zobje/zobna krtača (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


aezzy -> zobje/zobna krtača (29.7.2007 11:05:47)

pozdravljene,
imava 11 mesecev staro puncko,ki ima ze krepkih 8 zob. Umivamo jih redno ze od 4 meseca (najprej dlesni, tiste prve krtacke z bunkicam) in odkar so zobje s prvo krtacko s  scetinami (tista v setu s tremi krtacami za zacetek).
sedaj pa ne vem ali je ze cas, da kupim "pravo" krtacko za otroke, ker se hrana res ze nabira med zobki.kdaj pa lahko uporabim zobno pasto?

pa se tole: ali je ze cas za zobozdravnika?
hvala

lep dan in pozdravcke




Udb -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 11:15:47)

Mi umivamo s krtačko od prvega zobka naprej. Tudi zobno pasto imamo - seveda tako, na kateri je izrecno navedeno, da je ni potrebno izpljuniti. Kupi se jo v lekarni (pa verjetno še kje, ampak še nisem videla). Glede zobozdravnika - zgleda da je v vsaki občini drugače. Naš je dobil vabilo pri 10 mesecih - ko še ni imel nobenega zobka. Naslednjič je baje pri 2,5 leta. Ampak ko se pogovarjam z drugimi - je zelo različno.




Anonimen -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 11:30:24)

v M¸ullerju imaš tako pasto, ki je od 0-2 leti od Colgata. Pa kar krtačko lahko tudi kupiš.




Naja30 -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 12:27:02)

Po moje tudi lahko krtačko kupiš. Za zobno pasto pa sem slišala, da je še ne rabijo taki mali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] 




dory -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 12:32:26)

Midva nisva dobila nobenega vabila...sva sla pri dveh letih kar sama...na zacetku sem mu s krtacko sama prala zobe.... sam si jih ni nikol z veseljem umival,odkar si je sam izbral svojo krtacko na baterije, jo pa skoz vrti po zobeh :)...paste po vecini ne dajem, ce pa ze, jo itak poje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 12:47:28)

Jaz sem malega naročila, ima pa zobozdravnika par dni pred 1rojs.dnevom. Sedaj ima 5zobkov, 6je na pohodu. Umivama pa z zobno ščetko 1, od Oral-B, na eni strani je mehka krtačka, na drugi pa roč, ki je tudi za žvečenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Zobne paste ne uporabljava.




Udb -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 13:29:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Po moje tudi lahko krtačko kupiš. Za zobno pasto pa sem slišala, da je še ne rabijo taki mali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  
Ja, to sem tudi jaz slišala. Samo, dokler sem mu umivala brez paste, sploh ni hotel odpreti ust.  Zdaj pa vsaj pusti.




MwaBwa -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 14:52:50)

Meni je patronažna sestra rekla, da naj se zobne paste ne bi uporabljalo do 3. leta, ker ni dobro, da jo otrok je.




kajalin* -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 15:55:15)

Jasno kot beli dan,da je treba zoble umivat z zobno krtačko,sej si jih ti tud,a ne?Za pasto mi je pa samoumevno,da spada zraven,K zobozdravniku se lahk gre kr kmal,da prekontrolira ce je trebe imprignirat zobke(da ne pride karies)




solatja -> RE: zobje/zobna krtača (29.7.2007 23:50:41)

zobna pasta se ne uporablja do 3. leta otrokove starosti (za tiste, ki se uporabljajo prej, še nisem slišala, je pa vredno preverit) prav zaradi tega, ker otrok še ne zna izpljunit in se fluor nabira v telesu. zato je tud treba pazit s temi fluonatril tabletkami.

sicer pa mi že od prvih zobkov uporabljamo tisto od oral-b (se mi zdi), kjer na eni strani starš vtakne notr svoj prst in krtači zobke. in smo zadovoljni z njimi.

za zobozravnika je povsod drugače. najboljše, da vprašaš pri pediatru.




Anonimen -> RE: zobje/zobna krtača (30.7.2007 8:19:58)

IZVIRNO SPOROČILO: MwaBwa

Meni je patronažna sestra rekla, da naj se zobne paste ne bi uporabljalo do 3. leta, ker ni dobro, da jo otrok je.


ja tiste obične.

Zdaj imaš pa take, ki se lahko tudi pojejo. In verjamite, da glede na to, da imamo mi RES velike zobe in smo jih pri letu dni imeli že skoraj vse, da jih nič ne očisti bolj kot pasta. PA tudi zaščito pred kariesom jim da. Dajte babicam povedat, da zdaj že take delajo, da se jih lahko poje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

PA saj mu ne daš gor 2 cm pasta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz mu jih umivam 3x na dan. Dnevno dovoljena količina je za en grahek, ki jo potem razdelim na 3 dele.




blue sky -> RE: zobje/zobna krtača (30.7.2007 11:29:08)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Umivama pa z zobno ščetko 1, od Oral-B, na eni strani je mehka krtačka, na drugi pa roč, ki je tudi za žvečenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ali imajo te zobne ščetke v lekarni?




krfjolca -> RE: zobje/zobna krtača (30.7.2007 12:11:08)

Jaz imam pastico FirstTeeth iz lekarne. Je narejena iz mlečnih encimov, z okusom sadja, pa BREZ FLUORIDA in umetnih sladil, ali konzervansov. Uporabljam pa krtačko z mehkimi ščetinami. Mali ful uživa pri čiščenju zobkov. V lekarni mi je rekla, da sicer ni nujno uporabljat paste pri prvih zobkih, da je dovolj že samo, če obrišeš s krpico, ampak po drugi strani je pa fino, da se navadi na krtačko, da ni potem problema.




eya -> RE: zobje/zobna krtača (30.7.2007 21:10:51)

Mi smo najprej uporabljali zobno pasto Firstteeth iz Sanolaborja, zdaj pa sem mu kupila Nenedent (v Tuševi drogeriji)-obe pa sta brez fluora, tako da sta primerni za tako male. Najprej sem mu umivala zobke z naprstnikom, zdaj pa že s pravo krtačko, tako za od 0-2 let, vsaj tako je pisalo na embalaži.




Stran: [1]