|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakanje
2.8.2007 9:45:19   
monja79
Pozdravljene!

Naša user posted image  je stara pet tednov in se samo dojiva. Zgodi se, da ne kaka vsak dan. Saj vem, da je normalno za dojene user posted image , da tudi do enega tedna ne kakajo, ampak meni je vseeno zdi, da se naša mala napenja, kot da bi hotla pa ne gre. Ni posebej sitna, tudi joče ne, samo stoka , godrnja in se malo zvija.
Zanima me, kako ji lahko pomagam, da bi malo pospešila to njeno prebavo. Se mi smili, ker se mi zdi, da ji ni prijetno (tudi meni ni, če ne grem na potrebo kakšen dan).
Ali mogoče katera ve, če obstaja kakšna alternativa oz. če je kaj povezano to s tem, kaj jaz jem. Saj vem, da se čudno sliši, ampak vseeno, mogoče je pa kakšna povezava (moja hrana gre v mleko ...)user posted image

Pa še to. Njen kakec smrdi po gnilih jajcih. Vem, da navadno kakec od dojenih ne smrdi (tudi on našega prvorojenca ni smrdel; vsaj kolikor se spomnim). Ali je to normalno oz. če je še katera opazila kaj podobnega pri svojem user posted image ?

Hvala za odgovore.

Monja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakanje
2.8.2007 9:53:42   
nky 23
pomagale naj bi sladke kamilice!

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2007 10:50:24   
Anonimen
Ni pravila,da mora tako majhen vsak dan kakat.Zvija in napenja se lahko tudi od kolik.Pomagaš ji lahko,da jo večkrat na dan razviješ in potelovadiš z njo.
Nogice pokrčiš v kolkih in v kolenčkih in ji pritiskaš navzgor proti trebuščku,pa stegneš i spet potisneš nogice-kolenčka na trebušček.Pa masaža bušija pomaga.

(odgovor članu nky 23)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2007 14:30:13   
larissa78
Točno tako kot je napisala neva6, moj je bil samo dojen in je do 6.meseca kakal na vsakih 12 dni, pa je bilo vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2007 15:26:26   
manetka
sama popij kak kozarec donata, pri nas to še vedno deluje

(odgovor članu larissa78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2007 22:39:51   
simona76
No, zanimivo... meni pa so donat odsvetovali, češ da lahko dobi krče zaradi mineralov...
Če se moja napenja (tudi samo dojenje in včasih ne kaka več dni - tudi en teden) in če vidim, da bi rada kakala, ji dam v ritko konico termometra, in je učinkovito. Seveda to ne počnem pogosto, če dolgo traja pa ji malo pomagam.

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2007 22:47:15   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: simona76

Če se moja napenja (tudi samo dojenje in včasih ne kaka več dni - tudi en teden) in če vidim, da bi rada kakala, ji dam v ritko konico termometra, in je učinkovito.

Baje, da s tem raniš otročkovo črevesje.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2007 23:42:53   
karamela
Na nogicah oz. podplatih user posted image  malo pomasiraj oz izvedi  rahlo masažo. Baje so na nogicah točke, ki pospešujejo prebavo.

Ja,  če nič drugega ne pomaga, človek tudi z masažo proba. Jaz sem user posted image masirala med previjanjem.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.8.2007 8:16:37   
Clody

Simona, saj donat pustiš čez noč, da postane postan, tako da ni mehurčkov.

Mi smo kakali 1 krat na teden in naj bi bilo tudi to ok, seveda v primeru če je samo dojen.

Nam je pomagalo, če smo mu na tešče dali malo žličko svežega iztisnjenega jabolčnega soka, pa poskusi jesti veliko hrane, ki vsebuje vlaknin.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.8.2007 21:29:56   
simona76
Zdaj sem pa čisto prestrašena, Bambina a misliš da ji lahko res ranim črevesje? Kaj pa če mu meriš temperaturo v ritki? Ker to je bil nasvet pediatrinje, da se otročku lahko naredi v ritki čepek, pa se ful trudi, da bi kakal pa ne gre. In s tem mu samo tisti čepek malo "predreš", da lahko gre kakec ven. Upam da ne.
Sok ji pa še verjetno ne smem dat, ker je stara 10 tednov.
A ima katera izkušnje s Plantex čajčkom?

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2007 9:09:02   
BAMBINA_
Joj, Simona, te nisem želela tako prestrašiti. Ampak, ko sem jaz to prečitala, sem mu tudi temperaturo nehala meriti v ritki, mu raje pod pazduho.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.8.2007 9:43:21   
tinaaja
Pojes lahko kaksno suho marelico, ki tudi povzroci odpiranje. Jaz pijem donat vsak dan in ni nobenih problemov (so pa lahko razlicno obcutljivi).
Termometer v ritko je naceloma nenevaren - CE je dobro namazano s hladilnim mazilom in ce das res notri le konicko. Ob tem moras seveda otroka stabilizirat, da on ne miga in se zradi tega poskoduje. Je pa to res izhod v sili. Otrok se mora nauciti upravljati z misicami v ritki.

Vonj kakice - ga ma tudi nasa, vcasih prav user posted image . Ampak verjetni ni to se nic v primerjavi s pol, ko je GH. user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.8.2007 9:18:41   
lilka
Naša je tudi začela zelo malo, zelo poredko in zelo trdo kakat, pije Novalac AC1, zdej pa ne vem kaj bi ji lahko dala ker se tako matra, naša babi pravi da sladkano vodouser posted image

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.8.2007 10:21:51   
lilka
Sem pozabila dodat, da sva se nehali dojit, ker sem pred flaško še dojila tistih 30 ml, zdej pa ni hotla več, tak da razmišljam, da je mogoče to krivo za kakanje, ker prej je pa fajn kakalani imela težav, zdej je pa že 10 dni čisto drugače in me melo skrbi.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.8.2007 10:40:39   
Pinkyca
Ne bi jaz panike delala če ne kaka prav vsak dan!
Saj smo pač različni. Če ima skos tak ritem potem ima pač tako prebavo počasno - ga ne matraj še dodatno z raznimi odvajanimi pripomočki - bo revež še drisko fasal. user posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?