snorlax
|
Sicer je najbolje biti general po bitki, ampak vseeno nekaj nasvetov. 1. Nikoli se ne pogovarjajte za ceno na uro pri delih, ki jih lahko "izmerite" na m2. Logično je, da bo vsak zavlačeval z delom. Pogovarjajte se o ceni na m2 ali pa "na čez", se pravi za vso opravljeno delo in material. 2. S fušarji ni nič narobe, tudi midva sva imela pri bajti večinoma "fušarje", pa ni bilo nič narobe, samo stvari je treba dorečt na začetku. Midva se vedno točno zmeniva, koliko bo stalo, kdaj bo predvidoma končano itd... Vsem tudi povem, da ne morem kuhat malic, ker sem v službi in se dogovorimo glede hrane. Večinoma si prinesejo s seboj, nekaj je kuhala tašča, če je lahko, ko sem bila doma, pa jaz. Nekaterim sploh ne paše, da jedo neke salame in hodijo v bližnjo gostilno na toplo malico. Do sedaj posebej še nihče ni računal malice in bencina (je bilo pa verjetno to všteto že v ceni ). 3. Pijačo so ponavadi dobili vsi, ki so delali. Sicer niso smeli bit preveč zbirčni, če je bilo pivo, vino, sok, kar je pač bilo pri hiši (vino imamo domače), tudi kakšno kavico ni bilo problem skuhat. Trenutno nam delajo fasado in nam je "šef" še posebej naročil, naj ne skrbimo za hrano in pijačo, ker imajo s seboj oz. hodijo jest. Ko prideva iz službe jim vseeno pripada kakšno pivo, kavica, sok..Je res kot pravi Kalbo, če si ti fer, dobiš kakšen popust ali ti še kaj malega naredijo, kar jim ne bi bilo treba oz. ni bilo dogovorjeno. Tebe je verjetno zbodlo bolj to, da so se obnašali nefer in so na koncu računali nekaj, za kar se niste dogovorili. In to ti dam prav. To se je nama zgodilo, ko so nama montirali pohištvo (prevoz in montaža zastonj), pa je moral odrezat eno letvico in je kasiral 20 EUR posebej, ker to ni montaža. Seveda sva plačala, čeprav sva bila potem še 2 dni jezna. Pa ne za tistih 20EUR, ampak za to, da dobi plačano od firme, pa še malo od stranke. Žal, povsod so dobri in slabi ljudje. Je pa na žalost pri teh "mojstrih" še ena stvar. Po moje so tudi razmišljali, če imate svojo trgovino, imate veliko keša, pa jih dajmo še malo oklestit. To sem na lastna ušesa slišala že od enih par, da bolj kasirajo tam, kjer lahko oz. se jim zdi, da bi lahko. Jap, tako je, ko gradiš. Ko boste na svojem, bo vse to pozabljeno. Verjemi!
|