|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sploh delajo kaj?
1.8.2007 16:34:40   
Anonimen
Zanima me kolk delajo doma punce pri 18,19 ih letih doma?Mislim kok pomagajo doma mami pri hišnih opravilih in gospodinjstvu?Če gledam svojo svakinjo ne zna nardit nič,ampak res nič.Enkrat ko smo imeli skupaj kosilo je edino mizo pobrisala in še to tak da je vse drobtine iz mize pobrisala s krpo na tla.user posted image Pol pa moja preljuba tašča reče,eh kaj bo delala naj se uči.Ja in se je tak učila,da se je za las izognila popravcu,mature pa žal ni nardila.No saj to zdaj ni problem-bo že.A ne morem verjet,da ima nobenih skrbi,ima zlikano,oprano,skuhano,vse.In od tega pri 20 letih ne zna nič sama nardit.user posted image Jaz pa vem,da sem že v osnovni šoli,ko sem prišla domov dala kaj na štedilnik,da je potem mama dokončala kosilo.Likala sem si tudi v srednji šoli sama.Še WC role ne zna za sabo menjat ,če jo porabi ,skratka zelo nesamostojna se mi zdi.A je to dandanes normalno?user posted image
Saj nisem hotela koga šinfat,samo ne gre mi v glavo,da ne nardi popolnoma nič,a so vsi današnji najstniki taki?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sploh delajo kaj?
1.8.2007 16:40:18   
Lenny
Vsi ne, veliko pa. Moja sestrična je tak primer. Ona ima šolo, se mora učiti, njej ni treba med počitnicami preko študenta delati, ker imajo dovolj dnarja, se bo že še naučila, itd.
In zdaj je obupno nesamostojna, samo čaka, da ji kdo stvari poštima. Šolo oz. študij je pacala tri leta dlje, kot bi bilo potrebno. Ma ja, kakor komu paše. Bomo videli, kako dolgo jo bodo doma pedinali.
Kako se bo znašla pa s partnerjem v svojem gospodinjstvu, to pa .....
Meni se to ne zdi prav. Vzgojena sem bila drugače in vse, kar sta me mama in babica naučili, mi zdaj prav pride.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2007 16:41:03   
Anonimen
Jaz doma nisem veliko pomagala. Pa ne zato, ker ne bi znala, ampak ker nisem hotela. Ko pa sem se preselila k mojemu, delam vse.
Saj pride njen čas. Slej ko prej.
Sicer pa ni tvoja stvar.
LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2007 16:41:17   
Anonimen
Krivi so starši. Moje mnenje.

Mene so tud doma skoz terali. Že ko sem bla stara 6 let, sem šla v gmajno in grabila seno. Da ne govorim o delu na polju, pospravljanje doma....nikol nisem se pritoževala, no ja, ko sem pršla v puberteto je blo vse tako težko.user posted image user posted image user posted image Če me razumeš kaj ti hočem povedat. Ampak sem kljub vsemu pritoževanju vseeno naredila, kar sem morala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.8.2007 16:44:40   
Anonimen
Jao,pa ene ste res budale,kku se vam ljub ukwarjat s tem...........js sm pr 19,20h letih pospravlala vedn,bol raj kuhno,starševo spalnico,dnevno,.........kot pa svojo sobo........fino a ne........in fak ne,nesamostojna zrad tega?.....nej uživa mladost,ne da puca ko nora......moje mnenje,da imaš ti preveč časa razmišlt o tem,popolni šit je to.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.8.2007 16:46:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Jao,pa ene ste res budale,kku se vam ljub ukwarjat s tem...........js sm pr 19,20h letih pospravlala vedn,bol raj kuhno,starševo spalnico,dnevno,.........kot pa svojo sobo........fino a ne........in fak ne,nesamostojna zrad tega?.....nej uživa mladost,ne da puca ko nora......moje mnenje,da imaš ti preveč časa razmišlt o tem,popolni šit je to.....

Kajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.8.2007 16:51:13   
Anonimen
Sicer pa ni tvoja stvar.

Seveda ni moja stvar,jaz samo sprašujem kaj delajo njeni vrstniki doma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.8.2007 16:51:49   
Anonimen

Ti pa piši človeku razumljivo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.8.2007 16:52:17   
Anonimen
SEm že pisala 1x sem o moji VD snahi. Kaj naj rečem, isto je kot je bilo, sinu se vse zdi kao OK user posted image  , on recimo gre pospravit posodo od kosila, ona pa zraven gleda. Pa kave tudi še vedno ne zna skuhat, ker se ji še vedno ne da,.. user posted image user posted image user posted image     Zdaj bi se pa še rada preselila k nam, jaz sem proti, mož jo je tudi spregledal..., ko bi se vsaj MALO potrudila...  user posted image  vedno bolj sem žalostna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.8.2007 16:54:18   
Maleal
Ja včasih je bilo definitivno drugače kot danes,zato smo znali tudi vse bolj cenit.Krivi so pa seveda starši kot pravi Nati.Jaz sem tudi doma pomagala in mi ni žal,sem se lažje znajdla,ko sem šla živet za sebe.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.8.2007 17:11:17   
Slončica
Zakaj bi če ji ni treba??In ne vem kaj to tebe briga..user posted image
Drgač pa sej lahko pljuvamo po t.i. lenuhih sam nikol ne rec nikol da ne boš tud ti svojim otrokom riti odnašala.
In ja sem delala doma,sama pa si perem in likam že od 16 leta ker sem mela pač svoj štuk v bajti in tud pralni stroj,tko da nisem bla pedenana.Na travniku sem bla pa tok časa dokler sta me moja dva preživljala,odkar pa sama služim pa se ne dotaknem ne grabelj,ne motike itd..to sem jima povedala in mam mir.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.8.2007 17:27:25   
karmy
moja kolegica pri 23 letih ne zna niti jajca spečt....je sama priznala.... se ne sekira... se je pač s tipom preselila k mami...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.8.2007 17:41:32   
dulcinea
IZVIRNO SPOROČILO: Lenny

Šolo oz. študij je pacala tri leta dlje, kot bi bilo potrebno.

Jaz tudi. Pa sem šla takoj po 8. razredu med počitnicami delat. In doma sem vedno pomagala.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.8.2007 17:45:01   
silvya

SEm že pisala 1x sem o moji VD snahi. Kaj naj rečem, isto je kot je bilo, sinu se vse zdi kao OK user posted image  , on recimo gre pospravit posodo od kosila, ona pa zraven gleda. Pa kave tudi še vedno ne zna skuhat, ker se ji še vedno ne da,.. user posted image user posted image user posted image     Zdaj bi se pa še rada preselila k nam, jaz sem proti, mož jo je tudi spregledal..., ko bi se vsaj MALO potrudila...  user posted image  vedno bolj sem žalostna

Kot bi brala besede moje mame, ki se ne more privaditi bratove punce. Saj tudi mene moti, pa če njemu paše, da vse dela namesto nje, naj. Vedno je govoril, da tako on v r.. brcne, ja saj jo je 2x, samo ne z nogouser posted image .  Ne dovolita ji, da se priseli, ker bo pekel. Toliko na kratko.

Silvya

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.8.2007 18:00:54   
ElaM
Meni je pa to čudno, kaj se tako zelo obremenjuete z drugimi ljudmi. Ti poskrbi, da bodo tvoji otroci znali delati in, da bodo imeli delovne navade, pa je.
In niso zdaj vsi mladi leni, eni so bolj, drugi manj, tako kot je bilo, ko smo bili mi najstniki. Nič drugače.

:)

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.8.2007 18:07:23   
Anonimen
Pr nas je blo pa tko...jst sm tm pa tm mamic kaj pomagala, če je bila kakšna večja generalka sm zgasnla vn user posted image user posted image . Če jo ni blo doma sm skuhala, za sabo sm vedno pospravila, soba je bla v nulo pospravljena...kaj druga mi je blo pa že težk user posted image ....sm raje tist čas namenila kolegicim, pohajanju in zase. No potem sm šla pa kmalu od doma.. pri 19. in sedaj imam družino in znam čist vse sama narest. Tut kak moški del če je treba. Mislim, da sm čist vredu gospodinja, mama in skrbna žena user posted image user posted image user posted image ..mojmu čist nč ne fali (no vsaj pritožuje se ne).

Tko, da rekla bi, da ni nujno, da ko pride takšna punca enkrat na svoje ali na tuje user posted image , da ne bo znala ničesar..verjetno se bo že potrudila za svojo družino in tudi postorila kaj.
Saj veste sami kako je.... če ni skuhano si lačen, če ni pospravljeno se ne znajdeš več v svojem stanovanju (takrat je dobro uporabiti kompas user posted image user posted image ), če ni oprano nimaš kaj več obleč itd.

Se pa strinjam, da obstajajo tudi take mamine punčke, da jim mame hodjo še pr njenih 40- ih cote likat domov, pospravljat po stanovanju ali pa cela družina hod kr k babici na kosilo in podobno...se tudi to dogaja ja.

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
1.8.2007 18:13:01   
snake
jaz sem vedno pomagala vse delat, trenutno mi služba ne dopušča da bi vsak dan čistila...občudujem pa nekatere ljudi, ki se prav taki rodijo, ko jih ne briga za druge, jih ne briga če se bo mama ubito utrujena mučla s čiščenjem......take ljudi ne razumem, poznam jih kar nekaj, ki gledajo samo za svojo rit, ki čakajo da jim mama vse naredi  in ne čutijo niti malo unega"ne vem kako napisat" usmiljenja do mame, ki vse naredi za njih, samo čakajo da je vse narejeno........booooo

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.8.2007 18:16:23   
Anonimen
Kaj za vraga se ukvarjaš s tem kaj ona dela pri 19 letihuser posted image . Hvala bogu da ji ni treba....ko bo enkrat zaživela na svojem bo še kako prisiljena se naučiti skuhat, pospravit, oprat, speglat....itak ti drugega ne preostane. Naj uživa dokler lahko, madonca, če bi kdo vse to delal namesto mene celi življenje sploh nebi imela kaj veliko proti.

Jaz sem od 12 leta doma imela kup zadolžitev, od pomivanja posode vsak dan, do manjše generalke ob sobotah, smeti nosit ven, sobo pospravit.....pa zato do 23 leta nisem znala skuhat več kot kake testenine in jačko spečt. Ker mi preprosto ni bilo treba. In še če mi danes nebi bilo treba, tega nebi delala.

In kaj bi dala za to, da bi spet lahko bila stara 19 let, neobremenjena s celim svetom, po glavi bi mi šla zabava in fantje, za dolžnost pa bi mi bila samo šola. Uh, kako je bilo lepo....

Sedaj pa se moram vsak dan spopadat z vprašanjem kaj v lonec dat in to vse skuhat in to dan za dnem, kako plačat položnice, kako zaslužit za položnice itd. In s temi klobasami se bom ukvarjala še nadaljnjih 50 let, s tem da se bom kmalu še ubadala z vprašanjem kako pri najboljših močeh vzgojiti user posted image in se vsak dan spraševati če je vse kot mora bit........

Svoboda najstnikom, naj jo imajo dokler jo lahko imajo. To kar sedaj uživajo se ne bo nikdar več vrnilo, vsaj ne v takšni meriuser posted image .

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
1.8.2007 18:21:19   
snake
se strinjam srček, meni je bilo tudi lepo pri 19, bi špla nazaj, ampak lahko žuraš, hodiš u šolo, imaš fante in ti ostane čas za naredit vsaj nekaj malega doma, če ne drugo za starše, ki delajo, te vzdržujejo........................ne rečem da morajo mladi farbar stene, samo posodo pomit, dat prat in sušit, to je že fuuuuuullllllll

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.8.2007 18:22:04   
LARIKA
Moji sestri sta tipični lenobi. Po cele dneve spita, pomoči ga žurata. Hodita domov ob nemogočih urah, ko katero prosiš da recimo odnese smeti jih moraš prositi najmanj 2h. Da bi posesali ali pospravili sobo eh zakaj že. Sej lahko starša delata user posted image .
Poznam pa po drugi strani veliko mladih, ki znajo veliko in veliko pomagajo svojim staršem.

Imejmo se radi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.8.2007 18:24:46   
piščanc
jaz pa doma nisem nič delala, ne kuhala, ne pospravljala, ne likala. mami je hotela imeti vse po njeno in sem pač pustila, saj včasih sem kaj spackala, pa kopalnico sem si zborila, ampak več pa ne, edino očetu sem vedno asistirala pri delu na hiši. sem bila otrok, dokler se nisem odselila. sedaj znam vse. ni bilo nobenega problema, tudi če nič dejansko ne delaš, se vsega spomniš in veš kako se stvari streže.

pa to ne pomeni da pri babici na kmetiji nisem grabila sena, obračala mrvo, sadila krompir...tam smo bili pa pravi delavčki, vsi vnuki. ampak je bilo lepo.

seveda so pa v prvi vrsti za to odgovorni starši, če pač ne potrebujejo pomoči pri vsakdanjem delu, pa naj delajo po svoje, otrok pa naj se uči in uživa dokler lahko. pa tudi velik zagovornik otroškega dela nisem user posted image , pospraviti mora za sabo, drugega pa sedaj ne pričakujem od nje.

močno pa dvomim, da se je vzgoja kaj spremenila, saj vzgajamo mi sami.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu snake)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.8.2007 18:26:00   
*tajda*
Tudi meni pri 19 ni bilo treba nič delati,sem samo uživala.Pa sem do sedaj vse nadoknadila,ko sva z možem začela živeti skupaj sem enostavno morala začet prat,likat,kuhat.....vse ob svojem času.Men je bilo prav fino ker so bila to res lepa leta.Doma me ni pa nikol noben priganjal da moram delati in tud sama ne bom svojih otrok,naj uživajo otroštvo in mladost.Je pa res da mi mož zelo veliko naredi,tako da se delo porazdeliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.8.2007 18:37:13   
Anonimen
Men doma ni bilo treba delat nič. Ok, moja skrb je bil pes in pa moja soba. Včasih sem mogoče kaj pripravila za kosilo (npr. narezala krompir, spanirala zrezke).. Vse ostalo pa ne.

Ko sem se odselila, sem se na hitro vse naučila.. od kuhanja, pranja, pomivanja, likanja...... In lahk rečem, da mi gre prav fajn, čeprav prej tud solate nisem znala natrebit..

Vse se enkrat konča in začne.. In naj skrbi vsak zase pa bo vse ok.user posted image

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.8.2007 18:39:13   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: nati

Krivi so starši. Moje mnenje.

Mene so tud doma skoz terali. Že ko sem bla stara 6 let, sem šla v gmajno in grabila seno. Da ne govorim o delu na polju, pospravljanje doma....nikol nisem se pritoževala, no ja, ko sem pršla v puberteto je blo vse tako težko.user posted image user posted image user posted image Če me razumeš kaj ti hočem povedat. Ampak sem kljub vsemu pritoževanju vseeno naredila, kar sem morala.user posted image

Tud pri nas je bilo zelo podobno.
Meni se zdi prav, da se doma pomaga, saj se tudi starši veliko žrtvujejo za nas.

Pa mislim, da se Anonimna sploh ne obremenjuje, kaj kdo dela, samo sprašuje, če je veliko tega.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.8.2007 18:54:46   
Magi*
spet posplošujete ... res je, da današnji starši dostikrat premalo zahtevajo, preveč popuščajo... ampak, da vsi, ki delajo šole, ne rabijo delatuser posted image  kr neki. taki, ki nima del. navad ne bo ne delal, ne študiral, ne kasneje kaj naredil.

del. navade pa privzgojijo starši. in treba je začet zgodaj.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?