hrchy -> RE: Portugalska (7.8.2007 15:07:10)
|
jaz sem na portugalskem prezivela kar tri leta in moram povedat, da je dejansko kot ena speca kraljicna (sposojen izraz)..., ki svoje lepote ne odkrije kar vsakomur ampak si moras zanjo vzeti cas in pozornost, da prebudis njeno notranjo lepoto. dejansko tudi mene ni fascinirala, ko sem bila prvic tam, ampak scasoma sem odkrila take precudovite kraje, da se zdaj vracam skoraj vsako leto. Kljub temu ti priporocam, da se z majhnim otrokom ne odpravis tja, kot so ti svetovale ze druge. Morje je namrec hladno, jaz ne bi rekla, da ne mores plavati v njem, ampak za brezskrbno cofotanje tvojega malcka vsekakor premrzlo. Ce isces prodnate plaze - tudi teh ni, vse plaze so pescene, vmes pa so klifi in skale. Tako da se mogoce tja odpravite, ko bo mali ze malo vecji, najemite avto in se odpravite odkrivat jug - meni je bil bolj vsec kot sever. Najlepsa obala se mi zdi Costa Vicentina - juzna zahodna obala. Ampak bodi previdna ko plavate - tokovi in valovi so kdaj lahko zahrbtni! Lagos se mi zdi najbolj prijazno in lepo urejeno mestece, tudi najlepse plaze so tam naokrog, medtem ko je Albufeira apartmajsko dolgocasno turisticno naselje - odsvetujem. Tudi notranjost je fascinantna s svojo rdeco barvo in nasadi hrastov plutovcev. Ce te pa zanima se kaj bolj konkretnega, pa vprasaj na ZS
|
|
|
|