Ideje prosim (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


P_Petra -> Ideje prosim (30.7.2007 10:45:43)

ne vem kaj naj skuham,hmm večna dilema [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Od mesa imma zrezke( svinjski vrat) in pol kile mletega mešanega mesa.prosim kakšne ideje za kosilo.makaronflajš smo že imeli,zrezke v omaki tudi ,pohane zrezki včeraj...Tako da ideje na plan oz. recepte




Anonimen -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 10:46:17)

Halo Pizza. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 10:47:28)

Krompirjevo musako




Anonimen -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 10:57:44)

lazanja, bučke polnjene z mletim mesom in zelenjavo...




Anonimen -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 12:13:18)

Čufte




Anonimen -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 12:14:22)

Jaz finiširam filane paprike. Komaj čakam, njami.




P_Petra -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 12:29:01)

o splišni to pa res že dolgo nismo jedli,samo kkao jih ti narediš?meni vse neki razpade in je nekam čudnega okusa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




blue sky -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 12:45:39)

musaka, lasagna, čufte v paradižnikovi omaki, filane paprike




tanikaa -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 12:47:39)

Mi bomo danes papcali osličji file, gor lepo češnjevec, mozzarelo in petršilj, na koncu še nariban ementalec in to fajn spečem v pečici. Zraven pa kuhan krompir povaljan v maslu s petršiljem + solata.




Jessy -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 13:07:00)

Mi smo kar belo zelje in hrenovke.




Anonimen -> RE: Ideje prosim (30.7.2007 14:18:30)

Čufte jaz naredim po Ivačičevi kuharici:

Zmleto meso (1/2 kg - pol svinjskega, pol govejega) dobro premesimo,  dodamo eno celo jajce, zarumenjeno čebulo (2 srednje veliki), nekaj strokov strtega česna (jaz dam v prahu), solimo, popramo, dodamo zeleni peteršilj in vse skupaj spet dobro premesimo. Nato dodamo pest prebranega in opranega riža, ki smo ga prej v kropu mešali le 3 do 4 minute, da se je nekoliko napel, nato pa ga oplaknili z vodo.

Nato oblikujem kroglice, ki jih dam v vrelo omako. Potem kuham še kakšne pol ure.

Omako pa pač narediš po želji. Jaz prepražim moko, zalijem z vodo, dodam začinko, papriko v prahu, paradižnikov koncentrat, česen v prahu in čebulo v prahu.




Anonimen -> RE: Ideje prosim (31.7.2007 8:25:35)

Tole sem našla in bi poskusila,pa ne vem,če mi ne bodo moji zbirčneži vse skupaj v glavo zabrisali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Polnjene paprike s fižolovim nadevom
Za pet oseb potrebujemo: 5 svežih paprik, 30 dag kuhanega fižola, 1 čebulo, strok česna, 5 žličk na pol kuhanega nepoliranega dolgozrnatega riža, 1 jajce, 2 rezini črnega kruha, 10 dag sira za ribanje, nekaj listov narezane bazilike, majarona ali origana, žličko narezanega peteršilja. Za omak: 1 kg zelo zrelih pelatov, 1 rdečo čebulo, strok česna, nekaj listov bazilike, origana, žlico pirine ali polnozrnate moke, sol.
Najprej si pripravimo fižolov nadev in ga shranimo v hladilnik.
Mesnate paprike operemo, na vrhu odrežemo pokrovček. Z žlico izdolbemo seme, paprike nadevamo s pripravljenim nadevom, zapremo s pokrovčkom in damo v kozico. Prelijemo z omako iz svežega paradižnika, pokrijemo in damo kuhat na blago temperaturo. Papriko lahko kuhamo tudi v pečici. Kuhamo približno pol ure. Ko paprika ne vre več, ji dodamo malo kisle smetane, ki smo jo razmešali v žlici mlačne juhe ali vode. Po potrebi dosolimo.
Fižolov nadev: posebej skuhamo sveža ali namočena fižolova zrna. Odcejena stresemo na zlato prepraženo čebulo in zadišan česen. Kratek čas dušimo, malo ohladimo, dodamo na pol kuhan riž, jajce, v topli fižolovi vodi namočeno kruhovo sredico, nariban ali na kocke narezan parmezan, sveže začimbe in narezan peteršilj.
Omaka iz svežega paradižnika: v hladno oljčno olje stresemo na lističe narezano čebulo. Ko oveni, dodamo narezan česen, počakamo, da zadiši, dodamo narezano baziliko, žlico pirine moke in na pol skuhan paradižnik, skupaj z vodo. Pustimo vreti 20 minut, nato prepasiramo in solimo.




Stran: [1]