martinuška
|
Hm, moj odgovor ti verjetno ne bo nič kaj všeč, ampak vseeno... Sem imela iste težave, kot jih ti opisuješ. Se pravi bolečine v križu, ter bolečine nad mojo desno nogo, ki so sevale v samo nogo (temu se reče tudi išijas). Takrat temu nisem posvečala kaj posebej pozornosti, ker so mi pač vsi rekli, da so bolečine v križu v nosečnosti zelo pogoste, da jih pač moram potrpet. Jaz sem se takrat oblačila bolj sede kot stoje, ker me je tudi pri prestopanju z noge na nogo zelo zabolelo. Dosti moraš počitvat pač... Drugega ni. Jaz sem rodila pred 9,5 meseci in imam še vedno te težave, težave z išijasom so se mi celo povečale, tako da sem bila včeraj pri zdravniku. Rekel mi je, da to nastane dostikrat zaradi nosečnosti, ker se medenične kosti v nosečnosti zaradi priprave na porod razširijo, posledično pa lahko pride ishiatični živec, ki poteka iz hrbtenice v nogo, med te kosti oziroma se lahko ob te kosti nato pri aktivnostih drgne. (Mogoče me bo kakšni medicinec še popravil....:) ). Kakorkoli, edino, kar pomaga, je ful mirovanja v ležečem položaju, tako da se hrbtne mišice sprostijo, živec pa se lahko samo v tem primeru premakne v pravilen položaj med kosti. Meni je sedaj zdravnik rekel, naj vsaj 14 dni dosti ležim, kar je seveda pri moji 9,5 mesečnici malo težko, ker sem na porodniškem dopustu. Ampak vseeno opažam, da me manj boli. Žal torej ni nekega "magičnega" zdravila... Aja, še to. Meni je predpisal B-kompleks vitamine, ker baje regenerirajo živce. Kolikor vem, lahko to ješ tudi v nosečnosti.
|