Hrana 6-mesečnikov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Una -> Hrana 6-mesečnikov (12.11.2004 22:56:01)

:miska::metulj:Helooo!:sloncek::zajcek:
1. Mene pa zanima, kaj jejo vaši malčki? Zanima me za približno 6-mesečnike, oziroma tiste, ki so se že začeli hraniti po žlici...

2. Do kdaj je mleko njihova 'glavna' hrana?

3. Katero meso prvo in katero zadnje?

Jst mu dam mleko, poje veliko kašic (sadnih, zelenjavnih, z dodanim rižom in meskom in mešanih), pa čajček (najraje sadni). Ponoči ga pa še dojim.

LP, Una:muca:

beba76 -> Hrana 6-mesečnikov (12.11.2004 23:40:22)

Skuhaj mu kakšno juhico ali pa špinačo, pa pire mu lahko narediš - taki ful razredčen z mlekcom...
Od mesa pa najprej teletino, govedino, piščanca - to vse kuhano seveda. Tudi to lahko poleg kakih testenin in korenčka daš v juhco.
Pa sadje - tako, ki ne napenja...no, pa naj še kera kaj doda...

Btw: a si kdaj probala te mesne kašice? Če nisi ti priporočam, da poskusiš in dvomim, da boš svojemu :duda: še kdaj dala to packarijo. Sadne so ful dobre, a mesne...:(:((
Raje mu kaj sama pripravi, mu bo ziher bolj teknilo.

Pa dober tek!

Una -> Hrana 6-mesečnikov (13.11.2004 9:20:19)

Beba76, hvala.
Imam pa še eno podvprašanje: Ali lahko uporabljam sol in sladkor, začimbe?

PAPA, Una:zaspan:

BARBARA R. -> Hrana 6-mesečnikov (13.11.2004 9:23:44)

OJLA!
Do 6-tih mesecev gre takoli;jabolko,banana,hruška,marelica,breskve,naktarine,dinje,slive,korenček,koleraba,špinača,blitva,bučke,krompir,brokoli,stročnice,riž,koruza,pšenica,ječmen,rž,perutnina(belo meso),jagnjetina,potrebuje vsaj 600 ml mleka dnevno.

:muca:

BARBARA R. -> Hrana 6-mesečnikov (13.11.2004 9:27:11)

Sladkorja dovolj vsebuje sadje v sadnih kašicah.Sol;zaradi šene dokončno razvitih ledvic soli ne dodajamo.:muca:

beba76 -> Hrana 6-mesečnikov (13.11.2004 12:43:01)

Soli ne, sladkala pa sem jaz lih tolko, da se je poznalo, ker mi drugače ta prvi ni vzel čaja. Pri drugi tudi sladkali nismo, tak da če gre brez, toliko boljše.
Nekje na netu sem enkrat našla neke recepte za dojenčke po 6. mesecu - če mi še enkrat rata, ti jih pošljem.

dory -> Hrana 6-mesečnikov (13.11.2004 19:39:05)

Pri nas ima le ponoci 3 mlecne obroke...cez dan pa papca vse po vrsti...ce mu delam sadne kasice jim primesam malo mleka, gostim z rizolinem...za zajtrk in vecerjo ima najraje frutolino, za kosilo pa vsemogoce,se najraje govejo juhco..kar se mesa tice, sem mu dala piscancje in puranje...tudi mal tune je ze poskusil...

dory -> Hrana 6-mesečnikov (13.11.2004 19:40:21)

Aja se to, solim hrane po vecini ne, ce ze pa res minimalno...vcasih "solim" kar s parmezanom :)...sladko pa pri nas tako ali tako mora bit :)..od zacimb uporabljam le baziliko,vcasih dodam tudi sezam...

Stran: [1]