Porok (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> Porok (1.8.2007 21:07:15)

Nekaj me zanima, čeprav se bom jutri o tem pozanimala tudi na banki. Če želim vzeti kredit v določeni višini, večji znesek, potrebujem poroka, vse lepo in prav Ga imam. Ampak kaj pomeni izjava o neki odstopni izjavi in administrativni prepovedi ali nekja podobnega? Ali lahko moj porok potem vzame svoj kredit ali ne? Vem le da to izjavo podpiše delodajalec kot direktno bremenitev plače(ne pa preko trajnika) v primeru neplačevanja kredita. Kaj torej ta izjava pomeni za poroka oz. kako vpliva nanj?

Anonimen -> RE: Porok (1.8.2007 21:08:14)

Zmanjša se mu kreditna sposobnost. Za višino obroka. Kolikor jaz vem.

ribica. -> RE: Porok (1.8.2007 21:27:55)

Da, tako kot je kerensa rekla. Kar pomeni, da če si v bližnji prihodnosti želi vzeti kredit,  mora met dost pod palcem, drugače bo sam rabil poroka. Ali pa si bo premislil in bo tebe skenslal? Zadeva je vsekakor za premislit.

Anonimen -> RE: Porok (1.8.2007 21:28:47)

A da lahko kar skensla al kako? A ni to enostranska prekinitev pogodbe - kar naj se ne bi smelo? Vsaj brez finančnih posledic ne.

Anonimen -> RE: Porok (1.8.2007 21:29:28)

Odstopna izjava pomeni, da bo on plačeval mesečne obroke, če jih ne boš ti.

To, da je porok, pomeni enako za njegovo kreditno sposobnost, kot bi že sam imel kredit. Njegova sposobnost se zmanjša za ves čas trajanja kredita.

ribica. -> RE: Porok (2.8.2007 8:09:52)

mislila sem, da jo lahko skensla še preden se sploh kaj zmenita.

Anonimen -> RE: Porok (2.8.2007 8:37:09)

Skenslal me ne bo ker je moj partner![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ribica. -> RE: Porok (2.8.2007 11:23:33)

ja pol pa ni blema. Potem predvidevam, da ne bo jemal kredita, za svojo hišo ali stanovanje, ker imata to menda skupaj. 

Stran: [1]