Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Najbolj se pa čudim mamicam kot je Raho, ki v živi v prepričanju, da je adaptirano mleko vseeno dosti slabše kot (noseča) mamica, ki doji in kadi cigarete....oprostite, ampak to je naravnost smešno. Raho, tako kot si v debati o kajenju priznala svoj greh s katerim boš sama živela in si ne dopustiš moraliziranja, prosim, prosim, ne moraliziraj tukaj. še posebej ker se je v debato vtaknil moški. Ta vsaj ne more iti po tvoji poti dojenja in kajenja. Materino mleko z okusom nikotina, najboljše za otroka. Ko bo pritisk popustil in ko bo v bodoče kampanja spet malo pozabljena, sem prepričana, da bo dosti več mamic dojilo, kot sedaj. Sedaj so prisiljene v izbiro dojenja zaradi okolice in takih ljudi, ki venomer to poudarjajo in moralizirajo, prikrito prikazujejo kot dobro mamo le mamo, ki doji. Pa čeprav boste trdili v en rog, da to ni res. Pod prisilo pa se nikoli nič dobrega ni izcimilo. Zato verjamem, da je to eden izmed glavnih razlogov, da se mamice pri dojenju znajdejo v težavah. Kar jim najmanj rabi je to, da jim kup zagriženih supermamic gre primerjat materino mleko suhim zlatom, o adaptiranem pa se obnašajo kot da bi otroku strup devale....Ja, no, to vam je dopuščeno, če ste tudi same narkomanke! V tem primeru se vam oprosti! Kot prvo - če že imaš faco pljuvati po določenih osebah, potem daj piši pod nikom. Nisem zamerljiva in zardi mene lahko pišeš o meni kar koli želiš, vendar imej faco in se podpiši vsaj s svojim nickom, ne pa da moraliziraš kot anonimna. Imej jajca - tudi ko je potrebno nekoga spljuvati - in napiši svoje mnenje pod svojim nickom. Kot drugo: Ko sem rodila, sem prenehala s kajenjem. Toliko, da ti je jasno, in nisem več kot 7 mesecev kadila. Potem, ko so se obroki dojenja zrdedčili, sem si tu in tam kakšno prižgalča, seveda s posevtovanjem s pediatrom in ginekologom. Razpolovna doba nikotina je 60 minut (strokovno preverjeno v literaturi) in nikoli nisem kadila pred dojenjem. Zato bodi previdna, kaj pišeš, ker ne poznaš mojega življenja in ne veš, kako živim. In lahko se je delati pametnega in si ustvariti sliko nekoga na podlagi enega posta - to ti verjameš. Kot tretje: Nikjer se ni pisalo o tem, kako dojenje vpliva na otroka ali na mater, ampak o tem, da je adaptirano mleko bolj zdravo od materinega. Preberi še enkrat celotno temo in šele potem piši svoje mnenje, in sicer tedaj, ko si prepričana, da boš odgovorila smiselno in smotrno. Nihče ni pisal o dojenu v nedogled in o prednostih dojenja glede navezave mati-otrok. In res, v bodoče najprej malo premisli, kaj boš pisala in se šele nato spravi k tipkovnici.
|