Anonimen -> ne vem, kaj si naj mislim (6.8.2007 13:46:45)
|
Pozdravljene. Javljam se , da vam povem zgodbo, ki se je pripetila moji prijateljici. Torej; naredil se ji je abcest (nekakšna gnojna bula) in to v genitalnem območju. Ker je je ZELO bolelo in skoraj ni mogla več hodit, saj je bil velik cca. 8 cm, pa še na robu spodnjih hlačk se je naredil, se je odločila, da gre k ginekologu. Ta ji je svetovala nujno bolnišnično zdravljenje, ker je preveliko gnoja, da si bi lahko sama stisnila in bi lahko dobila krvno zastrupitev. Odpravi se v Slovenjgraško bolnišnico, kjer so jo pregledali in povedali, da bodo poseg naredili v narkozi in mora bit tešča. Drugi dan ji pravi sestra, da mora it na PREGLED k ginekologu (ne vem, če lahko ime napišem). Na oddelku imajo posebni prostor za preglede, kamor se je odpravila. Ginekolog ji je ukazal, da se naj vleže in ji rekel, da mu bo morala malce pomagati. Bila sta pa sama...brez sester. V roko ji je dal neko inekcijo in v drugo še nekaj. Še zmeraj v mislih, da je to samo pregled, je ležala na mizi in čakala kaj ji bo povedal. Gin. razkuži abcest bolj grobo,nakar prijateljica glasno zakriči, ker je bilo vse napeto in vroče od gnoja. Gin. pa pravi: "Kaj se tako derete, saj sem pa samo obrisal" Ko ji je rekel, naj mu da inekcijo, je pa videla , da ji dela poseg in ne pregled. Vse seveda na ŽIVO nič narkoze, nič lokalne. Gin. vzame inekcijo, jo zapikne v sredino abcesta (se je izkazalo, da sta bila dva v razdalji par milimetrov) in jo potegne do sredine drugega, tako, da je razparal abcesta. Vzel je nekakšne klešče in začel stiskati gnoj. Ker je imela prijat. nepopisne bolečine, je instiktivno zakričala: "DOST!!! Pusite, dost je, boli!" Sledile so besede gin.:"Kako se obnašate??", in je stiskal dokler se mu je zdelo, da ni več kaj not. Vstala je iz mize in šla nazaj proti sobi ,v čisto krvavi in mokri od gnoja, spalni srajci, da bolečine sploh ne omenim. Gin. ji po "posegu" še gaze ni dal na rano, skratka nič. Sestre so se čudile, da ji je naredil že poseg in to brez narkoze. Še isti dan je bila odpuščena iz bolnišnice brez kakšne gazice, brez kakšnega razkužilnega sredstva. Čez dva dni je imela spet poln abcest in je šla še 1x k svoji gin., kjer je ugotovila, da ima vse vneto in ji je predpisala antibiotike. Skratka to me je tako vrglo iz tira, ker imam sama tudi kakšne probleme, pa me kar zmrazi misel na to, da ne dobiš takšne oskrbe, kot bi jo morala. Pa še to; ko je dobla odpustnico po pošti, je pisalo, da je bil poseg narejen pod lokalno anestezijo. Saj prij. ne more nič dokazat, ker sta bila sama v sobi, jo je pa razjezil odnos do pacijentov in samo delo (pravi, da je bil mesar).
|
|
|
|