Še ena T -> RE: genetsko testiranje (22.8.2007 13:54:24)
|
doroteja23, veš, da ima tudi moja hčerka luknjico v srčku, ki se ji še ni zarasla. Pa tudi vprašanje, če se bo, upam, vseeno, da bo vse v redu. Konec leta imamo pregled pri kardiologu. Rahlo je bila hipotona ob rojstvu, pa tudi zaradi oblike glavice so posumili na DS, ki pa ga nima. Ima okrogel obrazek in glavico, po porodu je bilo to še bolj izrazito, ker je bila malo otečena. Zdaj se mi to ne zdi več tako očitno, sploh, ker imam tudi jaz bolj okrogel obraz. So me pa v porodnišnici grozno prestrašili. Bili so tako zaskrbljeni, da sem se bala, da je kaj res hudega. Mi boš lahko povedala za kakšno kromosomsko napako gre pri tvoji deklici, ker bom povprašala, če še mojo testirajo. Sicer ne vem, če to sploh kaj koristi, popraviti (kakorkoli ukrepati) itak najbrž ni mogoče, ali pač? Sicer pa, vsaki mamici je njen otroček popoln, čeprav se nauči malo kasneje govoriti, brati... Pa še nekaj v zvezi s kromosomi. Če se odločim pri naslednjem otroku za AC. Ali bodo iz kromosomov "prepoznali" tudi napake, kot so malo drugačna oblika glave ipd. in me zato pošiljali na UPN? Groza. Ne vem več, kaj si naj mislim. Vsem vam in vašim malčkom želim veliko zdravja...
|
|
|
|