IDEJE (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

india -> IDEJE (15.11.2004 16:13:35)

Obljubila sem vam nekaj idej!
1. pobarvan lonček za rože
Vzemite glinen lonček za rože, ga očistite,nanj s svinčnikom narišite motive, lako zimsko idilo, snžake,okraske,karkoli,....jih pobarvajte z akrilnimi ali tempara barvami, uporabite lahko razne bleščice, pesek, zdrob, sneg za smreko ( pride do strukture,...), nalepite lahko tudi smrečje,...
Pustite da se posuši, pošpricajte z lakom in obesite na vrvico skozi luknjico na vrhu. Kot darilo, idealno za okrasek na balkonu,....
Mi smo dal noter žarnico ,da je malo ven gledala, ati je dodal el. napeljavo in lučka je bila tukaj.
2. čestitke z MOOS gumo
iz MOOS gume debeline 2mm z modelčki za kekse izrežite razne oblike,ki jih potem lahko še okrasite ( narišete očke, noske,....), dodate laske, umetne -kupljene, bleščice,... nalepite na vizitke ki ste jih naredili sami iz kartona,ali pa na barvni papir in potem na vizitke.
Kot podlago lahko uporabite tudi servietke, alu folijo,....
3. čestitke - tap tap tehnika
potrebujete tempara barve, gobico ( 3 cm), za tapkanje in karton oz. vizitke ali barvni papir.
Gostejšo,le malo razredčeno tempara barvo daste na kos stekla ali paleto,otrok,ali vi, pa vanjo pomaka gobico,nato pa tapka po papirju ali vizitkah. Na koncu lahko na posušeno barvo nanesete pikice bele tempare, ki jih otrok s prsti potapka, v obliki snežinke, ali pa razgrebe z zobotrebcem.
To je le nekaj malega, več pa še jutri,ko spet pridem malo k sebi.
Upam, da bo katera našla kaj uporabnega!
LP, MIŠKA

Anonimen -> IDEJE (15.11.2004 16:55:13)

jaz mam tudi nekaj ...ceprav nevem o cem se gre:ups:..menda neke stvari, ki jih lahko izdelamo sami:)- no sem hodla na bolj tako solo, pa vam lahko povem nekaj..
fimo masa(dobi se npr. v evroparku poleg big banga trgovina art, v mestu -skrinja, visage,..)
iz te mase lahko izdelujes 10000 stvari in se vec(nakit, okvircke, loncke,....vse)masa stane okoli 400sit(vsaj nekoc je:)- ) in ko izdelek naredimo ga damo v pecico(navodilo so gor na etiketi) in nato se to spece in ostane trd kot glina ali kaj takega.
naj povem da se dobi vseh barv, tudi tista svetleca za v temo, z blescicami.vglavnem vredu stvar.za info.. iris mulej iz tega izdeluje nakit;)
ce pa kdo rad rise imajo v trgovini vse za 199sit, barve za steklo:)

india -> IDEJE (15.11.2004 17:18:01)

Ko si omenila FIMO maso, sem predlani iz razmih krogcev te mase delala - sestavlala razne motive, od smrekic, do kroglic,...pa potem lepila na voščilnice.

Anonimen -> IDEJE (15.11.2004 17:21:26)

ja ja mi smo v soli vsako leto delali kaj iz fimo mase...vghlavnem tudi otroci radi iz tega delajo, ker je isto kot plastelim..probajte mogoce se vam kaksno darilo nardijo:)-

Anonimen -> IDEJE (15.11.2004 17:40:44)

moja mami pa bo danes ravno zacela delati vencke me je klicala ce bom pomagala:bravo:

Urša -> IDEJE (15.11.2004 20:28:06)

Jst si bom kr pridno belezla ideje... Bo vse prov prslo! ;)

Anonimen -> IDEJE (15.11.2004 20:45:56)

;)se nekaj...angelcki iz makaronckov:angel:
ze videle??
vglavem ful lepo zgleda..bom poiskala kakno slikico ce je kje kaj...bom prilepla link:kuza:
vglavnem super zgleda...za okras ali za na smrecico(sploh ce delate iz naravnih materjalov):bravo:makaroncke imate tako doma, kupit je le potrebno zlati ali srebrni sprej;)

Anonimen -> IDEJE (15.11.2004 20:50:50)

http://www.revijaunikat.com/stevilka_2.htm

Tukaj se bolj slabo vidi ampak vsaj nekaj je:muca: , no kot vidite gre iz testanin naredit tudi jaslice:bravo:

Anonimen -> IDEJE (15.11.2004 21:27:34)

nasla sem eno stran tudi zdaj ko malo brskam gor na netu:)-

:sloncek:www.naredisam.com:sloncek:

je tudi kar nekaj stvari gor od dekoracije, praznicnega koticka,...vglavnem se bo naslo kaj mislim vsaj;)

Anonimen -> IDEJE (15.11.2004 22:42:42)

S fimo maso jaz (nekoč vsaj) veliko delam:)
V Lj je najcenejša v Antusu in stane okrog 350 sit oz. mal manj:zmeden:

Jaz sme eno leto delala s fimo okvirčke za na ogledala.
Imela sem različno velike kose ogledal in sem ob robu čist tanko plast fimo mase dala vse skupi zapekla (je fajn smrdelo) in to je to. Se pa peče Fimo masa na 130°C cca 20minut. Potem je trdna in lahko delaš skor kar češ z njo:)

Druga varianta je pa 'svečka'. Navadaen (kakršnkoli, je pa fajn, da je gladek) kozarec oblečeš v tanko plast fimo mase, noter daš svečko in imaš full lepo lučko:)
Bom dala kakšno fotko, če bo cajt:)

lp,:fis:

repatica -> RE: IDEJE (4.8.2008 12:25:41)

nakit iz žic www.hobi.cc

Stran: [1]