Anonimen -> RE: Goveji zrezki (7.8.2007 10:32:20)
|
Morda tole prilogo: poleg mesnih jedi ponudimo tudi riž v malo drugačni obliki - riževe korenčke. Po receptu gospodinj s Planine v slani vodi do mehkega skuhamo riž in ga odcedimo. V riž razpustimo malo masla, po želji dodamo malo šunke, parmezana in peteršilja ter oblikujemo korenčke. Povaljamo jih v moki, jajcu in drobtinah ter jih ocvremo v olju. Lahko pa iz zrezkov tudi kaj drugega narediš: Goveji ptički Tanjše goveje zrezke namažemo z oljem, položimo enega na drugega in jih čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan zrezke potolčemo in posolimo, nato pa na vsakega posebej položimo enako dolge rezine šunke in potresemo ščepec sesekljanega drobnjaka. Zrezke zvijemo in spnemo z zobotrebci. V ponvi segrejemo maščobo in na njej popečemo zvitke. Prilijemo vrelo vodo ali juho, posodo pokrijemo in zvitke na majhnem ognju dušimo do mehkega, med dušenjem zvitke večkrat obrnemo. Če želimo goveje ptičke v omaki, zvitkom že med pečenjem dodamo srednje veliko čebulo. Ko so zvitki mehki, jih preložimo v drugo posodo in jim odstranimo zobotrebce. Čebulo zmečkamo, pustimo, da še nekoliko porumeni, dodamo žlico moke in to še malo pražimo. Vse skupaj zalijemo z vrelo vodo ali juho in še malo pokuhamo, nato pa v omako dodamo pečene zvitke. Goveje ptičke lahko ponudimo kot samostojno jed ali kot prilogo krompirju, belemu rižu ali kruhovim cmokom. Enako kot goveje pripravimo tudi svinjske ali puranove ptičke, le da jih dušimo manj časa.
|
|
|
|