Anonimen -> RE: Nekaj finega (8.8.2007 8:53:40)
|
Špinačna rulada Testo: - 250g odcejene in sesekljane kuhane špinače
- 150ml sladke smetane
- 4 velika jajca
- 15g naribanega parmezana
- Ščepec muškatnega oreščka
- Sol in poper
Nadev: - 4 žlice hrenovega namaza
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici hrena
- 150 g dimljenega lososa
Priprava: V posodi razpustimo maslo in mu dodamo špinačo. Pražimo toliko časa, da vsa tekočina povre. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Temu dodamo štiri rumenjake, sladko smetano, parmezan, sol, poper in muškatni orešček. Beljake stepemo v čvrst sneg in ga narahlo primešamo špinačni zmesi. Plitev pekač namastimo in obložimo s peki papirjem. Robove pristrižemo, da se bolj prime pekača. Našo maso zlijemo v pekač in ga poravnamo, da je enakomerno porazdeljen po celi površini. Pečemo na 200 ºC približno 10 do 15 minut, tako da je testo čvrsto na dotik. Pečeno zmes zvrnemo na kos peki papirja in odluščimo tistega, na katerem se je peklo. Malo ohladimo nato zvijemo skupaj s peki papirjem v rolado in pustimo, da se testo popolnoma ohladi. Ko je testo ohlajeno ga namažemo s hrenovim namazom, ki smo mu dodali kislo smetano in hren, lahko sveži ali vloženi. Čez namaz v tanki plasti položimo dimljen losos. Vse skupaj zvijemo, narežemo na rezine in postrežemo. Dober tek.
|
|
|
|