|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj v šolo
8.8.2007 7:12:25   
lutiropan
Mi smo dali svojega v šolo.Rojen je 31.12.1999.Jaz sem se edina upirala temu, pa so me vsi "preglasovali".(od psihologinje ,do moža, otroka).Letos gre v 3. razred. Še vedno sem mnenja, da če bi šel leto kasneje bi bilo lažje.Čeprav ga učiteljica pohvali, ni kakšnih večjih problemov,  smo doma veliko delali, da je tako.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.8.2007 0:20:58   
miška piška
Malecka, moj je pa rojen 29.12.2006. Jaz sem zaenkrat za to, da gre v šolo eno leto kasneje, torej z 2007-letniki. Ampak bomo videli. Imam kolegico, ki je tamalo rodila novembra in je tudi vedno govorila, da jo bo dala eno leto kasneje v šolo. Sedaj je pa stara 5 let in že pozna vse črke, številke, piše besede, itd..... tako da zanjo nima smisla da čaka še eno leto in jo ima v vrtcu. Boš videla, kako zrel bo otrok takrat in se boš potem odločila, tako kot jaz!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.8.2007 11:34:37   
Pi-kica 1
Naš je novemberski in sem trenutno še pristaš tega, da gre v šolo kasneje. Odločila pa se bova z možem seveda takrat,  ko bo čas za to.

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 28
17.8.2007 17:28:24   
Janeja
Naš Jan bo letos ob vstopu v 1. razred tudi še star 5 let (no samo 2 dni user posted image ) in bo v razredu tudi med mlajšimi. Samo že zelo dolgo kaže sam veliko zanimanje za pisanje, pa štetje, ... Razni Zmajčki in Cicidoji so mu najljubša literatura in vsakega reši takoj ko pride. Tako da nisem niti pomislila na kakšen kasnejši vpis. Bi ga pomoje kar strlo, če bi ostal še eno leto v vrtcu, pa čeprav ostaneta 2 njegova najboljša prijatelja iz skupine in obe tršici iz skupine je imel zelo rad.

Mamice, ne delajte panike že leta vnaprej. Počakajte in odgovor boste imele na dlani. Res je vse odvisno od otrokovega razvoja ...

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.8.2007 8:38:08   
Primoza
No, mi imamo tak primer, pa smo jo dali kar lepo v šolo in smo čisto zadovoljni nad odločitvijo. Že tako se šolanje zavleče precej v dvajseta leta.

Je pa treba predvsem obravnavati primer od primera posebej, otroka najbolje pozna starš.

Ena od dodatnih prednosti je, da gre v šolo skupaj s prijatelji iz vrtca, marsikje upoštevajo želje staršev po uvrstitvi v takšne razrede.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 30
25.8.2007 21:26:34   
hejdi
Ma, nevem... Kako pa oceniš kdaj je otrok "zrel" za šolo? Pisanje in branje verjetno ni merilo - pa vendar nekaj pove o razvoju. Kaj bi rekli za punco, ki je pri treh poznala vse črke in štela do dvajset, pri štirih gladko brala (velike in male tiskane), pisala v stavkih, štela do sto, seštevala in odštevala do dvajset, zdaj - pri petih bere pravljice ta mlajši, se uči množit in mi teži s pisanimi črkami... pa to je samo mali segment. Jaz je ne folgam, njo pa vse zanima. Sva z možem res razmišljala, če je že zrela za šolo, ampak se za zgodnejši vpis nismo odločili. Čustvenega razvoja ne znava ocenit in samo upava, da se v prvi triadi ne bo polenila in izgubila voljo, ki jo kaže zdaj. Ne vem, sva se prav odločila, da čakamo še eno leto v vrtcu?
Oglasite se še taki, ki imate v šoli eno leto starejše otroke (npr. januarske)! Kako se oni počutijo med samimi mlajšimi?

P.S.
Primoza, tebi pa iskrene čestitke za vse družinsko-planinske podvige! In hvala za dobre ideje, čeprav so se naše ture začasno skrajšale- odkar ta mlajša hodi sama. Srečno še naprej! user posted image  

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 31
26.8.2007 12:59:45   
karmy
a to se sploh lahko odločaš kdaj bo šel tvoj otrok v šolo? ker kakor sem jaz seznanjena se starši ne morejo sami odločat ampak to odloči komisija...user posted image moj je letnik 2002, in gre drugo leto v šolo, in bo star 6 let in pol

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 32
28.8.2007 11:56:06   
Nika v službi
Če otrok nima dopolnjenih 6 let ob vstopu v šolo, imaš pravico prositi za odlog. To informacijo sem dobila od svakinje, ki je izbojevala odlog vstopa v šolo za njeno hčerko, ki je rojena sredi septembra.

Zaenkrat tudi sama stojim trdno na načelu, da bo šla tudi naša (septembra bo stara 2 leti) v šolo leto kasneje ne glede na rezultate testov in mnenje komisij....
Ji pač želim pustiti še eno leto otroštva, pa zaradi mene lahko zna že tudi algoritme in ne vem kaj še....

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?