Pomoč prosim (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


maja24-2 -> Pomoč prosim (13.11.2004 20:20:04)

Moja miška je stara 8 tednov in ta teden je prava grozlivka , podnevi sploh ne spi več , če jo dam v voziček joče , bila bi samo v naročju in to samo še pri meni, tudi pri očku noče biti več. Ko mi zaspi v naročju jo položim v postejlico ali voziček in ni 5 minut ko se zbudi, sama ne morm iti prav nikanor več, niti kužata zvečer ne morm več pelat na sprehod, v očijovem naročju zaspi, samo da zaprem vrata ko odidem je pravi kaos. Sedaj pa mi je ostala še brez glasu, popolnoma je hripava, tako ko zajoče je mi prav smili ko tako piska. Prosim pomagajte mi z vsemogočimi nasveti.:((
Najlepša hvala




Blanka77 -> Pomoč prosim (13.11.2004 20:28:38)

Joj, Maja, nimam pojma, kaj bi to blo. A je brez glasu ostala, ker veliko joka ali jo mogoče boli grlo? Ugibam. Kako je pa prej zaspala, na rokah ali sama? Če je na rokah, se je verjetno tako navadila in potem bo nekaj časa kar kriza. Nisem pa toliko pametna, da bi ti vedela kaj uporabnega svetovati.
Upam, da boste hitro rešili težave.




TARA in MAJ -> Pomoč prosim (13.11.2004 20:41:39)

ČE RES SKOZ JOKA BI JAZ VSEENO VPRAŠALA DR. SAJ ZATO PA SO TAM BOŠ VSAJ BRES SKRBI. LP.TARA:angel:




zmaga -> Pomoč prosim (13.11.2004 20:54:03)

Mogoče pa bi ti pomagala knjiga E. Pantley :Otroško spanje - brez joka v spanje.
Poskusi.
Lepe pozdravčke in čim manj joka !;)




beti 1 -> Pomoč prosim (13.11.2004 21:28:32)

Če res toliko joče, da je hripava je možno, da jo kaj boli in jo seveda potolaži samo tvoja bližina, tako da če se stvari ne bodo popravile bi bilo res dobro se it pokazat zdravniku.

lp
beti 1




Anonimen -> Pomoč prosim (13.11.2004 21:56:53)

Hojla!!!Ja no moja Nika najmlajši otrok,sedaj stara 15 let mi je naredila veliko sivih las:)-:)-Prvih šest mesecev ni in ni hotela spat ne podnevi ne ponoči,če je nisem imela v naročju.Kuhala sem z njo na rokah pospravljala,skratka nonstop v mojem naročju.:((Nisem jo smela odložiti ne na posteljo ne v voziček niti v njeno zibelko.Ponoči je spala z mano priklopljena na dojko,pa smo imeli mirno noč,samo premaknit se nisem smela.Potem pa po šestih mesecih kot bi odrezal.Postala je dobrovoljček,ničveč ni bila cmerava,spala je v svoji posteljici,skratka vse se je spremenili na boljše.:)-Vendar ti svetujem,da vseeno skočiš do zdravnika.Papa:rozica::rozica: Neva:rozica:




maja24-2 -> Pomoč prosim (13.11.2004 22:15:43)

Pri zdravniku sva bile včeraj pogledala ji je grlo, ušesa ji zmerila temperaturo in jo pretipala, vse je bilo vredu , dijagnoza- pač pride tak dan. Ampak ta dan se vleeeeečeeee. :((
No ponoči je pridna zaspimo okrog 11 in se prvič zbudi okrog 4h nato ob 7h in ob 9.30 vsaneva nato pa naporn dan saj zaspi mogoče za eno urico in potem do večera nič.
Punce hvala bom prebrala knjigo.
Lep pozdrav Maja:(




kimi -> Pomoč prosim (13.11.2004 23:18:44)

tudi jaz ne vem kaj bi to bilo. Pa tudi moj malček je zadnje čase razdražljiv v minutki plane v jok in sploh ne neha, potem pa kot da ni nič bilo in se že smeji. Verjetno nas testira;)




Anaelisa -> Pomoč prosim (13.11.2004 23:56:33)

Še moj nasvet, če bo mogoče kaj pomagal: mogoče ima pa Lara malo krčev. Moja jih je imela do dobrih treh mesecev, včasih bolj močne, včasih bolj mile, je pa vsakokrat zahtevala veliko moje bližine (beri: pestovanja) in veliko nošenja (beri: kilometri po stanovanju in okoli hiše). Se včasih nisem smela niti za sekundo usesti! Nekateri pravijo, da so krči samo popoldne in zvečer - pri njej so bili tudi dopoldne. Ponoči je pa tako kot Lara lepo spala.
Predlagam ti veliko potrpljenja, upam, da imaš moralno podporo pri možeku, pa boste skupaj prebrodli to obdobje.
P.S.: Pri nas se je za kakršnekoli težave obnesel tak položaj nošenja, da je ležala na trebuhu na roki, z glavo proti komolcu, moja dlan pa je držala stegno (zdaj to ne gre več z eno roko, je že zrasla :)).
Pozdravček!




Zvončka -> Pomoč prosim (14.11.2004 23:44:44)

Tudi po mojem gre za krče. Potrpljenje - čez kak mesec bo počasi nehalo. Čimvečkrat podirat kupčke in probajte s kakimi kapljicami pred hranjenjem (Vetrovnimi ali SAB Simplex). IN NI RES da je v tej starosti že razcrtana, njo boli trebušček in rabi bližino in naredit je potrebno vse, da ji olajšaš bolečine pri krčih. Ko je bila moja pikica stara 3 mesece pa je začela spet spat tudi čez dan.Potem sem bila pa zaskrbljena zakaj toliko spi. In sploh ni niti marala več, da se jo nosi, ampak si jo moral, ko je ratala zaspana, čimprej odložit v posteljico in je sama zaspala. Tudi če je imela prej odprte oči. Pa sva jo, ko je imela krče, nosila in nosila in nosila.

Kar se hripavosti tiče pa ti svetujem, da daš kako mokro brisačo na radiator, ker lahko je tudi od suhega zraka. Lahko pa je tudi utrujena od joka.

Cartajte in nosite jo čimveč - za otroka je to obdobje prilagajanja na zunanji svet in ni lahko. Še dobro da potem vse pozabimo.




nuka -> Pomoč prosim (15.11.2004 15:32:56)

Moja :duda: je stara 9 tednov in sem imela na začetku enak problem. Cele dneve je prejokala ponoči ni spala. Sem jo pa samo dojila in sem bila prepričana da ima krče, ker se je zvijala in brcala z nogami. Pomagale ji niso nobene kapljice, niti čajček. Po 6-ih tednih sem prišla do tega, da je tamala lačna in da 3/4 časa joka samo zaradi tega. Začela sem ji dodajati mleko in tamala spi sedaj celo noč, čez dan ni nobenega problema, lahko greva na sprehod, ... Dojim jo še zjutraj in zvečer, da se malo pocrklava, okrog 22-ih pa dobi še flaško in potem spi celo noč.




Stran: [1]