EMŠO otroka? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

PIAF -> EMŠO otroka? (6.8.2007 13:25:55)

Kdaj dobi otrok EMŠO? Namreč v Vlogi za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta moraš napisati otrokove podatke, ime in EMŠO, oddati pa jo moraš en dan pred uveljavitvijo. To pomeni, da moraš v bistvu vse izpolnit na dan poroda?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: EMŠO otroka? (6.8.2007 13:26:50)

Se kasneje. Ko dobis rojstni list.

puncica -> RE: EMŠO otroka? (6.8.2007 13:59:27)

Ma tisti obrazci so kr neki, tako da EMŠO itak me moreš pisat, vpiš tist kar je lahko pa pol vpraši na CSD če je ok.

Anonimen -> RE: EMŠO otroka? (6.8.2007 14:04:41)

V porodnišnici dobiš potrdilo o rojstvu otroka in to priložiš k vlogi. Tako sva naredila midva oz so nama rekli na CSD.

PIAF -> RE: EMŠO otroka? (6.8.2007 14:34:47)

HVALA.

neja24062007 -> RE: EMŠO otroka? (6.8.2007 15:54:17)

Kdaj dobi otrok EMŠO? Rojstni list pride po pošti na naslov, v roku okoli 14 dni po prihodu iz porodnišnice - ko otroka vpišejo v knjigo.
Namreč v Vlogi za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta moraš napisati otrokove podatke, ime in EMŠO, oddati pa jo moraš en dan pred uveljavitvijo. To pomeni, da moraš v bistvu vse izpolnit na dan poroda?! Pod rubriko EMŠO vpišeš rojstni datum in letnico rojstva ostale kvadratke pa pustiš prazne, seveda pa mora tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] predložiti potrdilo o porodu, ki ga dobiš v P.

Lepo se imejte

tecka_nosecka -> RE: EMŠO otroka? (8.8.2007 20:12:57)

ja mi2 z mojim sva glede očetovskega dopusta urejala vse še pred rojstvom otroka. Moj je podpisal očetovstvo za malega (baje da je zaj to na novo, da gre podpisat za še ne rojenega otroka), pa datuma in EMŠOja tudi nisv vpisala - ko sem rodila, je moj poklical tisto teto, kateri je oddal vlogo, ji povedal kdaj nastopi z dopustom in to je to. (Ker sva hotela da je doma že s prvim dnem ko pridem domov, kar pa je težko določiti, ker nikoli ne več, kdaj je treba v Rim...)

Tako da se pozanimaj . Na Ptuju je v glavnem šlo brez EMŠO-ja

LP,
Tečka

Stran: [1]