Anonimen -> Imamo Roka + moja zgodba (3.8.2007 12:16:05)
|
S 3 dnevno zamudo, se je 26.7. ob 10.55 rodil Rok (55 cm, 3960 g). Po cel kup zapletih sva končno doma. Porod je bil zopet sprožen, kot prvič. Vse skupaj je trajalo samo dve uri in pol in je bilo čist znosno. Mnogo lažje kot prvič. Skoraj do konca, ko je bil mali z glavo in rameni že zunaj, pa je imel okrog ene rame popkovino (ne ovito ampak kot naramnico) in ni šel ven. Ena babica ga je tako vlekla ven, druga pa mi je skakala po trebuhu. Bolelo je za umret. No, očitno jima je uspelo. Ker pa je imel ves ta čas prsni koš stisnjen, je bil po obrazu ves zatečen, moder, vijoličen, pa še bruhal je kri. Tako tudi ni jokal ampak samo stokal od bolečine. Pri sebi sem ga imela nekaj minut, potem pa so ga takoj odpeljali na oddelek k pediatru. Tako sem 4 ure po porodu ležala v porodni sobi in niti približno se mi ni sanjalo, če je sploh zdrav. Za povrhu vsega sem preveč krvavela, trebuh pa sem imela od pritiskanja babice ves v plavicah in tako boleč, da se dva dneva sploh nisem mogla normalno postavit pokonci. No, malemu so naredili en kup preiskav, dali so mu nekaj proti bolečinam in mu naredili UZ glave in se je k sreči izkazalo, da je vse ok. Potem je še postal rumen, bil zadnji dan pod lučko. Potem sva šla domov, čez 2 dneva spet na kontrolo zlatenice, pa sva morala še enkrat nazaj v porodnišnico. No, zdaj pa sva končno doma. Tako, malo bolj na kratko, lahko bi napisala 4 strani, pa žal ni časa.
|
|
|
|