In spet kilogrami (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Katarinca78 -> In spet kilogrami (14.11.2004 22:46:05)

Vem, da se je o tem že zelo veliko pisalo, pa vendar si ne morem kaj, da ne bi ponovno odprla teme. Ker sem nova in me še ne poznate, bi rada vsaj približno pojasnila za kaj gre.

Med nosečnostjo sem nabrala skoraj 25 kg. Vem, da je nenormalno veliko, pa vendar. Ko sem izvedela, da sem noseča, sem takoj prenehala s kajenjem, slabo mi ni bilo nikoli, pa še hormonske tablete mi je ginekolog predpisal. Kilogrami so se začeli kopičiti in to se ni kljub še kar normalni prehrani nič umirilo. S tem v paketu sem dobila še povišan krvni tlak.

Naj povem, da nikoli nisem bila ravno suha in sem se morala za moje "normalne" kile truditi ves čas. Po porodu sem izgubila 4 kg, do približno meseca nazaj še 4. Dojim ne več. Prejšnji teden pa sem se držala bolj doma, sploh nisem imela občutka, da prav veliko jem, ampak očitno sem. Včeraj mi je mož rekel, da sem se zredila. Ko pa sem stopila na tehtnico, bi me pa skoraj kap!!!!! Spet sem dobila gor 3 kile.

Sploh ne vem več, kaj naj naredim. Poskušam z dietami, pa mi nekako ne uspe. Kupila sem si knjižico o 90 dnevni dieti, pa mi ni všeč. Vsepovsod pišejo recepte za neke eksotične jedi z nevsakdanjimi sestavinami. Razmišljam sicer o tem, da bi začela s kombiniranjem hrane, ampak po moje ne bo uspeha. Edini uspeh, ki pri meni ni nikdar izostal je bil, da nisem jedla skoraj nič. Ker se res takorekoč od vode redim. Očitno imam zelo zelo slab metabolizem.

Ali ima katera kakšen pameten predlog? Bom zelo vesela, saj sem že čisto obupana.

Lep večer!

Pinja -> In spet kilogrami (14.11.2004 23:06:07)

Pojdi na "Išči po Ringaraji", pojem: samo za debele, avtor: Splišni! Ti ne znam drugače link-a posredovat :ups:! Tam je splišni napisala neka zdravila, ki se dobijo v lekarni in odvajajo maščobo.

Upam, da boš našla, drugače ti pa še katera kaj svetuje!

lp :sloncek:

Jančika_ -> In spet kilogrami (14.11.2004 23:20:29)

Z ločevanjem ogljikovih hidratov in beljakovin, kot recimo v Montignacovi dieti, bi ti lahko uspelo. Enkrat sem že napisala, da sem sama pred nosečnostjo z Montignacom prav fajn kontrolirala težo, moja najboljša prijateljica je v dveh mesecih shujšala 10 kg, njen mož pa 15.

Jaz imam tri mesece po porodu še 5 kg viška in prepričana sem, da jih bom brez problema spravila dol, kakor hitro bom šla nazaj na Montignaca. Malo pa bom še počakala, ker dojim.

To metodo ti res priporočam, od začetka je malo hecno, ko recimo zraven jajc ne ješ kruha, pa se po enem tednu privadiš. Knjigo "Jem, torej hujšam" si lahko sposodiš v knjižnici.

LP, Jana:zajcek::zajcek::zajcek:

mala Zala -> In spet kilogrami (14.11.2004 23:35:16)

Tole bi pa tudi mene zanimalo! Tut jaz bi želela enih par:(:( kil shujšat, pa mi nikakor ne rata! Jančika, a so ti recepti zahtevni ali vsebujejo bolj vsakdanja živila? Tut men gre ful na živce, ko začnem kako dieto študirat, pa mi začnejo srat z raznimi eksotičnimi sestavinami...:grrr: Jst bi jajce, pa krompir, pa vso zelenjavo, pa sadje, pa testenine, riž, od mesa pa najraj nč:(,....v glavnem take sestavine, k jih v vsaki trgovini dobiš.

Hvala in lp:kuza:!

Annny -> In spet kilogrami (15.11.2004 0:02:22)

Tudi jaz ti priporočam Montignacovo dieto- preverjeno deluje!

Jančika_ -> In spet kilogrami (15.11.2004 8:08:28)

Ti recepti so iz povsem običajnih živil. Osnovni sistem je takle: zjutraj na tešče sveže stisnjen pomarančni sok, čez petnajst minut polnozrnat müsli s posnetim mlekom ali polnozrnat kruh z marmelado brez sladkorja ali samo sadje. Za kosilo zrezek in zelenjava ali riba in zelenjava (brez krompirja, riža itd.) ALI polnozrnate testenine/riž z zelenjavno omako ( k vsemu solata). Za večerjo tako kot kosilo, ali recimo jajca+solata. Stročnice se jejo posebej kot samostojen obrok, recimo prebranec + solata. Lahko grickaš arašide in ješ sladoled.

To je takole na hitro, v knjigi je prav fajn razloženo. Takole se mogoče sliši malo pusto, a sploh ni. Poleg zgoraj omenjene knjige se v celjski knjižnici dobi še knjiga Montignacovih receptov v hrvaščini.

Veliko uspeha, Jana:zajcek::zajcek::zajcek:

Lunca1 -> In spet kilogrami (15.11.2004 8:12:22)

Živjo!

Se javim še jaz. Sicer se moram pohvalit, da mi med nosečnostjo kile ne rastejo tako kot sem se bala (8-9 kg pri 38t), čeprav mi gre zdaj na koncu tudi po 1 kg na teden. Sem pa drugače tako kot ti, zredim se skoraj da od zraka, no priznam tudi od česa sladkega, kruha ipd.:ups: :)- in sem se sposobna zredit tudi 10 kg v tako kratkem času, da tega sploh ne dojamem (tehtam se namreč skoraj vsak dan). Tako sem tik pred nosečnostjo pridelala 8 kg:(:((.

Poskusila sem sicer tudi Reductil (na recept samoplačniški), ki enim pomaga, drugim pa ne (fantov bratranec je zelo shujšal). Meni žal ni. Priznam pa da nisem ne vem kako aktivna, kar se gibanja tiče.

Tale dieta je pa menda učinkovita http://mojplanet.com/dieta/

Sama imam sicer tud eno, ko ješ vsak dan en drug tip hrane

1. dan - max. 1 kg krompirja v oblicah
2. dan - jogurt
3. dan - meso na žaru (ena vrsta - dostikrat sem si skuhala kar nemasten vratnik)
4. dan - 1 vrsta sadja (ne banan)
5. dan - hrenovke
6. dan - jajca

Shujšal naj bi 6 kg, no jaz sem jih 3.

Pri meni je tako, da mi samo gibanje teže žal ne zniža in moram zato posegat tudi po pravih dietah, ker pri meni samo manj žri in gibaj ne pali:((:(.

Upam da ti bo uspelo.

Lunca

Anonimen -> In spet kilogrami (15.11.2004 8:54:02)

Katarina pozdrav.:hudicek:Takoj nazaj k G.Prenehaj z hormonskimi tabletami!!!!Kile gor in visok pritisk to so krive tablete!!!Pri meni je bilo isto,pa so mi jih strogo prepovedali.Naj najdejo kakšen drug način kontracepcije..saj jih je še.Tu gre za tvoje zdravje!!!Boš videla ,ko se bo organizem spucal hormonov boš začela izgubljat težo in pritisk bo v normali.Srečno....L.P.:rozica:Neva:rozica:

Anonimen -> In spet kilogrami (15.11.2004 9:59:41)

Ajf..pozdrav..Tu ne gre samo za kile ampak za povišan pritisk.Če prebereš listek z navodili v škatli,boš tudi prebrala,da hormoni uplivajo na povišanje telesne mase,samo da vsak organizem reagira drugače.Moje lastne izkušnje sem povedala.Ko sem prenehala s hormoni,mi ni bilo potrebna nobena dieta,z normalno prehrano je telesna teža uplahnila.Povišan krvni pritisk,pa je zelo škodljiv za organizem in nevaren.Jaz sem ga podedovala in ti povem,da ni prijetno živet z to boleznijo,še posebaj,ko vidiš svojo mamo,kako je umrla in očeta,ki ga je prizadela možganska kap,in slišiš besede zdravnika:ja gospa vi ste v rizični skupini,da vas zadena možganska kap:((Zato pravim bolje je zgodaj preprečit,kot pa dočakat poslediceVisok krvni tlak je najbolj zahrbtna bolezen.L.P.Neva

Gina -> In spet kilogrami (15.11.2004 10:05:56)

Hojla!
Pa kako vam rata hujsat. Meni je grozno sploh pomislit, da se moram obremenjevat s tem, kaj dam v usta.Pa se zdi se mi, da je veliko odvisno od presnove, ki se ti med in po nosecnosti cisto zmesa. Jaz sem se med 1. nos. zredila 18 kg pa so kilogrami kar sami spuhteli, med 2. nos samo 12kg ,pa sem iz porodnisnice prisla samo 4kg lazja in ni slo nikamor dol. Sem morala zaceti hoditi nazaj v sluzbo, da se mi je spremenila presnova. V 3. nos. sem se zredila 20 kg, pa sem prisla iz porodnisnice 12 kg lazja, od takrat pa do danes, ko je dete staro pol leta, pa spet ne gre nikamor dol. Samo se ne sekiram prevec, ker kadar zacnem mislit na to, da ne bi smela jesti, postanem obsedeno lacna in bi samo jedla. Tako da bom kar lepo pocakala, da se stvari same uredijo, ce ne prej pa takrat, ko bom sla v sluzbo.
LP :):):)

Katarinca78 -> In spet kilogrami (15.11.2004 13:54:01)

Neva6, pozdravljena! Meni je ginekolog predpisal hormonske tablete v začetku nosečnosti, tako, da jih že zdavnaj ne jem več. Torej verjetni ne bo to to.

Kar se pa tiče povišanega krvnega tlaka imate pa čisto prav. Če zaradi drugega ne, se moram vzet v roke zaradi tega.

Hvala za odgovore in lep dan!

niki5 -> In spet kilogrami (15.11.2004 14:27:59)

jaz vsako občudujem, ko ima toliko volje in pazi na prehrano :bravo:

Jaz ne vem kaj bi bilo z mano, če bi tudi sama morala to početi.. tako malo volje imam, kar se tega tiče :( med nosečnostjo sem se komaj kontrolirala, da nisem pretiravala :ups: :ups:nora sem na sladko :ups::ups:

SANDY -> In spet kilogrami (15.11.2004 15:08:40)

Jest pa mislim da je stvar taka, da ista dieta ne more pasati desetim različim ljudem. Jestmsm iemal trežave s kg pred 7 leti ko sem nehala kadit. Ma kak dieta nč mi ni pomagal. Bolj k sem se trudila manj jest, se mi zdi da sem še več. ker sem hotela"zavestno" hujšat, mi ni uspel tud za deko it dol. Pol sva se pa s fotram neki kregala sem pa v 3 tednih shujšala za 8 kg. Jupi-sem bla vesela. Sedaj po porodu mam pa 4.5 kg manj kot pred zanositvijo. Ampak nenamerno. Enostavno mi poleti k je bilo vroče ni pasal jesti, želodec se mi je skrčil, zej pa pojem kot en pšanc :)! Odvisno od tabolizma!

:sloncek:

india -> In spet kilogrami (15.11.2004 16:00:51)

No,:( tudi moje kile malo presegajo mejo razuma!
Pa sem sedaj kar uspela malo shujšati,tudi brez neke specialne diete. Držim se tega, da pred vsakim obrokom popijem 3dcl vode, včasih dodam malo limoninega soka, pa vse čaje in sokove sem menjala z vodo, pa čimveč gibanja, čimmanj posedanja in ležanja. TV se izogbam, da ne rabim poležavat,...
Pa namesto obilne večerje, nekje ob 18h pojem kakšno sadje ali solato, seveda brez kruha- Pa je šlo, 3 kg v enem tednu.
Vse razme diete ne pomagajo,če se potem po dieti ne držiš več strogih ,meril, tabletam pa ne bi zaupala,ker so le kemikalije!

Stran: [1]