Jessy -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 21:37:39)
|
Evo, mi smo točno od 25.7. brez dude, stara je pa ravno 2 leti. Ko smo bili na morju je dudala nonstop, ko smo bili v apartmaju. Če smo šli ven, pa jo je komot pustila doma. Tam sem se odločila, da temu naredim konec. Mojemu sem rekla, da ko pridemo domov, da jo enostavno vzamem in da naj se sprijazne, da bo kak teden dni poslušal jokanje. In res. Pridemo mi domov zvečer, ji dam normalno dudo za spanje, zjutraj po zajtrku pa sem ji obe skrila v njeno omaro v sobico, kjer ona nikoli ne stika. Seveda se je po kaki uri spomnila na dudo, pa sem rekla, da se je pokvarila in da sem jo vrgla v smeti. Ona odpre smeti in išče, pa pravim, da sem že nesla v ta veliko kanto in da so smetarji že odpeljali. Ni mi verjela in sem ji mogla razkazati vse lončke in kozarčke v kuhinji, če le ni morda kje tam. Ko je videla, da dude res nikjer ni, je bilo takoj bolje. Seveda je večkrat rekla za dudo, jaz pa sem ji vsakič rekla, da je žal nimam, da so jo odpeljali smetarji. Bala sem se prve noči, ampak je takoj zaspala brez. Še tretji dan po odvzetju dude, se je spomnila najo in rekla, da bi dudo. Smo kar vstrajali. točno pred enim tednom nam je padla in si zlomila ključnico, pa so vsi rekli, naj ji dam dudo, da se potolaži, pa ji je nisem. Zanjo je rekla le 1x, pa sem spet ponovila, da je nimam nikjer, potem pa ni več rekla zanjo. Že par dni je minilo, ko se sploh ne spomne več na dudo. Morda ni ravno najbolj nežna varianta, ampak lahko rečem, da sem resnično pričakovala ogromno joka, metanja po tleh in podobnih nesoglasij, ampak sem bila presenečena, ko sploh ni bilo senca temu. Če je po dudi vsega skupaj jokala 15 minut, potem res ni bilo tako zelo hudo. Se splača malce biti vstrajen, dudo pa res dat nekam, kjer je ne vidi.
|
|
|
|