*lenc@*
|
Čaw, sem obljubila, da bom napisala o Ultivi. Ja, naročila sem jo v porodnišnici KR, pa mi je niso dali. Ker babca glih ni bla najbolj za to in oni so za čisto naraven porod. Svetujem tistim, ki greste rodiz z ultivo v kranj, da se pogovorite z anesteziologinjo in ta naj že vnaprej pove babcam, ginekologinji, da boste tako rodile in da se jo obvesti ob vašem prihodu. Pr men je blo to, da sem mela pop na 5 min, pa so rekle, da čez noč ne bomo forsiral poroda(???????????) in da do ultive bom že prišla, pa da so za naraven porod. To je blo ob pol 10h, rodila s svojimi pop brez kakršnega koli analgetika ob 2h. Javit bi mogle ob 10h za ultivo, pa ne... Poklicale so jo ob 00.30, ko msem bla odprta 10cm in anesteziologinja je rekla, zdaj pa nimam kaj več... IN bila huda nad babcai oz izrazla nezadovoljstvo. Šla sem v kr (od doma 45km), da bi dobila ultivo... Š edanes mi ni jasno, zakaj ne??????!!!!!!! razlog, da me niso dal v porodno - Ker je bila noč in bi počakal do jutra, pa bali so se komplikacij, ker je bil velik trebuh... Zakaj potem ponoči kr porodnišnice ne zaprejo(porodnega oddelka)? Drugače je blo ok, oskrba po porodu!!!!! Tud babce so pol vidle, da je bila napaka, da so me dal na oddelek ob 22h, češ da naj zaspim in si odpočijem!!! Ja, valda s pop na 5 min, čez eno uro me je pa že trgal in sem šla v porodno k ni blo več za zdržat. K sreč je bil sam porod hitro izpeljan!!!!!!!!!!!!!!! Zdaj jo pa sploh priporočam to ultivo - ni potrebno nič podpisat, olajšajte si porod, mo je bil zlo hiter in brez komplikacij, pozanimajte se o možnostih rojevanja. Če pa vam ni za to, pa dihajte...... pravilno, kar je meni ostalo kot edina obramba pred popadki. In res je to, bolečino pozabiš, pa je šele en teden nazaj! Tudi to bom napisala, boli, ampak se zdrži!!!!! Na kak način, pa si same izberite!!!! Pa srečno.