|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pogostejše zbujanje
7.8.2007 21:56:35   
Brbs
ali je to ok, da se 4-mesečni samo dojeni dojenček zbuja ponoči prej in pogosteje kot se je še en mesec nazaj? Mislim, da mi mleka ne primanjkuje, se na splošno ne joče in je zadovoljen. Se mi pa zdi, da spije manj pri obrokih kot je včasih. A je možno, da se mu je skrčil želodček in je večkrat po manj, poleg tega pa rabi večjo količino mleka (suma sumarum) in se zaradi tega ponoči pogosteje zbuja?

ni mi namreč jasno, namesto da bi kot starejši vedno več spal, spi vedno manj v enem kosu....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pogostejše zbujanje
7.8.2007 23:08:47   
kaya2007
mi se sicer ne dojimo več, se mi pa dogaja že nekaj časa isto...potem pa je spet kakšen dan ko je vse po starem. Koliko časa pa že imate tako? mogoče user posted image  rabi kaj bolj nasitnega? Govorim na pamet...
je pa pri nas edino ta razlika, da se to ne dogaja ponoči, ker takrat na srečo spimo.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pogostejše zbujanje
8.8.2007 7:31:57   
tinaaja
je pri nas enako. sem se sprijaznila s tem, da se budimo 4-6x na noc in je lazje. zgleda pac nekaj rabi, ali je to zizanje, ali cartanje ali ... in to dobi. pa tudi njej nic ne fali, samo zbujat se je zacela n-x na noc... bo ze bolsuser posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pogostejše zbujanje
8.8.2007 8:06:05   
draja
Tudi nam se je malo poslabšalo spanje. 1 mesec nazaj smo spali vedno po 10, 11 ur v kosu,brez enkrat zastokat vmes, zdaj pa enkrat okrog 5-ih zjutraj jemo in nato še zaspimo za kakšno urico ali max. dve nazaj. Očitno zdaj mala rabi en obrok več, pa smo tudi samo dojeni in tudi nimamo premalo mleka.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pogostejše zbujanje
8.8.2007 13:29:16   
SPOKEC
naša pa je stara 5,5 meseca, pa sse tudi včasih zbuja 2x na noč, drugič prespi celo noč, potem se zbujamo na 2 uri. jo pa dojim in imava2 obroka goste hrane

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pogostejše zbujanje
8.8.2007 15:07:35   
livia
Ni nujno, da je lakota. To sem jaz ugotovila pri svoji, ko je bila toliko stara.
Lahko hočejo dudo, lahko so zobki,....
Probaj ji/mu dat poleg dojenja še kako žitno kašico bolj redko pred spanjem, pa boš videla, če je lakota ali kaj drugega.
Pri nas je bilo to sicer lažje, ker se je dojila samo na pol in je imela večerni obrok po flaši in ni bil problem dat v flašo eno žlico Hippa.

(odgovor članu SPOKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pogostejše zbujanje
8.8.2007 20:05:52   
amy26
Pri nas je isto, zbujanje parkrat na noč pol pa večkrat noče nazaj zaspati tako da jo moram včasih tudi uspavati. Je pa veliko bolje spala pred enim mesecem kot sedaj. Bi ji pa tudi jaz dala kaj bolj nasitnega zvečer kak rižko, sam kaj k noče flaške.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pogostejše zbujanje
11.8.2007 21:21:04   
noviocka
Kopija našega stanja. Sedaj smo 3,5 meseca stari. Pred cca tremi tedni je bilo stanje takole:
ob 21h malce spanja (1 ura), potem igranje, kopanje, malo crkljanja, hrana in je okoli 23:30 zaspala. Do 5h zjutraj.
Potem hranjenje in spet spanje vsaj do 8 ali 9h. Malce hrane in malce crkljanja in pogovora, pa spet spanje okoli 2 uri. Skratka - bajno!

Sedaj je pa takole: sitnarjenje že okoli 20-20:30 (utrujenost). Hranjenje, malce premora, kopanje in animiranje, dohranjenje (=crkljanje) in zaspi okoli 21:30. Spi do okoli polnoči. Hranjenje, spi do 4:30, hranjenje, spi do okoli 7h. Potem ima pa kar dovolj za kakšno uro in pol (igranje, pogovarjanje), nato spet spi od 8:30 približno 1 uro.

To zdajle traja že kak teden. Tudi čez dan se je preh dojila na približno 3-4 ure, sedaj bolj 2-3. Se sprašujeva, če je dovolj mleka in morava sprobat s tehtnico, koliko poje. Sva parkrat poskusila dodat Hipp1 pa ni navdušena, se samo spakuje. Bomo še malo vztrajali, upam, da se prime...

Sicer je precej nasmejana in le sem ter tja positnari, drugače je zlata. Ko se zjutraj zbudi, se sama pogovarja po celo uro.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pogostejše zbujanje
11.8.2007 21:33:41   
2.2.
joj boge reve, ki se morate vstajat ponoči, jaz sem ena izmed tasrečnih. naša user posted image že od 2. meseca njene starosti spi celo noč in sicer od 20-21h gre spat in spi do 7h zjutraj. enkrat nas je pa malce presenetila, ker se je ob 3 zjutraj zbudila in se pogovarjala..... jaz ji dam jest (mislila sem da je lačna) pa ni jela, duda tudi ni prišla v poštev... še nekaj načinov sva z možem poskusila ampak nič ni pomagalo. pa mi je mož potem učital, ker ni hotela spat,da sem jo  razvadila jaz pa sem mu rakla da jo nisem jaz razvadila ampak je ona nas razvadila da celo noč spi in nas pusti v miru spat- enkrat pa nas je mala zafrknila.
kaj čmo.

želim vam čim manj prespanih nočiuser posted image

(odgovor članu noviocka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pogostejše zbujanje
11.8.2007 22:44:14   
Naja30
Tako pač je. Nekateri spijo od rojstva par mesecev celo noč in se potem začne nočni kraval user posted image  drugi pa se od začetka zbujajo in kasneje spijo več časa. Spet tretji (kamor spada moja mala) pa od začetka ne spijo, vmes spijo, po 6m spet ne spijo, čez 2m spet bolje spijo... user posted image  So razna obdobja. Včasih tudi nič drugega ne rabijo, kot malo cartanja. Vsaj moja.

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pogostejše zbujanje
11.8.2007 23:15:49   
darčif
že šest dni je pri nas isto.po vrnitvi z morja kjer je spal celo noč do 6 ali 7 ure, se zdaj spet zbujamo.Star je 4, 5 mesece tako da sem začela razmišljati o GH.Vseskozi je samo dojen, ne sprejme mi ne flaške ne slepe dude zato sem se odločila, da mu dajem rižolino. Do sedaj sem mu dala  trikrat in moram povedati da je sedaj bolje spi zjutraj do 5. Zelo vesel je vzel rižolino, medtem ko sem poskusila s sadnimi in zelenjavnimi sokovi pa nič. Zgleda da mu ustreza le še mlečni okus.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pogostejše zbujanje
12.8.2007 21:59:00   
naja78
ojla.
naj dodam svoje mnenje!
biološka ura dojenčkov-otročkov je nekje med 21 in 7 uro zjutraj.takrat je dojenček najpogosdteje zaspan in res okoli 21 ure je zadnji čas da tudi gre.res se sliši,strogo,ampak moje mnenje je in mnenje verjetno tudi drugih mamic,pediatrov,da otrok po 22.00 uri nima kaj iskat buden.torej,,ne me narobe razumet,vsak je pač drugače naštelan,vsaka mamica ve,kaj je za njenega otročka najboljš,samo,22.00 ura je res pozna.seveda so izjeme,ko nočejo zaspati in imaš pidžama parti!!!user posted image

torej moj nasvet.user posted image
otroka lepo spravit not,najkasnej okoli 20.30.ure.malo igranja,vmes pripravit zajest,in za kopat.potem je kopanje okoli 21-.ure.direkt ko je otroček zrihtan,nič igranja,flaška,joška.ali gosta hrana-večerja in potem ninat.mora imeti že resno rutino uspavanja(sam ali starši,....)
otrok po 4 mesecu potrebuje nujno rutino uspavanja in res kar nekaj reda.
mora jest ob približno istih urah,kopanje ob istih urah(vsak dan,ali vsak drugi dan),še celo dnevni počitek(4 mesečniki v okviru hodijo spat še 3x čez dan,po 6 mesecu se št.zmanjša na 2x.
preverjeno!!!!
dnevno naj ne spijo več od 3-4 ur,ker so preveč spočiti.imajo energijo,ki jo iztrošijo šele okoli24 ure ponoč.

kar se hrane tiče.je skoraj obvezno dodajanje gostejše hrane po flaški(hipp,milupa,humana...)

pogosto zbujanje je tudi zaradi zobkov,sploh nekateri po 4 mesecu imajo že lahko zobke.
lahko pa si otroček želi le bližino,joškico,ali je res lačen.

moj 9 mesečnik še vedno je ponoči.1x.zadnji obrok ob 21.00-21.30.in bom to tudi pustila do 1 leta,takrat pauser posted image

do 6 meseca je lepo spančkal,potem je blo kar na 1x konec in se tudi mi zbujamo 2-3x na noč.bistvo je da gre otrok spat ob svoji uri,da dobi svoj ritem,ki ga vsem mamicam toplo priporočam,ker....MAJHEN OTROK-MAJHNI PROBLEMČKI,VEČJI OTROK VEČJI PROBLEMČKI....
vse ste super mamice,vse bo ok,hočem vam samo pomagati....
probajte pali 100%

aja,še važno opozorilo.po 18 uri zvečer-nema više spanja,pa če je še tok bogi.takrat naj atiji ali kdo drug priskoč na pomoč,saj 21 ura ni daleč.
3,4,5 mesečniki okvirno hodijo spat na 3 ure.drži....!!!???torej če sešteješ če ob 19 podrema-......bo točno ob 22.30 omagal....user posted image
p.s.:
če res ne gre ga pusti spat  po 18 uri 15 min,potem ga zbudi...ure so okvirene,lahko pol ure dol gor....
pa srečo želim

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pogostejše zbujanje
12.8.2007 22:23:30   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: naja78
biološka ura dojenčkov-otročkov je nekje med 21 in 7 uro zjutraj - naš user posted image  spi tako user posted image .

kar se hrane tiče.je skoraj obvezno dodajanje gostejše hrane po flaški(hipp,milupa,humana...) - tudi to prakticiramo user posted image

pogosto zbujanje je tudi zaradi zobkov,sploh nekateri po 4 mesecu imajo že lahko zobke - ja, res je- Naš user posted image  je točno pri 4 mesecih dobil kar dva zobka naenkrat.

aja,še važno opozorilo.po 18 uri zvečer-nema više spanja,pa če je še tok bogi.takrat naj atiji ali kdo drug priskoč na pomoč,saj 21 ura ni daleč - jaz ga pustim spati do najkasneje do pol osmih, ampak max. 30 minut, drugače potem zvečer težko zaspi.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pogostejše zbujanje
13.8.2007 10:17:33   
naja78
user posted image user posted image user posted image
res je!

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?