se naredi un nadev s skuto oz. s smetano ksteri se dA na testo...a se pece tudi to s sadjem ali samo testo?

naj hvala
R





robinzon -> RE: crostata oz. croastata (8.8.2007 18:52:38)

Jabolka se nalista, polaga se jih na testo kot strešnike, tako, da se pokrivajo. Čez se polije smetana, vzela sem eno sladko 250g in caa približno toliko kisle, dva rumenjaka, dobro razmešala in polila čez jabolka. Po pol ure pečenja pri caa 180 st. vzameš pekač iz pečice, premažeš z marelično marmelado in daš še pečt za 10 minut.




Romcka -> RE: crostata oz. croastata (13.8.2007 21:33:12)

kukuc...naredla tole pecivo in je NJAMI...ni sicer to, kar sem jedla v slascicarni, pa vseeno...
naj hvala
cmok
R




Stran: [1]