Anonimen
|
nikkita 10, ultiva se že zelo dolgo uporablja v intenzivni terapiji. Pri porodu, so jo pa začeli pred kratkim uporabljati. Kar se pa tiče alergije na ultivo, pa se jaz s tem ne bi obremenjevala. To je tako, kot če bi bil alergičen na katero koli zdravilo, pa ne bi vedel. Sicer pa kot sem že rekla, greš najprej na razgovor, kjer moraš med drugim tudi povedati, če imaš kakšne alergije, in potem preštudirajo, če jo lahko dobiš ali ne. P?a tudi v porodni tinajprej daja glih toliko, da je da vidijo reakcijo. NAj povem, da imam jaz alergije na vse spazmolitike (buscopan, spazmex...) in na kar precej analgetikov in sem jo lahko dobila. Pa tudi ena je zgoraj napisala, da so stranski učinki zaspanost otroka. Pri mojem definitivno ni bil to stranski učinek. Jaz bi prej napisala, da je stranski učinek ultive nezmatranost mamice. Naj povem, da sem npr. pri 1. porodu bila tako utrujena, da sem komaj funkcionirala (sploh, ko sem prišla domov in je popustil adrenalin novega člana), zdaj, sem se pa spravila še isti dan celo bajto spucat, 2 stroja oprat in zlikat, in še enega malega otroka moram rihtati, vsak dan kuham kosilo, lečem po trgovinah.... V glavnem, jaz ne morem ene slabe strani povedati za ultivo. Res pa je, da ko sem rodila, sem ugotovila, da moram, povedati par sekund preden sem začutila popadek za dozo. JE bolj hasnilo. S tem, da pravim, bolečine so bile na lestvici od 1-10 za čisto 3 ali mogoče štirkico, ta zadnji 3 popadki za sedmico v primerjavi s 1. porodom, ko sem imela 3 ure popadke za čisto desetko.
|