Magi* -> RE: Bris materničnega vratu - rezultat (1.8.2007 12:58:49)
|
denmegy, imela sem CIN II. bajsek, brisi po PAPu (bris je samo s paličko postrgana površina z MV, ki se razmaže na stekelce) so bili po starem klasificirani PAPI, PAPII, PAPIII... po novem so A, B itd. odščipnjeno tkivo (dejansko se odščipne del tkiva in se ga pošlje na preiskavo) pa je druge vrste preiskava, histološka in se po starem in novem klasificira CIN I, CIN II, CIN III ... na tešče morajo priti vse pacientke. se še posebej dobro spomnim, ker sem si sama mislila enako: tešče - narkoza. noap, moj operater ne dela z narkozo in tu je bilo konec debate. tašča je imela enak poseg pri drugemu, je delal z narkozo. če si vnaprej zmenjena, bo narkoza. če pa nisi, se boš pa na licu mesta težko kaj dogovarjala, ker je to tekoči trak. ob 8.00 prideš na tešče, se preoblečeš (dobiš spalno srajco, haljo in copate) in te namestijo v posteljo. čez nekaj časa pridejo v sobo in vseh 4-5 pacientk našibajo v operacijsko (ne vseh naenkrat), pač zaporedoma. približno 5 minut si v operacijski, opravijo poseg, te dajo na pojstlo in te na postelji odpeljejo v sobo. čez približno 30 min do 45 min greš lahko domov. no ja, pač odvisno od posega. moja tašča je bila notri do popoldneva. prvi dan operacije je zoprn, ni sicer kakih hudih bolečin, je pa čuden občutek tam spodaj. drugi dan nisem čutila nič več neudobja. tako da, ne se bati! če te še kaj zanima, me pa lahko kar vprašaš.
|
|
|
|