Nutellina torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

saraja -> Nutellina torta (2.8.2007 14:30:53)

Pozdravljene,

bliža se juniorčkov 1. RD in bom spekla to torto. Naredila jo bom v obliki knjige, ja in to bom delala prvič. Zdaj me pa zanima koliko moram zdaj vzet jajc, moke, ....vse kar spada v to torto, prej sem delala po originalnem receptu in okroglo. Tak da mi prosim svetujte z vsemi nasveti.

LP

Jessy -> RE: Nutellina torta (2.8.2007 14:36:54)

Malce primerjaj pekača, da vidiš, če je prostorninsko okrogel enak kvadratastem.
Ko jaz pečem knjigo, naredim iz dveh kvadratastih biskvitov, kar je točno 2x toliko kot za okroglo. Sam jaz imam kar velik kvadratast pekač.
Kar vodo not nalij in pol prelij v kvadratastega, pa boš vidla, kolk količinsko rabiš.

žigolino -> RE: Nutellina torta (2.8.2007 15:15:31)

Jaz pa spečem tri biskvite v tavelkem pekaču od štedilnika,pol pa režem kolk veliko torto pač želim.

Recept:5 jajc
          10 dag sladkorja
          15 dag gladke moke
   Jajca in sladkor penasto mešaš deset minut pol pa z metlico ročno vmešaš moko.Namažeš po peki papirju kot za rulado in pečeš na 200 stopinj tam nekje 5-7 mminut ko je lepe zlate barve.(če želiš čokoladnega pa še daš 2 dag kakava v moko)Pečeno obrneš na kuhinjsko serveto pa potegneš papir dol da se ohladi.
Če te kaj zanima vprašaj sem slaščičarka.Čao pa lepo peči.
(PA BREZ PECILNEGA IN JAJCE DAJ IZ HLADILNIKA DA BODO IMELA SOBNO TEMPERATURO)

Anonimen -> RE: Nutellina torta (2.8.2007 15:43:26)

zakaj brez pecilnega in zakaj jajca na sobni temperaturi?

žigolino -> RE: Nutellina torta (2.8.2007 16:05:02)

Pecilnega ne potrebuješ,mi smo se učili vse brez njega razen pri težjih biskvitih kjer je olje zraven.Jajca pa zato na toplem ker če so direkt iz hladilnika rad pade biskvit skupaj(tudi če je pecilni not)al pa je tak zbit.POIZKUSITE to je majhen trik ampak zelo star

Stran: [1]