AnaB. -> RE: Želodec me boli (2.8.2007 12:13:22)
|
Jaz imam težave z želodcem že kar nekaj let in ti bom napisala, kaj meni pomaga, da omilim bolečine. Če te peče zgaga, je to zato, ker vratar, ki zapira želodec, ne deluje pravilno (mali pritiska nanj) in posledica je uhajanje kisline v požiralnik. Količina kisline pa je v veliki meri odvisna od prehrane in načina življenja nasploh. Napisala si, da ne piješ kave, ne kadiš ... to je super. Poleg tega pa se izogibaj mastnim, ocvrtim, preveč začinjenim in kislim jedem. Nekaj dni poskušaj jesti čisto pusto hrano, nič zabeljeno. Vsekakor se je potrebno izogibati pijačam z mehurčki in vsemu kar napihuje. Po jedi ni priporočljivo ležanje. Zaspati pa poskusi na levem boku in z vzdignjenim vzglavnikom. To bi moralo znižati raven kisline. Zavedati pa se je treba, da stres ZELO vpliva na količino kisline!! Kar se pa tablet tiče... Ranital in Rupurut delujeta povsem različno. Prvi skrbi predvsem za zaščito stene v želodcu, da ne bi prišlo do razjed, Rupurut pa pomaga, ko "peče". Ranital se navadno jemlje redno vsak dan nekaj časa, Rupurut pa po potrebi. Najboljši učinek pa se doseže, če se jih jemlje na prazen želodec. ZAto se včasih mnogim morda zdi, da jim npr. Rupurut ni pomagal, ker so ga vzeli kmalu po jedi, ki jim je povzročila zgago, in tableta ni mogla pravilno delovati. To je le nekaj napotkov iz moje "prakse". Upam, da ti bo kakšen naset prišel prav.
|
|
|
|