ancka1 -> RE: vse, ki ste nehale oz. niste migle dojiti (1.8.2007 13:39:56)
|
Felicia, pri meni je bilo pa tako, da mali ni hotel biti na prsih (niti z nastavkom ne). Je samo tulil in opletal z glavico. V porodnišnici so mi sestre prav hitro prinesle pumpo in tako se je začelo, da je pil moje mleko po flaški od samega začetka. Jaz pa sem imela mleka za izvoz. To črpanje mleka me je ponoči vsakič do konca izmučilo. Imela sem občutek, da cel dan ne počnem drugega. Vmes sem dobila tudi mastitis. Po enem mesecu pa sem dobila hudo sepso, začela krvavet in odšla v bolnico zaradi ostanka posteljice v maternici. Takrat sem imela v sebi toliko antibiotikov, da so mi prepovedali hranjenje malega z mojim mlekom. Moj srček je bil zato kar doma in mož ga je cel teden hranil z Novalacom. Od visoke vročine mi je mleko za nekaj časa potem tudi presahnilo. Kasneje se je vrnilo, vendar manj. Sama s sabo sem imela hude boje, ali naj sedaj ostaneva na adaptiranem mleku, ki se ga je lepo navadil, ali naj si črpam mleko še naprej. Vsakič, ko pa sem ga neuspešno pristavila na prsi mi je bilo hudo za umret. Kontaktirala sem LLLI, prosila za pomoč patronažno,... Ker pa je bilo meni črpanje mleka res utrujajoče, sem se na koncu kljub občutkom krivde odločila za adaptirano mleko. Sem bila pa veliko bolj spočita in zato umirjena, kar pa je moj mišek rabil. Govorila sem s strokovnjakinjo za dojenje in me pomirila, češ, da gre tudi pri dojenju za trende. Tokrat ga noro promovirajo na vsakem ovinku, pred leti je bilo obratno. Kljub temu, da sem si neizmerno želela dojiti, sem razčistila sama s sabo in se s tem ne obremenjujem več. Resnično nam po mojem občutke krivde spotencira tako obsežno promoviranje dojenja, ki ga je moč zaslediti vsepovsod. Mimo grede bo prišel čas, ko se bomo začeli ubadati z gosto hrano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Glavo pokonci, super mamice smo, ne glede na način, kako hranimo svoje zakladke!!!!! LP
|
|
|
|