selitev (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

2mama -> selitev (7.8.2007 7:57:33)

prosim za kake pametne nasvete, vase izkusnje.
selitev je cez dobra dva tedna (od a do z, razen pohistva nekaj manj), gremo 100 km proc (kar pomeni da moramo res dobro prestudirat, da bo ekonomicno). kako pakirat oblacila (stirje smo), posodo, cevlje, knjige, skratka vse zivo in mrtvo - a skatle (ce ja, kje naj jih dobim, v ikeo ni vec casa po skatle kupit), a velike vrece? kaj raje peljat v avtu, kaj na tovornjacku (no, za pohistvo mi je jasno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).
koliko casa naj racunam na praznjenje stanovanja (dvosobnega), srednje polnega? dan, dva?

vsak nasvet bo zelo zelo dobrodosel.

jakaracman -> RE: selitev (7.8.2007 8:03:36)

Jaz sem šla v trgovino po škatle, so mi jih prišparali, potem sem vse notri zložila in označila, tako sem točno vedela kje je kaj.Selilni servis prišel in zložil škatle v kamion pa smo šli.Mi smo imeli 4 sobno stanovanje in smo rabili 5 dni za pokanje.

nuala -> RE: selitev (7.8.2007 8:11:40)

Jaz sem se v zadnjih 9 letih 16x selila.

No, ugotovila sem, da je za obleke, posteljnino,.... najboljše kupiti kar vreče za smeti. Tiste ta močne, pa ne preveč velike 8 sicer se izkaže, da ne moreš več dvignit ). Vsak paket je potem lepo prilagodljiv ( škatle zavzamejo 4x več prostora ).
Za knjige so boljše kartonske škatle, spet ne prevelike.
Za spominke, posodo,... prav tako, pa med te zatlačiš časopisni papir.
Pohištvo je najbolje razdreti, če je seveda možno. Pa kupi tako veliko rolo plastične folije ( uporabljajo v skladiščih, pa za transporte, ovijejo cele palete ). S tisto potem trdno obviješ pohištvo. Se nič ne popraska med transportom. Folije pride prav tudi za slike, večje igrače,...
Količina časa, ki ga boš rabila za praznenje te zna kar presenetit. Mislim da je 4 dni kar umestno, raje več. Je pa vse odvisno od tega, kako imaš sedaj zloženo in urejeno.

mojsoncek -> RE: selitev (7.8.2007 9:06:55)

IZVIRNO SPOROČILO: nuala
za obleke, posteljnino,.... najboljše kupiti kar vreče za smeti. Se strinjam
Za knjige so boljše kartonske škatle, spet ne prevelike. Se strinjam... po skatle pa kar k najboljsemu sosedu.
Za spominke, posodo,... prav tako, pa med te zatlačiš časopisni papir. Se strinjam
Pohištvo je najbolje razdreti, če je seveda možno. Pa kupi tako veliko rolo plastične folije ( uporabljajo v skladiščih, pa za transporte, ovijejo cele palete ). S tisto potem trdno obviješ pohištvo. Se nič ne popraska med transportom. Se strinjam
Na skatle napisi kaj je notri, na vrece daj pa kar kasen listek. Tako bo vsaka skatla in vreca lahko sla kar direktno v "svojo" sobo.
Za pakiranje pa racunaj kaksnih 4 - 5 dni, ce se bos zadeve lotila sistematicno.

Zelim ti cimmanj stresa pri selitvi!

tosja -> RE: selitev (7.8.2007 17:09:44)

Mislim, da ti je nuala dala same dobre predloge.
Glede škatel bi še dodala - dobiš jih tudi v BAUHAUSU, OBI-ju,...
Tud pri nas se bomo selili...vsa zimska oblačila so že v škatlah! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Počasi polnim škatle in jih opremim z napisi - tako se ve kje je kaj! Pa uspešno in čim manj stresno selitev!¨[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

2mama -> RE: selitev (7.8.2007 20:22:49)

hvala za zelo uporabne nasvete.

Stran: [1]