Vneta ušesa - vrtec? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

london -> Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 11:34:39)

Naša punčka (1 leto) je v sredo ponoči fasala hudo vročino in smo zjutraj šli kar k zdravniku, ki je ugotovila, da ima vneta ušesa. Dobili smo antibiotik in pa stvari za zbijanje vročine. Že včeraj je bila O.k. – vsaj kar se vročine tiče, danes je pa že tista stara afna J. Kontrolo pri zdravniku imamo pa šele naslednjo sredo. Zanima me ali jo lahko, če bo vse ok, v ponedeljek že pošljem v vrtec al ne? Seveda bomo antibiotik jemali do konca, samo se mi pa tudi zdi neumno, da bomo zdaj sedeli doma, če gre lahko v vrtec. Že tako ali tako smo več doma ko v vrtcu L .

Bonnie_RR -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 11:51:29)

Meni je zdravnica takrat rekla, da naj bo mali 1 teden doma.
Smo bili pa tud mi več doma kot v vrtcu, ker smo bili skoz bolani...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

nuala -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 12:07:38)

No, načeloma piše, da naj otroci, ki jemljejo zdravila, ne hodijo v vrtec.
Se nič ne bojiš, da bo še kaj fasala, ko ni do kraja zdrava?

Vnetje všes je kar zoprna bolezen.

Enolla -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 13:10:45)

V času jemanja antibiotiko sem ga imela doma, saj je imunski sistem zelo oslabljen in hitro lahko faše kaj dodatnega zdraven. Če je spet živahna je super saj je to zank, da je antibiotik prijel. Je pa res šel v vrtec enkrat, ko smo jemali antibiotik, vendar ga je jemal kot zaščito pri poškodbi in ne pri bolezni - pa še to po sedmih dneh, Ab pa so bili za 10.

Barbara111 -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 13:17:34)

Naš starejši otrok je imel 6 mesecev vvrtcu skoz vneta ušesa.Ena prijateljica nam je predlagala takole,ko boste šli na morje ga v vodi potunkaj ,da mu voda pride v ušes ,nos in usta. Ne mislim grobo čisto malo nam je to pmagalo 6let je že O.K.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

srki -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 13:33:41)

Ponavadi sem ga imela doma vsaj en teden, če mi je zdravnik rekel, da gre lahko v vrtec, je šel.

Počutje pa je bilo tudi pri našem otroku normalno, čim je vročina padla, je bil normalno živahen.....

mojsoncek -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 13:44:47)

Ponavadi je treba biti doma do kontrole pri zdravniku (ki je navadno en teden po prvem obisku), potem ti pa za naprej pove kako in kaj. Ce se jemlje antibiotik deset dni, boste mogoce morali biti doma se cel naslednji teden. Kaj pa vem, ce se ti zdi prevec, pa poklici zdravnico in vprasaj ce lahko gre ze v ponedeljek v vrtec. Samo jaz pri tem ne bi ravno forsirala. Naj se pikica do konca pozdravi, da ne bo kasirala se kaj hujsega.

Drugace pa tocno vem kako ti je, ker smo tudi mi skoraj vsake stirinajst dni na bolniski odkar je v vrtcu. Vcasih se mi zdi, da sem se vedno na porodniski in da grem v skuzbo samo malo na obisk.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.8.2007 13:53:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

london -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 14:03:18)

Super, punce hvala za odgovore.
Da ne boste mislile, nič ne forsiram, da bi morala v vrtec, ker jo lahko hvalabogu babi doma čuva. Zanimalo me pa je kako se običajno ravna.
Bomo pa doma. Je pa res, da smo začeli z vrcem pred enim mesecem in smo malo tam, pa spet ne, ...
Komaj se spet malo navadi na ritem vstajanja in tete v vrtcu pol pa spet ostane doma. Bomo že nekak pregural.

Lep pozdrav!

ursi -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 18:34:51)

Mi smo začeli z vrtcem pri starosti enega leta. Sedaj je naš fant star skoraj eno leto in pol in šele julij je bil mesec, ko je bil cel mesec v vrtcu. Prejšnje mesece pa je bil le po dan ali dva. Sem mislila, da se bo že meni zmešalo, saj je bil mali res bogi skoz bolan. Večkrat je imel tudi vneta ušesa. Pri nsa je bil vzrok vedno zamašen nosek. To je pri prehladu zelo pomembno, da je prehod zraka prost.! za lajšanje bolečin pa priporočam kapljico dve iz natreska. Pomaga, preverjeno.

Enolla -> RE: Vneta ušesa - vrtec? (3.8.2007 19:01:47)

Vidim, da ti je Barbara že povedala, da je tunkanje OK, jaz pa ti svetujem še uporabo fiziološke oz. morske vode (Sterimar, Aqamaris) večkrat dnevno. In še nekaj: ko smo bili doma (bolezen, dopust) sem v velik meri ohranila urnik, ki ga imamo takrat ko smo v vrtcu - vstajanje, obroki, spat in je precej lažje, ko se povrnemo v rutino.

Stran: [1]