Palčica* -> RE: otok Lastovo (16.8.2007 23:46:27)
|
Ojla Citrončica, Tud midva sva bila pred 2 leti na Lastovem. Kot so Ti že mnogi napisali je Lastovo ena umirjena destinacija. Odvisno od tega kaj imaš rada. Če bi rada žurala tole ni pravi kraj. Sama sem se tja odpravila resnično z batarijami na minimumu (fant je na Lastovem že bil,jaz sem bila prvič).Plan počitnic nama je naredil moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] in priznati moram,da so bile počitnice generalno gledane super. En teden na Lastovem je mineval počasi in kot je že nekdo pred mano rekel-kot bi se ustavil čas. Trajekt pripelje mislim,da 2 krat dnevno.Moj je imel cel prtljažnik ribičije in ko je želel kupit dovolilnico, so mu na kapetaniji kjer jih prodajajo mirno rekli "da je kraj za ovu sezonu". Mojemu se je skor odpelo-je hotel kar na Korčulo po dovolilnico.Tko da če nameravata kaj lovit dovolilnico kupita v Splitu (ziher je ziher),velja itak za povsod,kazen če te dobijo brez nje je astronomska.Tko...lovit ni šel in mislim,da mi ni potrebno omenjat kako je klel vsakič ko je šel mimo ribiške opreme (pa roko na srce,pomoje tudi če bi dovolilnico imel ne bi nič ujel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Naslednji podvig je bil-najet čolniček,kajti brez njega je na Lastovu dokaj dolgčas in upam,da jih imajo za rentat več kot pred 2 letoma.Midva namreč sva ga dobila šele zadnje 3 dni,pa še to sva ga dala nazaj 1 dan prej ker je šel dež. Obala je čudovita,morje še bolj. Potapljala sva se na dah in videla leščurje,morske zvezde...moj je celo skoraj stopil na ribo (pravijo mu pauk,ne vem kako je v slovenščini) s strupenimi rožičkom,ki se je zadrževala v plitvini. Za sprehode Lastovo ni ne vem kako primerno,vsaj nama se ni zdelo.Sem pa sama veliko rolala-od najinega apartmaja do pristanišča je super asfalt in ravno prav dolga pot,da se narolaš.Tko da če rada rolaš,vzemi rolarje sabo. Midva sva si po tedni dni miru privoščila še 5 dni norišnice- Dubrovnik.Tega sva izkoristila za raziskovanje,fish piknike-skratka tudi tu sva se imela lepo. Imam občutek,da če bi ostala samo na Lastovem bi se začela malo dolgočasit. Kljub temu,da sva počitek ko sva prispela resnično potrebovala. Upam,da se boš imela lepo.
|
|
|
|