polnjeni šampinjoni (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Jessy -> polnjeni šampinjoni (4.8.2007 22:36:48)

Sem zadnjič nekaj omenila, da bom povprašala tasta za recept in mi je prejle posredoval informacije.

Najprej podatek, da se vse dela "od oka" in da se pripravlja v visokih in ožjih kozicah, pa da je 1 šampinjon izredno nasiten in zelo lačen komaj poje 2 komada.
Rabiš pa ta velike šampinjone, premera cca 6 cm, ker z manjšimi je takoj več dela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Odrežeš bet in ga narežeš na kolobarčke. Na nekaj olja prepražiš čebulo in česen. Ko zarumeni dodaš še bet ter nekaj sira (sploh ni pomembno katerega). S to maso napolniš klobuke, čez pa položiš tanjšo rezino sira.
Na malo olja daš popeči te polnjene klobuke. Čez nekaj minut priliješ še toliko sladke smetane, da so klobuki skoraj pokriti, oz. da plavajo. Kuhaš toliko časa, da klobuk postane mehak in da se rezina sira stopi.

Punce, to je res takoooooo nesramno dobro, da je vredno probat!
Če bo katera poskusla, naj poroča.

crci06 -> RE: polnjeni šampinjoni (4.8.2007 23:33:44)

kako pa to ješ? Mislim, s prilogo...???

Jessy -> RE: polnjeni šampinjoni (5.8.2007 9:07:57)

Mi smo jedli čisto samostojno. Za povrhu vsega pa še za večerjo.
Verjetno bi pasalo še kaj zraven, ampak ne vem, če bi zmogel vse pojesti. Morda kako solato.

poliloni -> RE: polnjeni šampinjoni (5.8.2007 10:14:27)

Ali pa jih napolniš - kot si že napisala, jaz bi še notri dala peteršilj, malo sira in pršuta (ampak res malo), potem jihh pa "povaljaš" v jajcu in drobtinah in ocvreš! MNJAMI!
Zraven pa samo kakšno solato!

Joj, kok se mi zdej luštajo!

Jessy -> RE: polnjeni šampinjoni (5.8.2007 10:16:11)

Saj sir se da tudi pri teh že v polnilo.
A za cvrenje tudi ta velike rabiš?

Anonimen -> RE: polnjeni šampinjoni (5.8.2007 17:50:21)

Tale recepet se,če se ne motim že rei leta valja med rr recepti.

POLNJENI ŠAMPINJONI >

Sestavine:
15 večjih šampinjonov,kos pancete ali pršuta poper sol petršilj olivno olje,parmezan,tri liste sira.

Priprava:
Šampinjone opereš,odrežeš pecelj in malo izdolbeš šampinjon.Pecelj ne zavržeš.Peclje in koščke,ki so ti ostali daj v multipratik,dodaj na koščke narezano panceto ali pršut popopraj posoli dodaj malo parmezana-po želji, pa na petršilj ne pozabite vejica petršilja nasesekljanega bo dovolj,zamešajte ga v maso.Nafilajte z maso šampinjone vsakega polijte z malo olivnega olja,pa še malo ga daj v pekač,vsakega pokrijte še z koščkom sira in dajte v pečico na 150*.Pecite toliko časa dokler ne bo sir zlato hrustljavo zapečen,mislim da okoli 15 minut.

bamby -> RE: polnjeni šampinjoni (12.8.2007 11:01:32)

Wav, to se pa res sliši nesramno dobro.
Saj res, kako je pa potem s opohanimi šampinjoni, jih katera dela???

Enolla -> RE: polnjeni šampinjoni (12.8.2007 11:33:26)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Tale recepet se,če se ne motim že rei leta valja med rr recepti.

POLNJENI ŠAMPINJONI >

Sestavine:
15 večjih šampinjonov,kos pancete ali pršuta poper sol petršilj olivno olje,parmezan,tri liste sira.

Priprava:
Šampinjone opereš,odrežeš pecelj in malo izdolbeš šampinjon.Pecelj ne zavržeš.Peclje in koščke,ki so ti ostali daj v multipratik,dodaj na koščke narezano panceto ali pršut popopraj posoli dodaj malo parmezana-po želji, pa na petršilj ne pozabite vejica petršilja nasesekljanega bo dovolj,zamešajte ga v maso.Nafilajte z maso šampinjone vsakega polijte z malo olivnega olja,pa še malo ga daj v pekač,vsakega pokrijte še z koščkom sira in dajte v pečico na 150*.Pecite toliko časa dokler ne bo sir zlato hrustljavo zapečen,mislim da okoli 15 minut.

Zanimivo, ker jaz tako pripravljam dežnike - s šampinioni pa še nisem preizkusila. 

Stran: [1]