Anonimen -> RE: kaj bo danes za kosilo (6.8.2007 10:23:13)
|
Sveža zelenjava v pečici V hladno oljčno olje damo eno narezano mlado čebulo in česen, počakamo, da oveni, dodamo kilogram sveže zelenjave (bučke, grah, krompir, zelje idr.) in pet minut dušimo nepokrito, malo ohladimo in posolimo. Bučke lahko prej tudi nekoliko opečemo ali ocvremo na ne prevročem olju. Dodamo dve rezini črnega ali belega kruha, namočeni v topli vodi, sveže nariban parmezan, sveže začimbe, semena ali naribane mandeljne, lešnike ali orehe. Tako pripravljeno maso damo v pekač iz porcelana, namazan z oljčnim oljem ali maslom. Prelijemo s prelivom, potresemo s sveže naribanim parmezanom in damo v hladno električno pečico. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut. Zraven ponudimo malo na kocke narezanega sira z žlico kisle smetane, veliko solate in kruh, namesto pečene sladice pa jagodni napitek in češnje.
|
|
|
|