Krči, zvijanje cel dan (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Bety100 -> Krči, zvijanje cel dan (4.8.2007 10:44:32)

Da imajo dojenčki krče sem se sprijaznila, samo se to pri naši pupi vse bolj stopnjuje. Že dva tedna ima krče in se napenja po cel božji dan. Pri tem ne joka (korajžna pupa), sam se vidi, da zelo trpi (rdeča v obraz, krči nogice in po tihem stoka). Je pa stara dva meseca. Vem, da tako majhni dojenčki nimajo razvitega črvesja in da je to najpogosteje razlog za napenjanje, smo pa kljub temu poiskusili eliminirati vse možne razloge (moja prehrana, Ad3 kapi smo nehali piti za en teden...)., celo smo bili dva dni na prilagojenem mleku pa ni nič pomagalo. Uporabljamo kapljice, prvo ene na naravni osnovi, sedaj pa Sab Simplex. Skratka vsak dan je vse hujše. Ja, pa še jest smo skorej nehali, prej je jedla na 3 ure po 130-150 ml (mleko si črpam) in je vedno jokala ko je bila lačna. To pa se je pred dvemi tedni nehalo, sprva sem mislila, da si sama dela red in bila vesela, da je začela jesti 5- 6 dan, sicer večje količine (150-190 ml), ta teden pa še to ne bi pojedla, če ji ne bi jaz sama dala (joka ne več ko je lačna!!?).

Skratka (sem se razpisala) me zanima ali se je tudi vam dogajalo, da jih napenja čez cel dan. Ja, pa kakamo normalno. 





moci -> RE: Krči, zvijanje cel dan (4.8.2007 11:00:23)

moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je imela tudi krče čez dan. in takrat je zelo jokala.
si poskusila prenehat z uživanjem mleka in mlečnih izdelkov?




yellowcrystalstar -> RE: Krči, zvijanje cel dan (4.8.2007 11:03:02)

moja punčka je imela krčke od prvega dne naprej. sem sprobala vse živo in ni nič pomagalo dokler nisem začela sama piti 2x na dan Plantex čaj. sem si vsipala eno vrečko v pol litra vode in to pila zjutraj in zvečer in sem to počela kak mesec. stanje se je takoj izboljšalo, ko sem po mesecu si upala ne popit čaja, da vidim reakcijo so krčki že zginili. upam, da najdeš pravi način, ker vem kako je to hudo za otroka.




Naty*Taja -> RE: Krči, zvijanje cel dan (4.8.2007 13:06:50)

Če ti slučajno nebi hotla več jest, je mogoče, da ji zapiralka ne dela in ji v požiralnik zaganja kislino ki ji razžre sluznico! Ravno je kolegica bila zaradi tega z malo v bolnici! Torej, mogoče nebi bilo slabo se it pokazat!




kaya2007 -> RE: Krči, zvijanje cel dan (4.8.2007 19:07:09)

Hm, čudna reč...mi smo imeli vse možne kapljice, navidezno so najbolj pomagale gorenjske kapljice, potem pa sem ji jih nehala dajat in ugotovila, da niti nima več krčev-hočem povedat to, da načeloma sploh ne verjamem da kakšne kapljice sploh pomagajo, pa tudi od tvoje prehrane ni nujno odvisno, pri meni je bilo najslabše ko sem najbolj pazila. mi smo potem šaltali na aptamil comfort (sem si nehala pumpati) in zdaj je vse ok.
Vem da ti nisem dosti pomagala, hotela sem ti samo povedati da je težko najti krivca...če pa ne bo bolje, pa pojdita res raje do zdravnika




dory -> RE: Krči, zvijanje cel dan (4.8.2007 19:50:50)

pri nas je bilo tako tudi ponoci in cele tri mesece...lefaxin je malenkost ublazil zadevo, drugace pa je najvec naredil cas...se dobro,ker se je meni po treh  mesecih kricanja in nespanja zacelo mal trgat...




katjutav -> RE: Krči, zvijanje cel dan (4.8.2007 22:49:38)

Mogoče pa preveč naenkrat popije?




Bety100 -> RE: Krči, zvijanje cel dan (4.8.2007 23:11:05)

Meni se tudi to zdi, samo kaj ko po 120 ml kar še joka, da je lačna (tudi če je 8x na dan)... Ja pa mi smo pri treh tednih znali pojest tudi po 220 ml. Res je mali požeruh, pediatrinja je rekla, da počakamo do 3 meseca pa potem vidimo ali je potrebno iti na "dijeto".




tris -> RE: Krči, zvijanje cel dan (5.8.2007 10:16:09)

¸Mi imamo 3,5 mesece in krči so še vedno prisotni in vsaki dan hujši zdej smo na novalac it proti zapiranju ker imamo težave tudi s kakanjem v torek pa jo moram peljat v bolnico na UZ trebuščka da vidijo če je kaj narobe upam sicer da ne ampak ne vem zakaj ti krči ne zginejo je pa tudi naša požeruh!




lilka -> RE: Krči, zvijanje cel dan (6.8.2007 12:25:26)

Pei nas je blo do 3 mesecev čez dan in tudi čez cel dan, je spala največ 15 minut skupaj, potem se je pa spet začelo. Tudi naša je potrpežljiva je jamrala in stokala, če ni blo res ultra.Ful se mi je smilila in zelo sem bla žalostna tiste dni. jaz sem ji dajala Antiflat in je blo malo boljše.

Zgleda da čas prinese svoje, držim pesti, je pa to zelo hudo za starše, jaz sem bla ful znervirana, sploh nisem hotla kam z no ker je tako jokala.




s. -> RE: Krči, zvijanje cel dan (7.8.2007 11:25:38)

Ja božčki ti malčiji, ko jih zvija. pOnavado so to Ad3 kapljice tudi glavni razlog. Ampak v Avstriji so nam farmacevti povedali, da ni sploh panike,če teh kaplic ne daješ. Otrok mora biti pač dovolj na svetlobi in treba ga je po podplatih mazati z olovnim oljem zaradi vitaminov ( ki jih vsebujejo tudi te tablete). Malo krize je pozimi, ko pač ni toliko sonca. Ampak včasih tega mi sploh nismo dobivali, pa smo dans zdravi.

Krčke preganjamo z Lefaksinom, masažo trebuščka ter ledvenega dela in podplatov z sivkino in windsalbe kremo.
Seveda brez melčnih izdelkov in svežega kruha.

Itak pa čas prinese svoje, se strinjam. Definitivno pa sem mišljenja, da se ad3- ja ne potrebuje.






s. -> RE: Krči, zvijanje cel dan (7.8.2007 11:31:31)

Pozabila sem dodati, da pomaga masaža v smeri urinega kazalca in posebej na levem boku ( tam leži pravi anatomski položaj črevesja).
Seveda pa zelo pomaga, če otročku na bušija položimo topli termafor ali toplo pleničko.




Stran: [1]