Splet.Ka -> RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006 (28.10.2007 12:35:58)
|
Sem se spomnila, da lahko malo napišem, kaj midve s Saro počneva, ko je dež. No, ven greva v vsakem vremenu, če je le zdrava. Ko pa sva doma, pa je takole: 1. Pri nas Sara zelo rada gleda skozi okno... potem jo sprašujem, kje je kaj in kako kaj dela (kako dela kuža, kje je jesensko listje, ali vidiš kakšno letalo, kako piha veter). 2. Knjigice so itak super...enkrat jih berem, drugič jo sprašujem, kje je kaj, pa mi kaže, tretjič ji rečem, naj sama pove zgodbico (in začne nekaj po kitajsko govorit), potem ji kažem slikice, pa ona "pove", kaj je kaj). Pri tistih knjigicah, kjer se dotika stvari, potem sprašujem, če knjiga kaj ropota, pa če kaj žgečka (npr. rep od zajčka). Če zmanjka knjigic, gledava reklamne kataloge in jih potem mečkava in raztrgava. In jih Sara nosi po delih v smeti...in mine nekaj minut. 3. Pospravljanje. Ko na primer pospravljam njeno omaro, vse zmečem ven in je cel žur. Oblekice, ki so ji premajhne in jih hočem odstraniti, dam k njej, sama pa ta čas zložom vse, kar je za v omaro. Rada tudi prinaša pribor iz pomivalnega stroja, rada za mano ponavlja, če kaj brišem. Če kaj delam v kuhinji, sedi z mano na pultu in se igra s stvarmi, ki ji jih dam. 4. Gibanje, glasbo in ples ima tudi rada. Če imam prižgan radio, včasih kar sama začne plesat. Včasih mi "pomaga" igrat kitaro. Drugače pa rada "jaha" na meni (jaz ležim, ona pa poskakuje na mojem hrbtu). Pa rada se gunca na moji nogi, če jaz sedim na stolu. 5. Imamo toliko igral in igrač, da je že totalna gneča. Všeč ji je ena taka hiša z žogicami (kot v Lumpijevih kotičkih). Včasih grem z njo v to hiško in se vaaaaljava in se prav na glas reži. Potem se skrivava v tej hiški, žogice mečeva ven, pa noter,... 6. Tricikel je tudi v stanovanju, ga nismo ven peljali. Včasih ga sama vozi sem in tja, včasih jaz njo vozim po stanovanju. 7. Posteljica je tudi zanimiva za preganjanje časa...v njej ima še vrtiljak in ogromno igrač...potem ji odstranim še del ograjice in sama pleza not in ven...super zabava. Pa pokrivanje z odejico in pretvarjanje, da spi...kdo bi si mislil, da je to otroku všeč. 8. Metanje kozmetičnih pripomočkov (tekočih mil, šamponov,..) z roba kadi v kad v kopalnici. Naša lumpa prav pridirka do kopalnice in vseh n stekleničk zmeče v banjo. Če je treba zapravljati čas, to n-krat ponoviva. 9. Brskanje po zaboju z igračami. Saj veste, tiste igrače, ki jih nekaj časa ni na vidiku, so zanimive. Potem jo skušam prepričat, da igrače, ki so bile zdaj v uporabi, zmečeva v zaboj... 10. Zanimivo je tudi tipkanje na računalnik. 11. "Trening za prepovedane stvari". Jaz "pozabim" na mizici mobitel ali daljinca. Sara ga takoj opazi in ga vzame, jaz pa ji hitro povem, da je to ne-ne, potem mi pa prinese te stvari, naj jih pospravim. 12. Ležanje na odejicah. Ji dam v rokek kakšno tetra pleničko ali dekico. Jo nosi po celem stanovanju in jo nekje pogrne po tleh in sede ali leže nanjo. Potem to nekaj minut ponavlja. 13. Mamin makeup...dam ji na primer kakšno svojo krtačo ali čopič za rdečilo in je vsa ponosna in se "lišpa". 14. V skrajnem primeru v kuhinji obrneva okoli vse možne embalaže in škatle, vitamine,... da vidiva, če kaj ropotajo. To je samo nekaj stvari, ki jih počneva, ko sva doma in nama postane dolgčas. Sicer pa je najbolj srečna, ko greva lahko ven ali ko kdo pride. Zelo pogreša družbo in vrtec.
|
|
|
|