evi28
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenček Živijo, ker sem zamudila predavanje anesteziologa, sem danes med kompresijo povprašala babico o Ultivi v Ljubljani. Doslej se je dalo zanjo dogovoriti le, če si te sreče, da rodiš dopoldne, od 1.12. pa naj bi bil 24 ur na voljo strokovnjak, ki ima preko le porodni blok. Po podatkih dekleta, ki je sedelo na dekompresijskem stolu poleg mene, je tako Ultiva kot Ea brezplačna v Lj porodnišnici, je pa treba takoj povedat, že ob sprejemu želje. Mene pa zanima še ena reč. Glede na to, da, sem, kot pravim zamudila predavanje, me zanima, če ima katera podatke o tem, koliko je mogoče migat, če se odločiš za Ultivo. Sama namreč ne bi želela roditi leže (in o tem razmišljam 3 tedne pred rokom ;)), pa me zanima, če je mogoče recimo malce naokrog po sobi, recimo na pručko ali kaj takega, al te to kanilo preveč ovira. Druga reč, ki me mori, pa je, da sem rahlo skeptična, kajti če ni bolečine, a se je mogoče ubraniti epiziotomije, glede na to, da naj bi se ravnal po občutku,... Hvala vsem vnaprej. Kar se tiče gibanja med porodom z ultivo, dvomim, da lahko. Jaz sem vmesni čas med popadki prespala, bla sem pa že itak zmatrana od popadkov, ki so trajali že celo noč, ultivo sem pa dobila šele okrog 8 zjutraj. So mi pa, ko sem bila dovolj odprta in se je zadnji del poroda začel, ultivo odklopili, da sem bila sposobna sploh pritiskat. Ali boš imela epiziotomijo, je pa odvisno tudi od babice iz porodničarja, vsaj pri meni je bilo tako, da sta ful pazili, da se nisem zelo raztrgala. Imela sem par šivčkov, bolelo pa skoraj nič. Vsaj nekaj, če je že porod bil .
|