Rubin. -> Popoldansko spanje (2.8.2007 14:53:09)
|
Ne vem kaj naj storim. Nekje eno leto že hodi naša mala mis spat samo enkrat na dan okoli pol dvanajstih (prej je hodila 2x) in to vedno ob isti uri. Sedaj pa imam že kar nekaj časa težave, ker enostavno noče zaspat in se včasih trudiva tudi po eno uro, da zaspi in potem spi 2-3 ure. Brez problema greva v spalnico, samo ko je treba zaspat pa si namišljuje vse mogoče: z nogami brca, z rokami miga, ko jo že skoraj pobere pa je v trenutku gor in začne skakati po postelji, plazi čez mene, se mi smeji ipd., za znoret v glavnem. Sem že poskuslia, da ne bi spala, potem je šele katastrofa. Torej, če je ne dam spat, čez nekaj časa čisto ponori, vse razmeče, udarja z pestmi, dirka po stanovanju, skače po sedežni, ni da ni, kot da se ji je čist zmešalo, kot ena mala opica. In ta dril je do petih, ko že čist obnemogla pade v posteljo in zaspi. Potem pa se seveda zbudi zgodaj zjutraj in naš ritem je čist porušen. Res ne vem kaj naj. Vem, da silit otroka spat nima smisla, ker ga ne moreš prisilit, ampak če pa jo pustim budno pa tudi nismo za nikamor. Stara je dve leti. Pa še to, meni se ne gre da bi morala spat, samo da bi bila o.k., ne pa da čisto ponori, če ne spi. Prosim svetujte mi kako naj se rešim tega začaranega kroga.
|
|
|
|