cerkvena poroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...

Sporočilo

Endri -> cerkvena poroka (7.8.2007 19:49:30)

Čao punce!

Midva z mojim se bova drugo leto po vsej verjetnosti poročila in to na moj rojstni dan. Želiva tudi cerkveno poroko, "problem" pa je ta, da moj nima vseh zakramentov, je samo krščen, obhajila in birme pa nima, jaz imam vse. Zanima me, če je bila katera od vas v podobni situaciji in če so kaj komplicirali. Sem nekaj časa nazaj gledala po tv, ko je govoril en duhovnik in je rekel, da morata oba imeti vsaj krst, ampak mene skrbi, da bi naletela na kakega smotanega, ki bi kompliciral.
Ima katera kakšno izkušnjo s tem?

Pa pa

Erdbeere -> RE: cerkvena poroka (7.8.2007 19:55:01)

v Tunjice pejta pa bosta vse zrihtala, če drugje ne bo šlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kawasakica -> RE: cerkvena poroka (7.8.2007 20:02:24)

res je odvisno od župnije do župnije - no duhovnika. Če komplicira in vztraja da res rabita vse, se pa da tud to v manj kot enem mescu porihtat. Kolegica je v enem tednu imela vse.

ally1 -> RE: cerkvena poroka (7.8.2007 20:46:02)

mislim da mora za poroko imeti samo krst. (vem da za krstnega botra mora imeti vse zakramente). Saj on oz. ti, en od vaju mora prinesti potrdilo od svojega župnika (odvisno v kateri fari se bosta poročila v tvoji ali njegovi, če se bosta v tvoji mora on prinesti potrdilo), da je "sposoben" za poroko. Drugače pa kot pravijo predhodnice se da vse hitro naredit, ali pa pojdita v Tunjce k župniku Pavletu on vse uredi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

hrabra miška -> RE: cerkvena poroka (7.8.2007 21:21:04)

Upam da vama ne bojo kompliciral,drugače se pa da to vse naenkrat uredit,mislim da v enem tednu.

LIDJOČKA -> RE: cerkvena poroka (8.8.2007 10:36:45)

Sem pa tja tudi jaz pogledam na tale forum, pa me je že večkrat "zbodlo" kakšno tako vprašanje, kot je tole.
Rada bi povedala tole, pa prosim brez zamere, nevem zakaj je tako potrebna cerkvena poroka, ko pa eden od zaročencev sploh ni "veren", oz. nima opravljenih zakramentov. Kakor jaz vem,  gre pri cerkveni poroki tudi zato, da boš v tem duhu vzgajal tudi svoje (morebitne) otroke, ali se gre samo zato, da  poroka lepše zgleda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Res pa je tudi to, da vsi župniki nimajo enakih meril kar se poroke, krsta,...ali pa drugih stvari tiče. Čudno!
Vseeno ti želim lepo poroko!

mojsoncek -> RE: cerkvena poroka (8.8.2007 11:35:50)

Ce se zelita oba cerkveno porociti, bo moral malo "nadoknaditi", lahko pa se samo ti porocis cerkveno on pa pac ne. Odvisno od vajinih zelja.

ninčy -> RE: cerkvena poroka (9.8.2007 12:13:38)

Midva sva se pred enim mesecem poročila cerkveno, čeprav sama nimam nobenega zakramenta. Če ima tvoj fant samo krst, potem bo vse potekalo povsem normalno, edino če se bosta poročila v obredu z mašo, ne bo dobil hostije. Sicer pa je Cerkev omilila pravila glede sklenitve zakonske zveze in sploh ne bo nobenih problemov. Opraviti bosta morala edino priprave na zakon.
Predlagam, da se recimo pol leta pred poroko oglasita pri župniku, kjer želita sklaniti zakonsko zvezo in vama bo vse razložil.

baguSka -> RE: cerkvena poroka (9.8.2007 12:19:11)

-lahko se porocita tud tko, da se ti z njim porocis cerkveno, on s tabo pa ne..
-ce ima on tud tako pobozno zeljo, pa lahko vse v enem tednu nardi..

Teni_ -> RE: cerkvena poroka (10.8.2007 18:29:33)

MI2 se poročiva čez slab mesec in imava enak primer, samo obrnjeno - torej on vse, jaz pa samo krst. Pri nas župnik ni nič kompliciral.Je rekel, da je krst dovolj.

Stran: [1]