Odvajanje od dude (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

benika -> Odvajanje od dude (4.8.2007 19:39:07)

Kdaj in na kakšen način ste svoje malčke odvadile dude? Naš mali bo kmalu star 2 leti, pa je pravi mali duda frik. Ne gre in ne gre brez dude. Čez dan ga še nekako zamotimo, zvečer pa ni nobene variante. Duda, pa konec. 

žarnica -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 20:32:30)

uf,to bi pa nam tudi pomagal kak nasvet. Naša je že stara 2 leti, smo jo v dveh mesecih odvadili pleničke čez dan in jutranje in večerne flaške z mlekom. Ampak duda mora za spat biti obvezno. NEvem,zdaj nekaj silila jo ne bi biti brez dude,saj drug mesec "pride" dojenček in jo bo pri njem spet videla. Smo pa že probali jo dat spat brez,pa se je drla kot da bi ji nevem kaj delal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nuala -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 20:38:42)

Jakob je bil pri dveh letih odvisnež od dude.
En petek, 14 dni po 2. rojstnem dnevu sem dude pospravila in mu povedala, da zdaj dude ni več, da smo jih dali dojenčku ( kot njegove premajhne oblekice, igračke,... ). Prva noč je bila malo zoprna, ko se je ponoči zbudil, je pozabil, da so dude pri dojenčku. Potem pa ni bilo nikoli več nobene težave.
Pa nima ravno lahkega karakterja, naš mali.

Tako da, ko se vam bo zdelo, da je čas, pospravite dude v škatlo ( ampak res vse ) in juh dajte kakšnemu dojenčku. No, ampak ne bratcu ali sestrici, da ne bo kakšne zamere. Mi smo dali "enmu dojenčku".

P_Petra -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 20:39:11)

naš je tudi bil odvisen od dude 24 ur na dan.In večkrat je dudo hital po tleh in sem mu enkrat rekla,da če jo bo vrgel speti da bo muška prišla in odnesla.No,enkrat je vrgel dude in je ni takoj pobral,pa sem rekla da je miška odnesla,seveda je zvečer zopet povprašal in sem mu isto odgovorila.parkrat je zajokal in to je bilo to.Dude nimamo več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dix -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 20:39:20)

Naš je tudi bil duda frik, zdaj bo sept 3 in mu že lahko obrazložim da je on že prevelki za dudo, prej pa ni šlo. Tako smo zdaj že skoraj teden dni brez pa si je ne vzame, celo v postelji jo ima pa ga ne zanima ker je on že VELIKI!

Jaz na vajinem mestu ne bi nič na silo, saj še ni tako hgudo, kaj pa ko včasih vidim otroke ki imajo več kot 4 leta pa dudo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] bljak

Jessy -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 21:37:39)

Evo, mi smo točno od 25.7. brez dude, stara je pa ravno 2 leti. Ko smo bili na morju je dudala nonstop, ko smo bili v apartmaju. Če smo šli ven, pa jo je komot pustila doma. Tam sem se odločila, da temu naredim konec. Mojemu sem rekla, da ko pridemo domov, da jo enostavno vzamem in da naj se sprijazne, da bo kak teden dni poslušal jokanje.
In res. Pridemo mi domov zvečer, ji dam normalno dudo za spanje, zjutraj po zajtrku pa sem ji obe skrila v njeno omaro v sobico, kjer ona nikoli ne stika.
Seveda se je po kaki uri spomnila na dudo, pa sem rekla, da se je pokvarila in da sem jo vrgla v smeti. Ona odpre smeti in išče, pa pravim, da sem že nesla v ta veliko kanto in da so smetarji že odpeljali. Ni mi verjela in sem ji mogla razkazati vse lončke in kozarčke v kuhinji, če le ni morda kje tam. Ko je videla, da dude res nikjer ni, je bilo takoj bolje. Seveda je večkrat rekla za dudo, jaz pa sem ji vsakič rekla, da je žal nimam, da so jo odpeljali smetarji. Bala sem se prve noči, ampak je takoj zaspala brez. Še tretji dan po odvzetju dude, se je spomnila najo in rekla, da bi dudo. Smo kar vstrajali.
točno pred enim tednom nam je padla in si zlomila ključnico, pa so vsi rekli, naj ji dam dudo, da se potolaži, pa ji je nisem. Zanjo je rekla le 1x, pa sem spet ponovila, da je nimam nikjer, potem pa ni več rekla zanjo.
Že par dni je minilo, ko se sploh ne spomne več na dudo.

Morda ni ravno najbolj nežna varianta, ampak lahko rečem, da sem resnično pričakovala ogromno joka, metanja po tleh in podobnih nesoglasij, ampak sem bila presenečena, ko sploh ni bilo senca temu. Če je po dudi vsega skupaj jokala 15 minut, potem res ni bilo tako zelo hudo.
Se splača malce biti vstrajen, dudo pa res dat nekam, kjer je ne vidi.

k1 -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 21:39:11)

nam je uspelo "v prvo!" sicer je bila duda samo za zvečer za spanje, pa še to po moje nepotrebna. šli smo v živalski vrt (LJ) in skozi smo se pogovarjali o tem, kako bomo opici dali dudo. in hvala bogu je opica imela poleg sebe še malo opico, ki nujno rabi dudico in tako smo ostali brez nje. sem jo "kao" vrgla opici, čeprav so bile doma skrite še 3 na zalogi, ampak ni bilo več potrebe. gre tudi brez njih. nam je uspelo, upam da bo tudi vam.

Anonimen -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 21:47:57)

Mi smo se zmenili, da za 5. rojstni dam damo dudo pa res stran, ker je že prevelik. In tako je bilo, brez problema. No ja, saj pri 5 letih pa človek tudi že kaj lahko razume, a ne.

lelaval -> RE: Odvajanje od dude (4.8.2007 23:16:19)

Moja pa je malo pred 2. RD okusila slast dude. Tako, da še ne bomo hiteli z odvajanjem.

MINEJA -> RE: Odvajanje od dude (6.8.2007 17:40:49)

Evo, mi smo točno od 25.7. brez dude, stara je pa ravno 2 leti. Ko smo bili na morju je dudala nonstop, ko smo bili v apartmaju. Če smo šli ven, pa jo je komot pustila doma. Tam sem se odločila, da temu naredim konec.
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Evo, mi smo točno od 25.7. brez dude, stara je pa ravno 2 leti. Ko smo bili na morju je dudala nonstop, ko smo bili v apartmaju. Če smo šli ven, pa jo je komot pustila doma. Tam sem se odločila, da temu naredim konec. Mojemu sem rekla, da ko pridemo domov, da jo enostavno vzamem in da naj se sprijazne, da bo kak teden dni poslušal jokanje.
In res.

Tudi jaz sem imela n morju tega dovolj ... Non-stop je dudal dudo v apartmaju, nonstop je bil utrujen ... Dovolj sem rekla ... Na poti domov smo šli v Postojnsko jamo in sem rekl moži, da ko pridemo ven ni več dude... In res, ko smo prišli v avtu je rekla, da bo spal in da bo imel dudo. Povedala sem mu, da mi je duda pdla iz vlaka in da jo ima človeška ribica ... V avtu je bila full kriza, smo se morali kar ustaviti, da smo ga potolažili ... Drug dan pa je že ponosno razlagal, da ima njegovo dudico člov. ribica ...
Vnedar pa to ni bil naš prvi poskus, ampak drugi. Prvi poskus je bil veliko prej, ko sem mu dudo hotela zamenjati za katerokoli igračo v Baby centru. Izbral si je kombajna Lego, vendar je bil živčni bolnik ... Ni in ni šlo ...

Mislim, da mora priti čas zato in ni pametno nič na silo ...

LP!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.8.2007 12:59:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pety78 -> RE: Odvajanje od dude (14.8.2007 15:42:20)

Katja, Vid je tudi mali dudocuc. Dudaaaaa, dudaaaaa, kje je dudaaaaa....Joj, sploh ni brez nje. Pred morju je čez dan ni pogrešal, razen pri popoldanskem spancu jo je še imel in ponoči, ko pa smo bili na morju, pa je skoraj NON STOP cucal.
Jaz se mu je še ne upam vzet. Ponoči mu sicer pade ven in je ne pogreša, dokler se ne predrami, ali pa kaj sanja, potem jo začne kar iskati, včasih mora tudi mami.

Splišni, Tibor je sicer mene malo prekosil, ker jaz sem jo tudi vlekla kar 4 leta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Jessy -> RE: Odvajanje od dude (14.8.2007 16:25:01)

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Katja, Vid je tudi mali dudocuc. Dudaaaaa, dudaaaaa, kje je dudaaaaa....Joj, sploh ni brez nje. Pred morju je čez dan ni pogrešal, razen pri popoldanskem spancu jo je še imel in ponoči, ko pa smo bili na morju, pa je skoraj NON STOP cucal.
Jaz se mu je še ne upam vzet. Ponoči mu sicer pade ven in je ne pogreša, dokler se ne predrami, ali pa kaj sanja, potem jo začne kar iskati, včasih mora tudi mami.

Točno tako je bilo pri nas. ampak sem jo vseeno vzela in smo res brez nje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mayci -> RE: Odvajanje od dude (14.8.2007 22:59:05)

Katja, tudi mi še vedno rabimo dudo. Skušam mu jo dat samo za spanje, včasih pa jo uspe dobiti tudi čez dan, če je zeeelo utrujen in mu jo po nekaj minutah vzamem. Ponoči pa tudi včasih v polsnu išče dudico in če je ne najde, mora tudi mami pomagati...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]
Pa bi tudi že rada, da bi nehali s temi dudlami! Ampak, ko smo se en večer poskusili uspavati braz nje je tako neutolažljivo jokal, da se mi je zdelo brezveze mučiti ga. Bomo pa tudi spet poskusili, sem zdaj dobila veliko novih idej-hvala, punce![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

benika -> RE: Odvajanje od dude (15.8.2007 11:52:26)

Mi smo s to dudo v zadnjem tednu prišli celo tako daleč, da za spat hoče imet dve dudi, eno v ustih, drugo v roki. Ko mu ne dovolim, je cel halo. Ne vem, očitno bo res treba še počakat.

annna -> RE: Odvajanje od dude (15.8.2007 14:22:29)

Tole je pa naš recept. Dudo je imel le za spat. Star je 2 leti in 10 mes. in ker je pred 2 mes. dobil bratca, mu je enostavno nismo upali vzeti, da ne bi vzel duda od dojenčka. Pa smo jo začeli rezati - s škarjami po 1 mm na dan. Prvi dan je opazil, saj se je naredila luknja, potem pa jo res vsak dan zmanjšam čisto malo. Sedaj je že tako kratka, da mu sploh ne obstane v ustih in jo ima ponavadi samo v rokah. Tam jo pa kar naj ima - je kot ninica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ko nam ta mali sine malo zrase, bomo pa še tisto, kar je ostalo od dude "izgubili".

Poskusite! Saj celo mu lahko še vseeno date.
lp

Olivija -> RE: Odvajanje od dude (15.8.2007 14:27:23)

IZVIRNO SPOROČILO: annna

Tole je pa naš recept. Dudo je imel le za spat. Star je 2 leti in 10 mes. in ker je pred 2 mes. dobil bratca, mu je enostavno nismo upali vzeti, da ne bi vzel duda od dojenčka. Pa smo jo začeli rezati - s škarjami po 1 mm na dan. Prvi dan je opazil, saj se je naredila luknja, potem pa jo res vsak dan zmanjšam čisto malo. Sedaj je že tako kratka, da mu sploh ne obstane v ustih in jo ima ponavadi samo v rokah. Tam jo pa kar naj ima - je kot ninica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Ko nam ta mali sine malo zrase, bomo pa še tisto, kar je ostalo od dude "izgubili".

lp

Tako so mene odvadili od dude - zelo uspešno.

Pri nas se je pa strgala in Ani ni bila več všeč. Naslednji dan si je šla novo kupit in na srečo v Mercatorju nimajo Nuk, tista za 200 SIT ji pa  ni bila všeč in tako se je pri 2 letih in pol. zgodba z dudo končala.

Pri Juliji bomo pa še videli ...

bobek05 -> RE: Odvajanje od dude (16.8.2007 10:45:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Olivija

IZVIRNO SPOROČILO: annna

Tole je pa naš recept. Dudo je imel le za spat. Star je 2 leti in 10 mes. in ker je pred 2 mes. dobil bratca, mu je enostavno nismo upali vzeti, da ne bi vzel duda od dojenčka. Pa smo jo začeli rezati - s škarjami po 1 mm na dan. Prvi dan je opazil, saj se je naredila luknja, potem pa jo res vsak dan zmanjšam čisto malo. Sedaj je že tako kratka, da mu sploh ne obstane v ustih in jo ima ponavadi samo v rokah. Tam jo pa kar naj ima - je kot ninica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Ko nam ta mali sine malo zrase, bomo pa še tisto, kar je ostalo od dude "izgubili".

lp

Tako so mene odvadili od dude - zelo uspešno.

Pri nas se je pa strgala in Ani ni bila več všeč. Naslednji dan si je šla novo kupit in na srečo v Mercatorju nimajo Nuk, tista za 200 SIT ji pa  ni bila všeč in tako se je pri 2 letih in pol. zgodba z dudo končala.

Pri Juliji bomo pa še videli ...

anna, naš bi rekel: "Drugo" (v smislu: daj mi drugo dudo) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in ve, da nimamo samo ene

Anonimen -> RE: Odvajanje od dude (16.8.2007 10:53:19)

prvo sem odvadla en mesec pred 2. roj dnevom. dala sem ji uhančke v ušesa in isti dan zvečer vzela dudo. rekla sem ji, lej zdej si velika punca in zajček ti je dudo vzel in v zameno prinesel uhančke. (brali smo knjigo adijo duda in tam zajček matevž vrže dudo v smeti in moja je knjiga freak tko da marskej iz knjig odnese) no seveda je blo rped spanjem 1 uro tuljenja in to tazga da sem mislna da se bo na pol pretrgala ampak sem jo uspala pomirit in je zaspala brez dude. ponoč se je enkrat še spomnila na dodo pa ni blo panike. nikol ni pol zarad tega traumirala.

tamali smo pa vzel dudo pri 13 mesecih. ker ni bla tko zelo navazana nanjo oz je čez dan skor ni mela samo za spat. pa smo rekl sej je še to brezveze, pol se je pa še tavelki začel neki kista in je sam da je najdla nek dudo že z njo okol letala in iz začetnega afnanja je začel preraščat v ponovno navajanje na dudo. pa sem rekla o ja pa jade raj še tamali dudo vzamem k pa da jo še tavelka nazaj nabaše. tko da smo uzel dudo, zdej zaspi na flaši drugih problemov pa ta ukinitev ni prinesla.

dmavrel -> RE: Odvajanje od dude (16.8.2007 11:24:12)

Naš je bil pravi dudek. Eno je imel zmeraj v ustih, eno pa v roki. Ko smo šli spat si je pripravil dve ali tri dude pod vzglavnik - za rezervo, če mu katera med spanjem pade na tla. Malo pred tretjim rojstnim dnem - kakšen mesec prej - sem mu eno dudo vrgla v smeti, ker je bila že čisto znucana. Dve pa je vrgel on sam. Zadnjo je vrgel v školjko in potegnil vodo. Potem pa je bil jok, ker je ostal brez. Tako se nama je zasmilil in smo šli kupiti dve novi dudi. Enako aventovi, kakršne je imel prej. Še sam si jih je izbral. Ko pa smo prišli domov in odprli škatljico, je rekel, da teh dud on ne bo imel, češ, da niso prave. Od takrat naprej najin sinček nima več dude. Parkrat je še rekel, da bi imel dudo, a ko sem mu dala novi dve si je takoj premislil. Tako se je najin Klemči odvadil od dude.

2ursae -> RE: Odvajanje od dude (16.8.2007 11:33:20)

IZVIRNO SPOROČILO: katja

Mi smo s to dudo v zadnjem tednu prišli celo tako daleč, da za spat hoče imet dve dudi, eno v ustih, drugo v roki. Ko mu ne dovolim, je cel halo. Ne vem, očitno bo res treba še počakat.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], katja, moj mali ima v postelji - prosim lepo - 3 dude: eno za dudat, pa v vsaki roki eno ... in to že ohoho, kakšno leto. Ker oktobra pričakujemo še enega, ga sedaj res ne mislim odvajat, tko kot je napisala že žarnica. Je pa res, da jo ima Anže samo za spanje in čez dan popolnoma razume, da je ne more imeti in da je duda sam za pančat. Zjutraj jih prav z veseljem zmeče nazaj v posteljico in jim reče, naj ga počakajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tko da se mi zdi, da imam njegovo dudanje nekako pod kontrolo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sem ga pa že neki dan spraševala, če bi šel pančat brez dude in se je strinjal, samo ko pa je prišel trenutek odhoda v posteljo, so se pa vsi najini dnevni sklepi porušili ... brez dudice ljubice trenutno ne gre.

dmavrel -> RE: Odvajanje od dude (16.8.2007 11:51:03)

Nič se sekirat! Bo že prišel tisti dan, ko bodo vrgli dudo stran. Boljš še malo počakat, kot pa vzet na silo. Z dudo nobeden še ni ostal "ne vem kako dolgo".  Vsaj jaz ne poznam in še nisem slišala za kogarkoli. Prst pa nekateri vlečejo še po dvajsetam, tridesetem letu.
Otroka je lažje odvadit od dude, kot pa od prsta.

mala zirafa -> RE: Odvajanje od dude (18.8.2007 9:58:57)

Naša jo je tako skrbno skrila, da je še sam potem ni našla.In to je bil super razlog da ostane brez.na začetku je blo malo krize, zdaj po 1 mesecu pa je že kar pozabla nano.Prej jo je imela NON STOP, tako da me je blo že sram, pa tri leta ima že.

Stran: [1]