Sveža bazilika (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Jessy -> Sveža bazilika (7.8.2007 20:03:15)

No punce, povejte, kam vse dajete svežo baziliko! Jaz jo imam cel grm, pa ne uspem porabit, ker jo dajem le v paradižnikovo omako za na makarone, pa v juho, pa v ješprenj, pol se pa že skor konča.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
No, kam naj jo dam?




tinkamiška -> RE: Sveža bazilika (7.8.2007 20:36:51)

si naredim paradižnikovo solato z mozzarelo in potem posujem z narezano baziliko - to imam najrajši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

drugače pa povsod kjer je paradižnik in ponavadi jo dodam čisto na koncu kuhanja...

tinka




hrabra miška -> RE: Sveža bazilika (7.8.2007 21:18:36)

Jaz jo uporabljam tudi skupaj z paradižnikom,same pa ne,ker mi ima preveč močan okus,al je pa jaz ne znam odmerit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Sveža bazilika (7.8.2007 21:23:59)

Na paradižnikovo solato obvezno svežo baziliko. Pa bolonez omaka. Pa pica. 




Anonimen -> RE: Sveža bazilika (8.8.2007 5:22:38)

Jaz jo dam tudi na določene pašte ali rižote, četudi ni paradižnika not. Paše zelo, vendar v manjših količinah, obvezno pa zraven parmezan.
Druga varianta so kruhki, mozarela, paradajz, pogreješ v pečici, ko se mozarela malo stopi, vzameš ven in daš gor list bazilike. ali pa na ktere koli kruhke, kiso v kratkem bili napisani na tem forumu. Pizze
Tretja varianta zeliščno maslo, ki ga potem uporabljam pri različnih jedeh ali kruhkih.
Kjer koli je paradajz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mojsoncek -> RE: Sveža bazilika (8.8.2007 7:55:02)

Tunina omaka za testenine... ali pa rizota s tuno...




s. -> RE: Sveža bazilika (8.8.2007 10:41:15)

Menda, če jo imaš na okenskih policah odganja mrčes. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz jo uporabljam isto kot ti in včasih še v kakšnih zelenjavnih juhah.




robinzon -> RE: Sveža bazilika (8.8.2007 13:17:56)

Iz sveže bazilike najraje naredim pesto, je neprimerno boljši kot kupljen, pa še po svojem okusu ga priredim.




Enolla -> RE: Sveža bazilika (8.8.2007 18:26:07)

Pa v solato tudi paše - samo ne pretiravaj zaradi močnega okusa.




bamby -> RE: Sveža bazilika (12.8.2007 10:54:46)

Jaz sem jo lani dajala tudi v paradižnikovo solato, pa obvezno v omako za filane paprike.

Če jo imaš kaj viška, se priporočam. Letos je na žalost nimam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].




Jessy -> RE: Sveža bazilika (12.8.2007 14:13:02)

Imam, imam! Ti kar pridi, pa kak lonček prinesi s sabo, bova kar presadili!




Stran: [1]