2 Sraki -> RE: kuhinjski pult (4.8.2007 9:17:05)
|
Toliko različnih mnenj, pa še jaz dodam svojega. Izdelal sem kar nekaj kuhinj tako iz kerrocka kot iz laminata(ultrapas). Če je kuhinja samo linijska (brez kotov) bi vsekakor priporočal ultrapas pult, ker je investicija v kerrock skoraj nepotrebna. Uporabnost kerrocka se najbolj izkoristi pri oblikah kuhinj v L in U, kjer bi morali pri uporabi drugih matrerialov ( ultrapas, kamen, celo masiven les) nekako rešiti spoje, ker pult ne more biti iz enega kosa. Pri kerrocku pa je to mogoče, saj se ga da poljubni lepiti in sestavljati brez nepotrebnih spojev, kjer so potrebne alu letve ali pa ponavadi zamaka. Druga prednost je zaključna letev zadaj; zopet pri ostalih materialih je to dodatna latev, ki se pritrdi naknadno in nikoli ne tesni 100%. Pri kerrocku je to (če se nekdo potrudi pri izdelavi) iz enega kosa in ne more zamakati. Ni pa kerrock neuničljiv, kot nekateri mislijo. potrebno je paziti nanj. Moj nasvet je, da ne postaviš razbeljene posode direktno na pult (kar tudi na ultrapas ni zdravo) Glede rezanja na pultu pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ali bi rezale direktno na navadnem pultu? Ne, ker bi ga ravno tako poškodovale. Bi rezale na kamnu? Ne ker bi uničile nože [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Za rezat so dilce in ostali pripomočki. Moja je z kerrockom zadovoljna (imamo kuhinjo skoraj v O), tudi mesi za pecivo direktno na njemu, brez podloge, fino se čisti, ne zamaka,... Končna ocena: očitno je stvar okusa. Nekateri se bodo obesili na pozitivne lastnosti, nekateri na negativne.
|
|
|
|