karin412 -> RE: dojenje z nastavkom (31.7.2007 8:25:29)
|
Ja, meni je ratalo dojit brez (dojila sem 13 mesecev) in sicer po 10 dnevih, ko sva prišli iz porodnišnice. Najprej sem dojila z nastavki, ker sem imela ploske bradavice. Pediatrinja mi je že v P rekla, da naj si jih s prsti svaljkam, da izstopijo, ker potem bo itak otrok ven potegnil. Nekako po 10 dnevih, ko sva bili že doma, sem provala brez, seveda jok in stok, provala sem najprej z nastavkom, potem na sredi dojenja brez - prva 2 dni samo po 2x na dan, ker je jokala. Potem 3. dan sem provala brez kar pol dneva (čez dan) in je bilo kar malo več joka, 4. dan potem sva vztrajale cel dan in je pila od takrat brez. 3. in 4. dan je bila bolj jokava in mislim, da tudi bolj lačna, ampak sem vztrajala. Večrat moraš dojko sama vtaknit v usta dojenčka, pa ga bodrit, pa pozitivno mislit, pa bit čim bolj umirjena, da to kaki obiski ne skačejo okoli... Druga varianta je baje, da se nastavek reže, dokler ni samo bradavica, samo se mi zdi, da samo nastavke iz lateksa (od Chiccota). Nasvete lahko dobiš tudi v knjigi Dojenje in materinstvo iz srca. Jaz sem poklicala tudi svetovalko za dojenje, ampak ona ti ne more nič po telefonu pomagat, je vse na tvojih ramah.
|
|
|
|